Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
830
0

КОСИРІН: «Сподіваюсь, після засухи в Жироні Довбика прорве в збірній»

Екс нападник збірної України поділився очікуваннями матчу з боснійцями

КОСИРІН: «Сподіваюсь, після засухи в Жироні Довбика прорве в збірній»
ФК Динамо Київ. Олександр Косирін

21 березня національна збірна України з футболу проведе стиковий матч відбору до фінальної частини чемпіонату Європи з Боснією і Герцеговиною.

Колишній гравець національної збірної України Олександр Косирін в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чого очікує від завтрашнього протистояння в Зениці:

– Звичайно, перемоги підопічних Сергія Реброва. Хлопці повинні розуміти, що ця звитяга дуже важлива для українців, які мужньо боронять Батьківщину від зазіхань російського агресора й подбали, аби у наших футболістів в цей складний час була можливість займатися улюбленою справою. Тому й налаштування української збірної має бути відповідним.

– Свого часу ви, виступаючи в нападі, відзначалися націленістю на ворота суперників. Чим можна пояснити, що у нашого бомбардира Артема Довбика зараз гольова засуха?
– Артем цього сезону захищає кольори іспанської «Жирони». Переконаний, що йому допоміг швидко адаптуватися київський динамівець Віктор Циганков, який перейшов до цієї команди раніше. В останніх турах Ла Ліги Артем, справді, виглядав не переконливо. Можливо, далася взнаки відсутність Циганкова, якого останнім часом переслідують травми, адже наші земляки прекрасно взаємодіяли на старті сезону.

Втім, не виключено, що є якісь причини психологічного характеру. Все ж, не забувайте, що в Україні – війна, думками Артем може бути на Батьківщині, а це трохи відволікає. Але завтра Довбик, дуже сподіваюся, виправдає наші надії.

– Коли вже зайшла мова про Циганкова, то на вашу думку, він зіграє в Зениці?
– Мабуть, на це питання не дасть чіткої відповіді навіть Сергій Ребров. Віктор через пошкодження не грав в останньому турі в Іспанії й все залежатиме, в якому він стані знаходиться. Я схиляюся до того, що Циганков завтра буде в запасі, а вже 26 березня у вирішальному поєдинку раунду плей-офф вийде в старті.

– Але для цього ще треба взяти гору над боснійцями.
– Як на мене, збірна України сильніша за господарів. Її кістяк складають гравці, що виступають в топ-чемпіонатах й про якийсь весняний футбол у їхньому виконанні не може бути й мови. Адже в Англії та Іспанії зараз у розпалі суперництво за місця на п'єдесталі пошани. Тому й ігровий тонус наших легіонерів повинен бути на високому рівні. До того ж, всі вони перебувають у розквіті сил й в Зениці головне, щоб Сергій Ребров зупинив свій вибір на найдостойніших.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 02 липня 2024, 09:54 22
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Довбик сказав «так». Іменитий клуб погодився заплатити за Артема €40 млн
Футбол | 02 липня 2024, 18:42 10
Довбик сказав «так». Іменитий клуб погодився заплатити за Артема €40 млн

Артем наблизився до трансферу в «Атлетіко»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.