Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2024, 22:54
3488
2

Два дублі, епічний фінал. Полісся втримало перемогу над Минаєм

Житомиряни не могли здобути перемогу з початку листопада минулого року

| Оновлено 08 квітня 2024, 22:54
3488
2
Два дублі, епічний фінал. Полісся втримало перемогу над Минаєм
УПЛ

Після домашнього матчу з «Олександрією» головний тренер «Миная» Желько Любенович у стартовому складі своєї команди зробив дві перестановки: замість Прокопчука та Вакули на поле вийшли Нємчанінов та Гунічев . У складі «Полісся» Сергій Шищенко після розгромної поразки від «Чорноморця» зробив масові ротації: замість Бойка, дискваліфікованого Кушніренка, Шабанова, Кравченка, Михайліченка, Ндукве, Танковського були задіяні Кудрик, Смоляков, Чоботенко, Назаренко, Мустафаєв, Лукас Тейлор і Таллес Коста.

Суперники активно розпочали поєдинок, в дебюті якого могли відкрити рахунок гості, але Назаренко пробив сходу поруч зі штангою. Господарі поля теж відповіли дальнім ударом Корабліна, який теж пробив повз рамку воріт. Команди швидко переходили від оборони до атаки і небезпечніше атакувало «Полісся». Спочатку Кемкін у кидку парирує удар Козака, а наступна атака гостей завершилася взяттям воріт. Після навісної передачі Крушинського головою красиво пробив Луїфер, забивши свій перший гол в УПЛ (у 3-й грі).

Згодом Чуєв у боротьбі за м’яч з Козаком опинився на газоні і арбітр призначив пенальті. Проте після відеоперегляду цього спірного моменту Пасхал відмінив удар з «позначки» у ворота гостей. А через декілька хвилин гру знову було зупинено, цього разу через повітряну тривогу. І через дві хвилини після відновлення гри «Полісся» знову забило гол. Після подачі зі штрафного від Козака м’яч відскочив до неприкритого Луїфера, який в один дотик влучно пробив повз воротаря, оформивши дубль.

Окрилені таким розвитком подій гості продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт «Миная». Кемкін рятує ворота, парируючи дальній удар Крушинського, а Мустафаєв пробив низом впритул зі штангою. Під кінець тайму несподівано втратив м’яч Скиба і Луїфер міг оформити хет-трик, але пробив у руки Кемкіну.

Під час перерви Желько Любенович, намагаючись налагодити атакувальні дії своїх підопічних, зробив дві заміни, випустивши на поле Вакулу та Ременяка. Проте перший небезпечний момент у другому таймі виник біля воріт «Миная», але Козак пробив повз ворота. Натомість Мустафаєв, прийнявши передачу від Таллеса Кости, влучно пробив у верхній кут. Гравці «Полісся» повторили клубний рекорд, забивши три гола в одній грі УПЛ.

А потім вболівальники «Миная» нарешті дочекалися і голу своєї команди. Кораблін вивів на ударну позицію Устименка, який влучно пробив повз Кудрика. Гольовий серіал Устименка в чемпіонаті збільшився до трьох ігор. Міг відзначитися і досвідчений форвард «Полісся» Будківський, який пробивав головою під поперечину, але Кемкін ліквідував загрозу. При цьому Будківський отримав травму.

Гості на цей час зробили вже усі заміни. Господарі поля, маючи чисельну більшість, могли скоротити відрив, але Кудрик парирував дальній удар Вакули. Міг відзначитися і Семотюк, який в падінні через себе пробив поруч зі штангою. Натомість після подачі зі штрафного у виконанні Вакули влучно пробив головою Устименко, оформивши свій перший дубль в УПЛ (у 69-й грі). Арбітр компенсував шість хвилин. І був момент, коли арбітр переглядав відеоповтор після падіння Семотюка в штрафному щодо призначення пенальті, але вважав, що Кравець правила не порушував.

У підсумку завершилася безвиграшна серія «Полісся» в чемпіонаті, яка тривала 8 ігор: по чотири нічиї та поразки. «Полісся» здобуло 10-ту перемогу в УПЛ. Минайці ж зазнали 50-ї поразки в чемпіонатах, залишившись на останньому місці турнірної таблиці.

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Ременяк – 6,0, Вакула – 6,5, Піддубний – 6,0, Семотюк – 6,5, Дмитрук – б/о.

«Полісся» (заміни): Танковський – 6,0, Грицук – 6,0, Будківський – б/о, Михайліченко – 6,0, Петряк – 5,5.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Минай» – «Полісся» - 2:3

Голи: Устименко, 65, 87 – Луїфер, 10, 23, Мустафаєв, 59

Попередження: Гунічев, 13, Семотюк, 90+9 – Петряк, 76, Танковський, 87

«Минай»: Кемкін – Скиба, Нємчанінов, Чуєв (Піддубний, 51) – Корнійчук (Ременяк, 46), Петько (Семотюк, 67), Вітенчук, Кисіль (Дмитрук, 80) – Гунічев (Вакула, 46), Устименко, Кораблін.

«Полісся»: Кудрик – Смоляков, Кравець, Чоботенко, Тейлор (Михайліченко, 64) – Таллес Коста, Крушинський (Танковський, 53) – Назаренко (Петряк, 64), Мустафаєв (Грицук, 60), Козак – Луїфер (Будківський, 60).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 9 (3) – 17 (9)
Кутові: 4 – 5
Офсайди: 0 – 0.

МИНАЙ - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Устименко (Минай).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Устименко (Минай).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Еміль Мустафаєв (Полісся).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Луіфер (Полісся).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Луіфер (Полісся).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vadik007
З Полісся всі матчі цікаві
8number
Я просто в захваті як почали грати наші клуби зараз! 😊 Матчі сприймаються цікаво і зовсім по іншому ніж раніше коли із 8 матчів туру 6 закінчувались на 0:0.
Нехай рівень відносно європейських чемпіонатів ще не високий, але зараз ми рухаємося в правильному напрямку. Так тримати! 👍👏🙌