Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 березня 2024, 21:58
2361
9

Довгоочікувана. Оболонь вдома в більшості обіграла Полісся

Кияни згадали давно забутий смак перемоги

| Оновлено 17 березня 2024, 21:58
2361
9
Довгоочікувана. Оболонь вдома в більшості обіграла Полісся
УПЛ

«Оболонь» підійшла до матчу із серією з дев'яти матчів у чемпіонаті без перемог. У «Полісся» аналогічна низка невдалих ігор в УПЛ становила сім поєдинків. Утім, якщо «пивовари» вийшли на принциповий домашній матч із гостями з Житомира без кадрових перестановок у тренерському штабі, то їхні суперники проводили першу гру під керівництвом Сергія Шищенка, який після попереднього туру змінив на чолі колективу Юрія Калитвинцева.

Дебют у нового-старого головкома «Полісся» вийшов змазаним - його команда програла, хоча й залишила про себе приємне враження. Однак показана гра очки житомирянам не гарантувала. І це на відміну від киян, які змогли перемогти за якісних і злагоджених дій.

Усі визначальні в матчі події вмістилися в стартові 10 хвилин. Уже на 2-й хвилині «Полісся» залишилося в меншості після фолу останньої надії у виконанні Чоботенка. Зайвого «пивовари» розіграли через вісім хвилин, розродившись красивим голом у виконанні Черненка. Він пробив з-за меж штрафного витончено точно в праву дев'ятку воріт Бойка. 1:0.

Решту 80+ хвилин гри суперники провели в більш ніж напруженому протистоянні. Приблизно до середини першого тайму гравці «Полісся» стали помітно виділятися, незважаючи на чисельну меншість. Своє вони брали самовіддачею, хорошим пресингом і швидкостями. Господарі їм тим самим не відповідали, а грали за результатом. Підопічні Валерія Іващенка діяли просто, але надійно, намагалися вичавити максимум із ситуацій, які можна було вважати сприятливими для організації загроз.

Після перерви малюнок поєдинку, загалом, не змінився. На полі було багато боротьби, часом, на позамежному рівні. Чи не жарт, у першому таймі гравці «Оболоні» награли на три попередження, а в перші 15 хвилин другого тайму вже їхні суперники чотири рази побачили перед собою «гірчичники». Сумарно ж за поєдинок рефері виніс футболістам 11 попереджень за одного вилучення. Протокол стягнень - яскравий доказ усього того, що відбувалося на полі.

У заключній чверті зустрічі команди вже менше грали, а більше просто билися і билися. За загостренням пристрастей футбол відходив на задній план. Як наслідок, і з гольовими моментами були проблеми. Тотально гра тримала в напрузі, але суперники навряд чи були в змозі змінити рахунок, який на той час був на табло.

Так, у підсумку, і сталося - «пивовари» до фінального свистка втримали переможну перевагу. Однак вони самі могли позбавити себе перемоги на 88-й хвилині. Кичак під час виносу м'яча вперед влучив у Луїфера, після чого м'яч дивом розминувся з уже порожніми воротами.

«Оболонь», взявши три очки, посідає в таблиці УПЛ 13-ту позицію, маючи 18 пунктів. У «Полісся», як і раніше, 33 пункти і 6-те місце.

Українська Прем’єр-ліга. 21-й тур

«Оболонь» – «Полісся» – 1:0

Черненко, 10

Прокопенко, 7, Черненко, 23, Дубко, 45, Грисьо, 58, Приймак, 70, Мединський, 84 – Козак, 50, Танковський, 51, Михайліченко, 56, Фортюне, 57

Чоботенко, 2 (Полісся)

«Оболонь»: Кичак – Грисьо (Лук'янчук, 74), Приймак, Дубко, Осман, Мединський, Черненко (Запорожець, 74), Мороз (Косовський, 46), Слободян (Суханов, 63), Прокопенко, Краснопір (Тарануха, 63).

«Полісся»: Бойко – Шабанов, Чоботенко, Кравченко, Михайліченко, Танковський, Назаренко (Кравець, 5), Фортюне (Ндукве, 69), Козак (Луїфер, 69), Крушинський (Кушніренко, 69), Будківський (Мустафаєв, 74).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон: «Оболонь-Арена»

ОБОЛОНЬ – ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Оболоні»: Косовський – 6,0, Суханов – 6,0, Тарануха – 6,0, Лук'янчук – 6,0, Запорожець – 6,0.

Заміни «Полісся»: Кравець – 6,0, Ндукве – 5,5, Луіфер – 6,0, Кушніренко – 5,5, Мустафаєв – 5,5.

Події матчу

10’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Черненко (Оболонь).
2’
Сергій Чоботенко (Полісся) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😼
Мої вітання київський команді👍
Те що виграли добре, але брудна гра була, постійно фоли, картки та удари по ногах, ще й на останок ледве не побилися Так не можна грати у футбол, там на стадіоні діти сиділи, було чутно їх, а вони матом криють один одного..
Pavel_i_CO
Полісся - це мильна кулька, яка ось-ось лусне... Це вам за те, що взяли на роботу ахмєтавскага Сашу Пєнісова з Єнакієва
0963691185
купували гравців а зігранності нема.. от вам і все.. ато пророчили .. медалі....  не все золото ,що блистить
Pavel_i_CO
Ось і підтвердження. На захист Саши Єнакієвського прибігло дві криси лугандонські)))
Max-Morlock
Стало  6+ 1= 2-
AK.228
Відтраханий шпрот, Пенісов твій колишній…. Не сковчи 
Лига конференций без динамо
Пивзавод не зря унизил дырявых в кубке хорошо сегодня сыграли, а атбшники в меньшинстве наверное только могут дырявых  натягивать