Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 березня 2024, 20:27
28389
66

Поставити на місце Мілошевича. І довести, що Україна сильніша

Боснія і Герцеговина – Україна. Прогноз і анонс на матч півфіналу плей-оф Євро-2024

| Оновлено 21 березня 2024, 20:27
28389
66
Поставити на місце Мілошевича. І довести, що Україна сильніша

Sport.ua у рамках спецпроєкту з GGBET анонсує півфінальний поєдинок плей-оф Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна. Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube, активно допомагає нашим захисникам з 93 ОМБР.

21 березня о 21.45 за київським часом у Зениці на стадіоні «Біліно Поле» у рамках півфінального поєдинку плей-оф Євро-2024 збірна України зустрінеться із національною командою Боснії і Герцеговини. Переможець цього матчу вирушить у фінал плей-оф, де 26 березня зіграє з переможцем пари Ізраїль – Ісландія, тоді як той, хто програв, втратить усі шанси на поїздку до Німеччини.

Боснія і Герцеговина

Відбір на Євро-2024 збірна Боснії та Герцеговини проходила у групі J. Разом зі збірними Ліхтенштейну, Ісландії, Люксембургу, Словаччини та Португалії. Дві останні команди завчасно застовпили за собою прямі путівки на Євро.

Боснійці ж фінішували лише на передостанньому рядку, випередивши лише справжнього аутсайдера – збірну Ліхтенштейну, яка не набрала жодного очка.

В активі «жовто-синіх» - дев'ять очок. Відбірковий турнір боснійці пройшли без нічиїх: три перемоги та сім поразок. Різниця м'ячів – 9:20.

Якби не «запасний аеродром» у вигляді рейтингу Ліги Націй, не бачити боснійцям і натяку на можливі перспективи зіграти на чемпіонаті Європи.

Відбір на Євро-2024 збірна БіГ розпочинала під керівництвом Фарука Хаджибегіча. Цей наставник раніше вже працював з боснійською збірною – вже далекого 1999 року, коли провів на чолі команди лише сім поєдинків. Вдало ввійти вдруге в одну воду Хаджибегічу не вдалося. Цього разу він керував боснійською збірною всього у чотирьох матчах: одна перемога та три поразки. На початку минулого літа 65-річному фахівцю вказали на двері. Останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння боснійських футбольних функціонерів, стала домашня поразка від збірної Люксембургу – 0:2.

Наступником Фарука став знаменитий екс-форвард «Барселони» середини 90-х років минулого століття Мехо Кодро, який очолив команду у серпні.

Але й тут не склалося. Під його керівництвом боснійці провели лише два матчі: перемогли Ліхтенштейн та програли Ісландії.

Після поразки від «вікінгів» Кодро пішов слідом за Хаджибегічем.

Відбір на Євро-2024 боснійці догравали під керівництвом ще однієї колишньої футбольної екс-зірки – серба Саво Мілошевича, який був найкращим бомбардиром Євро-2000.

Однак і під керівництвом Мілошевича результати збірної Боснії та Герцеговини не покращали. На чолі «жовто-синіх» Саво провів чотири поєдинки. І виграв лише раз: проти Ліхтенштейну. Інші три матчі завершилися поразками.

Нинішню збірну Боснії та Герцеговини дуже складно назвати грандом європейського футболу. Насамперед це пов'язано з тим, що найкращі гравці цієї команди – Джеко та П'янич – вже відверто дограють. А ось нових лідерів у колективі поки що немає. Однозначно, боснійська збірна зараз переживає зміну поколінь. Зміну поколінь, що явно затягнулася.

Getty Images/Global Images Ukraine. Едін Джеко

Однак недооцінювати цю команду в жодному разі не можна. Джеко й П'янич усе ще у строю. І вони, як і їхні партнери, напевно постараються зробити все, що від них залежить, щоб потрапити на чемпіонат континенту.

Україна

На особливостях шляху нашої головної команди країни до першого поєдинку плей-оф Євро-2024 немає особливої потреби зупинятися докладно: це все ще дуже живе в нашій пам'яті. Особливо остання гра відбору – проти Італії.

Зазначимо лише, що наша команда потрапила до групи смерті – з чемпіонами та віце-чемпіонами Європи. Вибратися з такої групи було майже нереальним завданням.

Проте підопічні Сергія Реброва до кінця боролися. І тримали інтригу. І якби іспанський рефері поєдинку Україна – Італія Мансано на останніх секундах зустрічі побачив фол на Мудрику у штрафному майданчику переможців Євро-2020, то цілком може бути, що 21 березня проти боснійців грали б італійці.

Але Мансано пенальті на нашу користь не призначив. І нашій збірній вкотре доведеться пройти через сито плей-оф.

Підготовку до гри проти підопічних Мілошевича наша команда розпочала фактично після 12 березня. Того дня три базові клуби збірної – «Шахтар», «Динамо» та «Дніпро-1» – провели свої поєдинки 21-го туру УПЛ (це був вівторок). А вже у четвер вранці збірна України, у складі якої були і шестеро гравців молодіжки, покликаних допомогти «старшим товаришам» у підготовці до важливої гри, прибула до польського Жешува, звідки взяла курс на Іспанію. Саме в іспанській Марбельї команда Сергія Реброва готувалася безпосередньо до поєдинку проти збірної БіГ.

Першим серед наших легіонерів на збір прибув Зінченко. Потім підтягнулися решта наших гравців, які захищають кольори зарубіжних клубів.

УАФ. Збірна України готувалася до поєдинку в Іспанії

«Синьо-жовті» готувалися до важливого поєдинку у режимі інтенсивних тренувальних занять. Крім того, підопічні Реброва провели двосторонній матч – «сині» проти «жовтих».

Кадрові проблеми нашої команди є наступними. Через складну травму пропустить гру капітан збірної Ярмоленко. Не зіграє через ушкодження ще один ключовий виконавець – Степаненко. Поза грою і Буяльський. Невелике пошкодження є й у Циганкова, але він готується до гри нарівні з усіма.

Історія протистоянь

Досі дві «синьо-жовті» збірні перетиналися лише двічі – у рамках відбіркового турніру на ЧС-2022, що відбувся у Катарі.

У першому поєдинку, який було зіграно у Львові 12 жовтня 2021 року, команди розписали бойову нічию. На гол Ярмоленка у першому таймі влучним ударом відповів у другій половині зустрічі Ахметходжич.

А ось друга серія протистояння виявилася за нашими. 16 листопада 2021 року підопічні Олександра Петракова на виїзді здолали боснійців 2:0. Обидва м'ячі були забиті у другому таймі. Відзначилися Зінченко та Довбик.

Тренерський акцент

Саво Мілошевич та Сергій Ребров на даний момент опинилися по різні боки барикад. Але колись вони були з одного боку. Вони були одноклубниками.

Було це вже в далекому 2008 році. Після невдалої спроби закріпитися в МЛС – в «Торонто» - Мілошевич відгукнувся на пропозицію казанського «Рубіна». Того ж року, взимку, до команди зі столиці Татарстану перейшов і Сергій Ребров.

Мілошевич за команду Бердиєва відіграв лише 16 матчів, у яких забив лише три голи. Але останній за ліком його гол дозволив «Рубіну» стати чемпіоном росії.

«Рубін» став останнім клубом у багатій ігровій кар'єрі сербського форварда. Цей клуб став останнім і в не менш зірковій кар'єрі Сергія Реброва, який, на відміну від Мілошевича, затримався в Татарстані ще на рік, провівши за команду 31 поєдинок, в яких забив п'ять м'ячів.

Однак, незважаючи на те, що Мілошевич пробув на росії всього нічого, він досі не лише з теплотою згадує ті часи, а й усіляко підтримує рашистів. Зокрема, вже після початку повномасштабного вторгнення росії до нашої країни Саво закликав повернути рашистський футбол у лоно європейського короля спорту.

Відзначився Саво й неоднозначною характеристикою напередодні матчу проти збірної України щодо нашої країни: «Зараз ситуація в Україні така, якою є. Я вважаю, що нам потрібно постаратися зосередитись лише на тому, що відбуватиметься на полі. Ситуація та проблеми України – це їхні проблеми».

Після того, як Мілошевич та Ребров завершили активні виступи, далі доля знакових для своїх збірних гравців дуже відрізняється. Ребров фактично відразу після того, як повісив бутси на цвях, перейшов на тренерську кар'єру. І досяг у ній чималих висот.

Мілошевич відразу засвітився в асистентах головного тренера збірної Чорногорії (2012-го), а потім випав з поля зору на цілих сім років. 2019-го він очолив сербський «Партизан». Але успіхом ця спроба не завершилася. Як не завершилася удачею й спроба тренувати словенську «Олімпію».

Минулого року обставини склалися так, щоб майбутні шляхи Реброва та Мілошевича знову перетнулися. 2023-го Саво був призначений головним тренером збірної Боснії та Герцеговини, а Сергій – збірної України.

21 березня на «Билинному полі» вони визначать, чия збірна сильніша.

Прогноз

Якщо виходити зі складу та рівня гри, то саме збірна України є фаворитом протистояння. Цей факт визнають і більшість боснійських гравців. Однак вони обіцяють зробити все від них залежне, щоб саме їхня збірна вийшла у фінал плей-оф.

На боці БіГ – фактор домашнього поля. Більше помітних переваг підопічні Мілошевича не мають. Незважаючи на кадрові втрати, насамперед Степаненка, наша команда виглядає сильнішою за суперника у всіх лініях. Головне – визначити нашому тренерському штабу оптимальний на зараз стартовий склад. А гравцям – вийти на поле й віддати всі сили. І довести, що вони сильніші. Відповісти гідною грою на деякі негідні репліки боснійської сторони.

Якщо не станеться нічого надприродного, то наша команда має перемагати. Ставимо на 2:0.

Орієнтовні склади:

Боснія і Герцеговина: Василь, Шаджикадунич, Колашинац, Тахірович, Газібегович, Крунич, Хаджіахметович, П'янич, Мілічевич, Дедич, Джеко

Україна: Лунін, Конопля, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Бражко, Судаков, Зінченко, Зубков, Мудрик, Довбик.

21 березня, четвер

Боснія і Герцеговина – Україна
Зеніца. Стадіон «Білино Поле». 21:45
ТБ-трансляція на відеосервісе MEGOGO і Суспільному
Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
БОСНІЯ і ГЕРЦЕГОВИНА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:2

Опитування

Голосів 143
Спрогнозуйте результат ⚽️ півфінального матчу плей-оф кваліфікації 🏆 Євро-2024, в якому збірна Боснії і Герцеговини приймає команду України (21 березня о 21:45)

Боснія і Герцеговина (ігровий час)

12 голосів 8.39 %

Боснія і Герцеговина (по пенальті)

2 голоса 1.4 %

Україна (по пенальті)

12 голосів 8.39 %

Україна (ігровий час)

104 голоса 72.73 %

Складно сказати

13 голосів 9.09 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 66
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sit Simurg
Нетреба нікого "ставити на місце"  ..
Треба просто зіграти в свою силу  ..
Сподіваюсь, що Ребров це вже сказав ! ..) 
KREKER
Хлопчики, спамятайтесь, якщо не проходити команду , яка влітала Люксембургу 0:2 і 1:4  (якщо хтось вміє рахувати - то 6! отримали -один забили) і таку убогість не проходити то про що далі мова? Які експерти? Які коменти?
Умник
Классный состав от спорт.юа
Удачи пацанам. В такое время нужны положительные эмоции.
Vitaliy Shevchenko
У нас є дуже проблемні позиції на полі. Конопля одна з них. Чому не попав в заявку Караваєв? Який може замінити як його, так і Зубкова (якщо буде рахунок задовільний). Останні матчі Матвієнка за Збірну це взагалі піз..ц. Що буде по опорнику також складно сказати. Відсутність Циганкова та присутність Зубкова (якому потрібно 5 моментів на гол) також не дає оптимізму. Перестав забивати Довбик, не відому в якому стані Зінченко. Та й взагалі, останні матчі проти Македонії (обидва) та перший матч проти Мальти (в принципі як і другий)  також не надихають. І немає матчу відповідь, щоб щось змінити. Нам потрібен характер, холоднокровність та фарт.
Alex196
Что за очередное глупое заглавие от спорт юа уровня леоненко .Причем здесь милошевич .разве цель когото ставить на место .И Босния и Украина хотят видеть свои команды на евро .Украина играет не изза того чтобы ставть милошевича на место .игпокам насрать кто там тренер 
OtsoCity
Тільки  перемога👍
maks_krot
Очень важный матч верю в победу нашей сборной уверенную в 2-3 гола!!Состав думаю будет такой!!
Турбин, Конопля(Тымчик), Матвієнко, Забарний, Миколенко, Бражко, Судаков, Зінченко, Зубков, Мудрик, Довбик.
0-2 или 1-3! Довбик гол ну ещё Мудрика гол ну и возможно Судакова!! Удачи и успехов сборная вся Украина и Украинцы с тобой!!
Alexandr Ladizhenskiy
Треба виходити і на класі, на спокійному вигравати 0:3 та готуватись до наступного матчу.
1retro5
Суспільне транслює? А мегомно як же)
Alex T
Коли этих доходяг не проходить, то зачем и вовсе выходить на турнир 
fly
При всій повазі до Боснії але не прохід якимось чудом цієї команди це буде фіаско. Останнім роком це збірна рівня Молдови максимум. Єдина їх перевага це домашній стадіон.
Так що побажаєм нашим гравця пройти матч без травм і не витратити багато сил перед більш небезпечним Ізраілем.
Лига конференций без динамо
26 марта играем точно в Вроцлаве с кем без разницы
сегодня будет победа на изи
UN
При чём тут место Милошевича?   Лучше прикройте место Джеко. 
Что бы не  было потом  мучительно больно.
Xvalenok03
Смелый прогноз. Если отбросить спортивную составляющую, то есть много чего , что будет давить на психику украинцев. Как бы это их не подвело.
Удачи. Украина должна победить.
antt
Згадайте як ми з іншими Балканами минулого року грали вже за Реброва - македонцями. Там спочатку нормально програвали, і по рахунку, і за грою. 
inspekcha85
Балаболы  блть...не могут сутки перед игрой помолчать,потом бахвалиться.Если будет с чего.
T-800
что за шапкозакидательства очередные? а кто мы такие для валийце, греков, словенцев, хорватов в большей мере или в меньшей мере для грандов вроде французов и немцев ... как по мне удачный жереб!
Oliynuk_sport
Україна переможе 3:1, вперед Україна!
Artur Doyle
Як на мене то тотал більше  3.5
Буде все спокійно, на класі, на фарті, все  залітатиме. Також буде дежавю  зі Львова проти  сЕРБІЇ
БГ 2:5 Україна
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил