Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 березня 2024, 19:15
4504
4

Камбек, незабитий пенальті та вилучення. Минай і Олександрія зіграли внічию

Закарпатський клуб продовжує набирати очки

| Оновлено 31 березня 2024, 19:15
4504
4
Камбек, незабитий пенальті та вилучення. Минай і Олександрія зіграли внічию
УПЛ

У неділю, 31 березня, «Минай» і «Олександрія» зустрілися у матчі 22-го туру Української Прем'єр-ліги. До початку туру «Минай» посідав 16 місце у турнірній таблиці УПЛ, маючи в активі 13 очок. «Олександрія» йшла на 11 сходинці, набравши 23 очки.

Після перемоги над ЛНЗ головний тренер «Миная» Желько Любенович у стартовому складі своїх підопічних зробив лише одну ротацію: замість Ременяка на поле вийшов Корнійчук. У складі «Олександрії» Руслан Ротань після перемоги над «Ворсклою» зробив більше перестановок: замість Сігеєва, Смирного, Мартинюка задіяв Калюжного, Скорка та Михайленка.

Команди активно розпочали поєдинок, і вже у дебюті м’яч опинився у воротах господарів поля. Після серії помилок гравців «Миная» завершальний удар завдав Кулаков, але арбітр зафіксував положення поза грою у нападника «Олександрії». Згодом минайці заробили перспективний штрафний удар, але Вакула пробив трохи вище воріт. Гості відповіли контратакою, яка завершилася ударом Михайленка в рамку воріт, але Кемкін був на місці.

У середині тайму досвідчений Калітвінцев міг дальнім ударом відкрити рахунок, але Кемкін у падінні ліквідував небезпеку. Гості частіше завершували свої атаки дальніми ударами, але їм бракувало точності, зокрема й у виконанні Копини. Вдруге повз ворота пробив зі штрафного Вакула. Міг відзначитися і Калюжний, але з близької відстані пробив головою повз дальню штангу.

УПЛ

На початку другого тайму «Олександрія» таки зуміла відкрити рахунок. Шулянський здійснив рейд лівим краєм і зробив передачу повз воротаря на Кулакова, який і пробив у порожні ворота. Не встигли гравці «Миная» оговтатися від такого розвитку подій, як пропустили другий гол. Калітвінцев дальнім ударом влучно пробив впритул зі штангою. Він, як і Кулаков, забив свій перший гол в поточному чемпіонаті.

Минайці зуміли швидко скоротити відрив. Вакула зі штрафного навісив до штрафного майданчика, а Устименко встигнув підправити м’яч у ворота. Події на полі розгорталися з калейдоскопічною швидкістю. «Олександрія» мала нагоду забити ще один гол. Після удару Ковальця м’яч влучив у руку Прокопчуку, арбітр призначив пенальті. Ковалець вперше в УПЛ пробивав з «позначки» (у 190-й грі) і не влучив у ворота. Для Кемкіна ж це друга перемога у чотирьох пенальтійських дуелях.

Натомість господарі поля зуміли зрівняти рахунок. Після навісної передачі Чуєва влучно пробив головою Гунічев. Через три хвилини знову був небезпечний момент, коли після дальнього удару Ковальця м’яч влучив у штангу і відскочив у поле. А потім гості після вилучення Ковальця залишилися в меншості. Для Кирила це була вже третя червона картка в УПЛ, в тому числі перша в «Олександрії».

ФК «Олександрія»

Господарі поля, маючи чисельну більшість, намагалися вирвати перемогу. Мав нагоду оформити дубль Гунічев, але Шевченко парирував удар суперника. Арбітр Кривушкін компенсував 6 хвилин, проте більше голів глядачі не дочекалися. У підсумку «Минай» і далі в УПЛ вдома не програє «Олександрії» - по дві перемоги та нічиї. Минайці 30-й раз зіграли внічию в чемпіонатах і продовжують перебувати на дні турнірної таблиці. Але сім очок, які команда набрала у другій половині чемпіонату, дають надію на порятунок.

Українська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Минай» – «Олександрія» – 2:2

Голи: Устименко (63), Гунічев (75) - Кулаков (50), Калітвінцев (58).

На 69-й хвилині Ковалець не реалізував пенальті (удар повз ворота).

Попередження: Вітенчук (30), Вакула (42), Петько (49), Ременяк (90+3), Гунічев (90+5) - Логінов (12), Кампос (19), Кулаков (45+2), Ковалець (71).

Вилучення: Ковалець (79, друге попередження).

«Минай»: Кемкін, Кисіль (Ременяк, 80), Корнійчук, Скиба, Прокопчук (Нємчанінов, 90+1), Чуєв (Піддубний, 80), Вітенчук (Семотюк, 64), Петьков, Кораблін, Вакула (Гунічев, 64), Устименко.

«Олександрія»: Шевченко, Логінов, Скорко, Кампос (Білошевський, 46), Копина (Мартинюк, 60), Калюжний, Калітвінцев, Кулаков (Погорілий, 82), Шулянський (Бєляєв, 60), Михайленко (Шостак, 82), Ковалець.

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Минай-Арена» (селище Минай Закарпатської області).

Наші оцінки:

Заміни «Минай»: Семотюк - 5.5, Гунічев - 6.5, Ременяк, Нємчанінов, Піддубний — всі б/о.

Заміни «Олександрія»: Білошевський - 5.0, Бєляєв - 5.5, Мартинюк - 5.5, Погорілий, Шостак — обидва б/о.

МИНАЙ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
Кирило Ковалець (Олександрія) отримує червону картку.
75’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Гунічев (Минай).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Устименко (Минай).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Калітвінцев (Олександрія).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Кулаков (Олександрія).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Желько, браво!
Falko
Кирило видав бліц-перфоманс!
Заробив пеналь, не реалізував пеналь, заробив жовту, попав у штангу, заробив другу жовту, пішов із поля. І все це за якихось 11 хвилин.
ZANREGENT1993
Трепещи,Полесье!
Max-Morlock
Вот это заруба во втором тайме!  
 Как будто Минай сити - Арсеналия.)))
В УПЛ больше нечего смотреть.  
Переходим на Ливерпуль.