Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2024, 15:55
989
1

Оболонь – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди у 2024 році ще не перемагали

| Оновлено 16 березня 2024, 15:55
989
1
Оболонь – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 16 березня, відбудеться матч 21-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому стосунки з'ясують київська «Оболонь» і «Полісся» з Житомира. Поєдинок відбудеться в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена». Початок – о 15:30 за київським часом.

Оболонь

Київська «Оболонь» у турнірній таблиці УПЛ посідає 14-те місце, маючи в активі 15 очок. «Пивовари» в 19 матчах здобули 3 перемоги, 6 разів зіграли внічию і зазнали 10 поразок.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Кияни поки що в офіційних матчах 2024 року не перемагали. У першій грі другої частини сезону вони вдома поділили очки з «Чорноморцем» (1:1), а далі забули смак перемог – програли «Дніпру-1» (0:1) і «Кривбасу» (0:1). Такі результати на початку весняної серії ігор здивували, адже зимові збори «Оболонь» завершила серією з п'яти матчів без поразок (3 перемоги, 2 нічиї).

Доречно згадати й про те, що «пивовари» під завісу 2023 року також не перемагали в УПЛ - 2 нічиї, 4 поразки. Таким чином, вони на сьогодні востаннє брали три повноцінні турнірні бали аж 8 жовтня минулого року («Металіст 1925» – 1:0). А до цього у них була ще перемога над «Минаєм» (1:0).

Полісся

Житомирське «Полісся» розташовується в турнірній таблиці національного чемпіонату на 6-му місці. У 20 поєдинках команда набрала 33 очки - 9 перемог, 6 нічиїх, 5 поразок.

На розчарування шанувальників колективу, у 2024 році колектив ще смаку перемог, як і «Оболонь», не пізнав. Він стартував у другій частині сезону з виїзної нічиєї з «Рухом» (1:1), після чого вдома програв ЛНЗ (0:1) і «Олександрії» (1:2). Це призвело до того, що свого місця на чолі команди позбувся Юрій Калитвинцев.

Замінив його Сергій Шищенко, який раніше працював зі «Звягелем». Утім, із «Полісся» пішов тільки Калитвинцев - усі його помічники залишилися в колективі і допомагають новому наставнику в роботі з командою.

Статистика матчів

У нинішньому сезоні і «Оболонь», і «Полісся» є новачками сезону в Українській Прем'єр-лізі. Київська команда колись раніше вже грала в еліті, а колектив із Житомира - ні. Утім, ця обставина свідчить тільки про те, що клуби формують свої стосунки на рівні УПЛ.

У матчі першого кола нинішньої кампанії «Полісся» на своєму полі здобуло перемогу над «Оболонню» з рахунком 2:0. Цікаво, що гра могла завершитися внічию 0:0. Річ у тім, що гравці житомирської команди двічі досягли успіху вже в компенсований час гри.

Орієнтовні склади

«Оболонь»: Федорівський – Мединський, Приймак, Лук'янчук, Прокопенко, Черненко, Суханов, Слободян, Мороз, Вишневський, Краснопір.

«Полісся»: Бойко – Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Михайличенко, Крушинський, Танковський, Назаренко, Грицук, Козак, Будківський.

Прогноз на протистояння

Гостей із Житомира експерти вважають фаворитами матчу. Це, можливо, і так, але виключно через турнірне становище команд. На справі ж не все так однозначно. Гравцям «Полісся» буде складно. Вони будуть додатково мотивовані появою в команді нового наставника. Але навряд чи це сильно допоможе їм домогтися підсумкової переваги. «Пивовари» в статусі андердогів можуть шокувати. І думається, це не просто припущення, а буде саме так.

16 березня, субота

«Оболонь» – «Полісся»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі UPL.TV
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
ОБОЛОНЬ – ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Олег ШАНДРУК: «Гру Вереса у матчі проти Динамо оцінюю позитивно»
Футбол | 02 травня 2024, 11:15 0
Олег ШАНДРУК: «Гру Вереса у матчі проти Динамо оцінюю позитивно»

Головний тренер «Вереса» прокоментував поразку від «Динамо»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😼
Важко спрогнозувати рахунок. Оболонь буде намагатися пресингувати, мотивації в них більше, бо втрачати вже немає що.