Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 березня 2024, 15:28
1065
0

ЛНЗ – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команди зіграють перенесений матч 17 туру

| Оновлено 23 березня 2024, 15:28
1065
0
ЛНЗ – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 23 березня, відбудеться перенесений матч 17 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться ЛНЗ та «Минай». Черкаський клуб, який проводить дебютний сезон у еліті нашого футболу, знаходиться у середині турнірної таблиці, а минайці є останньою командою чемпіонату.

ЛНЗ

Підопічні Олега Дулуба у новому році у чотирьох матчах зуміли набрати 5 очок (1 поразка, 1 перемога та 2 нічиї). Минулого туру черкащани поділили очки з «Дніпром-1» (1:1). Як для дебютанта УПЛ черкаський клуб показує досить непогані результати. Але амбітне керівництво ЛНЗ явно розраховує на більше, адже недарма взимку було підписано кількох легіонерів. На цьому пошуки посилення для черкаської команди не завершилися: вже у березні черговим новачком черкасців став півзахисник Ейнал Соареш із Республіки Кабо-Верде. Можливо, дебют Соареша у новому клубі ми побачимо вже у матчі проти «Миная».

У майбутньому поєдинку своїм партнерам не зможе допомогти Олів'є Тілль, який разом зі збірною Люксембургу намагався боротися за вихід на Євро-2024 (люксембуржці вже програли Грузії). До речі, Тілль отримав пошкодження гомілкостопа, але хотів провести зустріч із «Дніпром-1» «на уколах». І все ж, люксембуржець пропустив матч минулого туру. Також поза грою залишається півзахисник Віталій Бойко, який перебуває в лазареті ЛНЗ. Черкаський клуб має у своєму пасиві триматчеву безвиграшну домашню серію (2 нічиї та 1 поразка).

Минай

Для закарпатського клубу цього року відбулася знакова подія: команда Желько Любеновича здобула першу перемогу цього сезону Української Прем'єр-ліги. Ще були нічия з «Дніпром-1», що перебуває на спаді, і дві поразки. «Минай» продовжує бути головним аутсайдером чемпіонату. Великі проблеми минайці мають із завершенням атак: вони забили найменше голів у турнірі (9).

«Минай» робить ставку на молодих футболістів і відсутність досвіду позначається на результатах. Минулого туру (минайці програли «Шахтарю» з рахунком 0:2) уперше в основі команди вийшов захисник Євген Скиба, а форвард Павло Тищук дебютував у складі закарпатців. Близький до повернення на поле Назарій Воробчак, який відновився після травми, отриманої ще минулого сезону. Безвиграшна гостьова серія «Миная» в УПЛ триває десять матчів (3 нічиї та 7 поразок). Попередню гостьову перемогу закарпатців було зафіксовано 29 травня минулого року у поєдинку з харківським «Металістом» (2:1).

Статистика зустрічей

ЛНЗ та «Минай» раніше провели лише одну очну дуель. У першому колі черкасці розгромили закарпатців з рахунком 3:0 (голи забивали Бойко, Прядун та Наумець). Примітно, що суперниками тоді керували Олександр Ковпак (ЛНЗ) та Володимир Шаран («Минай»), які вже не є тренерами цих команд. Ця перемога для черкаського клубу стала першою в УПЛ.

Прогноз на протистояння

У нинішньому чемпіонаті черкасці здобули лише дві домашні перемоги та спробують здолати аутсайдера чемпіонату. А про проблеми минайців у гостьових матчах ми вже говорили. Вважаємо, що на своєму стадіоні ЛНЗ зможе обіграти команду Желько Любеновича.

Орієнтовні склади:

ЛНЗ: Пеньков, Каплієнко, Саліху, Муравський, Насонов, Яшарі, Рибалка, Бар, Г. Пасіч, Хобленко, С. Шестаков

«Минай»: Кемкін, Корнійчук, Скиба, Чуєв, Прокопчук, Дмитрук, Петько, Вітенчук, Вакула, Гунічев, Ременяк

23 березня, субота

ЛНЗ – «Минай»
Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЛНЗ – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.