Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 березня 2024, 07:29
3212
5

Аутсайдер прагне до більшого. Минай утримав перемогу над ЛНЗ

Команда Желько Любеновича вперше в цьому сезоні перемогла на чужому полі

| Оновлено 24 березня 2024, 07:29
3212
5
Аутсайдер прагне до більшого. Минай утримав перемогу над ЛНЗ
УПЛ

Хтось ще тиждень тому міг подумати, що клубний футбол пішов на відпочинок через участь футболістів у матчах національних збірних. Для певних колективів цей факт дійсно складає велику проблему в контексті можливості проводити офіційні поєдинки, але для деяких – ні. Наприклад, для черкаського ЛНЗ та закарпатського «Миная», які використали цей вільний період у календарі задля надолуження власних пропущених раніше матчів.

У сімнадцятому турі української Прем’єр-ліги мав відбутись матч на черкаському «Центральному», але поле арени визначили як таке, що не пасує до вимог гри на рівні «елітного» дивізіону. Тоді команди погодились провести гру пізніше, і це «пізніше» зрештою настало саме в той момент, коли на домашній арені «бузкових» нарешті дозволили проводити матчі національної першості, тоді як до цього команда Олега Дулуба двічі приймала суперників поза рідними стінами.

Однак здивувати місцеву публіку в ЛНЗ так і не вийшло. Ні в плані ідеї гри від перших хвилин, ані за ходом власне протистояння в подальшому. Важко сказати, що гості володіли більшою ініціативою при цьому, проте в першому таймі ми б радше визначали саме «Минай» у якості основного претендента на перемогу в цій грі. Команда Желько Любеновича просто демонструвала більш гострий футбол.

І, як наслідок, гості першими відкрили рахунок. Швидкий розіграш на правому фланзі на 33 хвилині дався взнаки, і активний Кораблін ударом під ближню стійку з меж штрафного таки засмутив Пенькова. Щоб відповідати на такий ляпас від суперників, господарям було потрібно хоч м’яч до чужого штрафного довести, але якщо він там і перебував у ногах гравців ЛНЗ, то ні до чого це в підсумку не призводило.

Дулубу й самому не подобалось те, що він бачив на полі у виконанні власних підопічних. Звідси й три заміни після перерви й ще одна на додачу, коли стало зрозуміло, що гра просто не пішла навіть за умов ротації. І все це для того, аби в підсумку «бузкові» пропустили другий гол. Знову «Минай» одним пасом розрізав чужий захист, і з лівого флангу штрафного під удар Устименку покотив м’яч Семотюк.

Далі гості просто зачинились у захисті та, що називається, намагались перетерпіти активність суперників. І вона була доволі значною, тому Кемкіну довелось кілька разів відверто рятувати власну команду. Здебільшого, він це робив успішно, бо закарпатці так і не втратили очки цього вечора. Пропустили – це так, але дебютного м’яча Бара вже в компенсований час навіть для нічиєї було замало.

У наступній грі черкаський ЛНЗ гостюватиме у львівського «Руху», тоді як закарпатський «Минай» прийматиме «Олександрію».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Наумець – 6,5, Норенков – 6,0, Ейнел – 6,0, Хобленко – 6,5, Олійник – 6,0.

«Минай» (заміни): Корнійчук – 6,5, Семотюк – 6,0, Дмитрук – 6,0, Попов – б/о, Вашкеба – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

ЛНЗ – «Минай» - 1:2

Голи: Бар, 90+3 – Кораблін, 33, Устименко, 59

Попередження: Рибалка, 27, Норенков, 74, Ковальов, 89

ЛНЗ: Пеньков – Каплієнко, Саліху (Норенков, 46), Ковальов, Насонов – Яшарі, Рибалка (Хобленко, 52), Бар – Г. Пасіч (Ейнел, 46), Молло (Олійник, 60), С. Шестаков (Наумець, 46).

«Минай»: Кемкін – Чуєв, Прокопчук, Скиба, Кисіль (Дмитрук, 66) – Петько, Кораблін (Вашкеба, 76), Вітенчук (Семотюк, 55) – Вакула, Устименко (Попов, 76), Ременяк (Корнійчук, 46).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 14 (5) – 7 (5)
Кутові: 6 – 0
Офсайди: 1 – 1.

ЛНЗ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Нехай щастить
Не все так погано для Минаю.Боротьба за "виживання" в УПЛ буде цікавою.
fly
Треба відзначити Любеновича. З його приходом за 5 матчів набрали вже більше очок чім за 15 матчів до нього. Ну і дивлячись на суперників в цих 5 матчах, команда взяла мабуть максимум…
Eugenii Skrypka
Весёлая игра, явно интереснее чем смотреть сборную или Динамо) 
Монзуль, але, там стопроцентно пенальти был и после вар не поставить...арбитр лайно
Spaceman
Дивлячись турнірну таблицю на спорт.юа - то Минай програв або взагалі не грав..