Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 березня 2024, 12:55
3227
31

Оболонь – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У Києві лідер турніру зіграє із командою, яка перебуває в зоні стикових поєдинків

| Оновлено 30 березня 2024, 12:55
3227
31
Оболонь – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Черговий 22-й тур української Прем'єр-Ліги відкриє зустріч футболістів київської «Оболоні» та донецького «Шахтаря». Гра пройде у суботу в столиці України на «Оболоні-Арені». Наразі гірники очолюють турнірну таблицю, набравши в 19 матчах 43 очки, а їхні суперники перебувають у небезпечній зоні, розташувавшись на 13-му місці з 18 очками.

Оболонь

У попередньому турі кияни трохи виправили своє становище, перемігши на своєму полі житомирське «Полісся» 1:0. Звичайно ж, на підсумковий результат вплинуло вилучення у гостей, яке сталося вже на 2-й хвилині першого тайму. За вісім хвилин Руслан Черненко реалізував чисельну більшість і приніс довгоочікувану перемогу своїй команді. До речі, до цього «Оболонь» востаннє вигравала восени минулого року, коли в 10-му турі у себе вдома здолала «Металіст 1925».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Загалом київський клуб у нинішньому чемпіонаті дуже мало забиває. Всього 12 голів у 20 матчах – це другий знизу показник після головного аутсайдера «Минаю». Тому для того, щоб надалі здобувати очки, треба обов'язково думати про атаку. Інакше втриматись у Прем'єр-Лізі буде проблематично.

Під час міжнародної паузи «Оболонь» провела контрольний поєдинок із луганською «Зорею», поступившись суперникам з рахунком 1:2. Єдиний гол у столичній команді забив півзахисник Сергій Суханов.

І ще. В майбутньому матчі із «Шахтарем» не зіграє захисник киян Владислав Приймак. У нього в пасиві вже 8 попереджень цього сезону, тож тепер через дискваліфікацію один із основних гравців оборони буде змушений стежити за грою своїх партнерів із трибуни.

Шахтар

Гірники шість матчів поспіль в чемпіонаті країни не втрачали очки і очолили турнірну таблицю як за набраними, так і за втраченими очками. При цьому після зимової паузи команда ще й діє результативно, забивши у ворота суперників 13 м'ячів.

Маріно Пушич зараз має досить широкий вибір гравців на різні позиції. Тому з урахуванням того, що з групи футболістів, які повернулися з різних збірних, хтось може втомитися, наставник може вдатися до ротації. Тим більше, що повертаються до основи Дмитро Криськів та Артем Бондаренко (раніше вони були травмовані, через що не змогли вилетіти до Японії з олімпійською збірною країни), а також Тарас Степаненко, якого ми не побачили у складі національної збірної у поєдинках плей-оф.

Цікаво, що «Шахтар» у нинішньому чемпіонаті програв лише двічі і сталося це на «Арені-Львів», де гірники приймають своїх суперників. А ось у гостях донецький клуб виступає без поразок – 5 перемог та 3 нічиї.

Статистика матчів

У першому колі сезону 2023-2024 років у Львові «Шахтар» переміг «Оболонь» з мінімальною перевагою 1:0. Єдиний гол забив Єгор Назарина на 77-й хвилині. Також зазначимо, що з 33-ї хвилини кияни грали у меншості після вилучення захисника Артема Вовкуна. Це була, до речі, перша зустріч суперників на рівні Прем'єр-Ліги.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Педріньо, Назарина, Бондаренко, Судаков, Кевін, Зубков, Сікан

«Оболонь»: Кичак, Грисьо, Вовкун, Дубко, Осман, Мединський, Черненко, Косовський, Слободян, Прокопенко, Краснопір

Прогноз на протистояння:

Гра, найімовірніше, пройде за переваги «Шахтаря», який виграє з рахунком 2:0.

30 березня, субота

«Оболонь» – «Шахтар»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ОБОЛОНЬ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Кальонов (Івано-Франківськ)
Прогноз Sport.ua — 0:2

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Має бути 0:2 рахунок.
FunnyCat_____
удачи одному из двух  футбольных любимцев  киевской публики -  самобытной и неуступчивой Оболони!
Fireball
Суркис обещал купить 1 000 000 банок пива Оболонь Малина и раздавать их прохожим, если пивовары выиграют.   Если ничья,  то - 333 333 и одну банку брату.
ErichMariaШевченко
Прогноз - будет тревога.   Потому что сегодня всего 16 минут тревожились в Киеве.
Chort
Вырвался от бурятов,буду сегодня смотреть как лучший клуб Украины будет побеждать,а тьфу лучший играет завтра,а сегодня я посмотрю игру любимого клуба. Кстате набутыльник оболоневский по совместительству мой лучший кореш Запасной,хотя что бы вы знали буряты дали новую кличку запасному,он теперь Белоснежка. Так ты сегодня за Оболонь или за ШАХТЕР ДОНЕЦК? ШАХТЕР ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕ, РИНАТ НАШ ЦАРЬ И БОГ!!!!
zelc006
У когось попа буде нестепляче боліти...
Al1l
перемоги українському клубу 
Pavel_i_CO
Вперед кияни!! Душіть ДНОнєтскіх щурів
Al1l
Зараз шахтар ніякий .в кабінетах виграв в олександрії бо на полі не було шансів 
Дмитрий Яковенко
Оболонька, надо ничейку. Держитесь!
D1927K
Всі спортсмени на місці.
Всі хто захворів - вилікувався, всі хто травмувався - вилікувався, добре шо збірні ще не скоро, то ще можуть пограти
Sher15
Оболонь обыграли Динамо, и обыграете шлюхтер 
Фанькин кот
Великий Шахтёр уверенно победит и всех недоброжелателей завистников посрамит. Это токмо дынамка суркисова может бездарно продуть какому то пивзаводу🤕🧑‍🦽4️⃣