Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 березня 2024, 12:55
814
1

Минай – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги підопічні Желько Любеновича можуть вперше з 6-го туру піти з останнього місця

| Оновлено 31 березня 2024, 12:55
814
1
Минай – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В матчі 22-го туру української Прем'єр-Ліги футболісти «Минаю» на своєму полі прийматимуть «Олександрію». Перед початком поєдинку гості розташувалися на 11 місці у турнірній таблиці, маючи після 20 матчів 23 очки. Що ж до закарпатського клубу, то його становище вже не таке безнадійне, як було після зимової перерви. Тепер підопічних Желько Любеновича відділяє від рятівного 14 місця лише три очки.

Минай

Ось чого не очікували від «Минаю» цієї весни багато шанувальників футболу, то це успішного старту у другій половині сезону. Чесно кажучи, турнірна ситуація у команди була просто гнітючою, але з приходом нового наставника справи явно змінилися на позитивний бік.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Якщо до перерви у «Минаю» в графі перемоги стояв похмурий нуль, то на даний момент вже двічі його гравці святкували успіх. Спершу вони обіграли одного з прямих конкурентів у боротьбі за виживання харківський «Металіст 1925» 2:0, а потім минулого тижня в період міжнародної паузи в перенесеному матчі 17-го туру завдали поразки черкаському «ЛНЗ» 2:1. Крім того, можна ще згадати, що закарпатські футболісти зіграли внічию на виїзді з «Дніпром-1» 1:1 і лише у матчах із «Зорею» та «Шахтарем» не вдалося набрати очки.

Враховуючи те, що «Минай» ще має провести 10 матчів, ситуація вже не виглядає критичною і все тепер залежить тільки від самих гравців. Принаймні перемога в майбутньому поєдинку вже може підняти команду з останнього місця, на якому вона міцно влаштувалася аж після 6-го туру цьогорічного чемпіонату.

Олександрія

Для наставника «Олександрії» Руслана Ротаня настав складний період, коли вже треба думати не лише про справи клубу, а й про олімпійську збірну країни, яка влітку цього року зіграє у Парижі. Тому під час міжнародної паузи він більше уваги приділив саме збірній і разом із нею літав до Японії. Особливих позитивних емоцій Ротань не отримав, оскільки команда програла господарям 0:2. Більше того, після гри наставник звернувся до керівників клубів Прем'єр-Ліги, щоб вони вже зараз визначилися, чи відпустять вони своїх футболістів на Олімпійські ігри.

Зрозуміло, що без головного тренера «Олександрії» підготовкою до майбутнього матчу займалися його помічники. І саме вони керували діями гравців у контрольному матчі із «Кривбасом», який відбувся тиждень тому. Олександрійці тоді програли з великим рахунком 2:5 (обидва голи у них забив Андрій Кулаков). Тож яким вийшов цей навчально-тренувальний збір без Руслана Ротаня, поки що сказати важко.

Додамо, що разом із наставником у розташування олімпійської збірної були викликані п'ять футболістів «Олександрії» - Олександр Мартинюк, Артем Кулаковський, Кирило Сігєєв, Денис Шостак та Артем Шулянський, а бразильський легіонер Джевані поки що відновлюється після травми.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники провели 7 матчів. У «Олександрії» 3 перемоги, двічі вигравав «Минай» та ще двічі команди грали внічию. Ось і у поєдинку першого кола на олександрійському стадіоні «Ніка» переможця так і не було виявлено. Нічия 1:1. У господарів поля з пенальті забив Кулаковський, а у гостей відзначився Гунічев.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Кемкін, Чуєв, Прокопчук, Скиба, Кисіль, Петько, Кораблін, Вітенчук, Вакула, Ременяк, Устименко

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Логінов, Кампос, Мартинюк, Сігєєв, Ковалець, Калитвинцев, Шостак, Кулаков, Шулянський

Прогноз на протистояння:

«Минай» зараз на підйомі, плюс у нього набагато більша мотивація вибратися з небезпечної зони, а «Олександрія» не могла тренуватися всім складом з названих вище причин. Тож припустимо, що буде нічия 1:1.

31 березня, неділя

«Минай» – «Олександрія»
Минай. Стадіон «Минай». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
МИНАЙ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max-Morlock
Матч дня.  Самое время Минаю набирать очки.  Нам нужен их стадион для УПЛ.