Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 22 березня 2024, 11:23
40048
247

Неприємні складнощі. Україна у вольовому стилі здолала Боснію і Герцеговину

Камбек за ходом дуже непростої гри

| Оновлено 22 березня 2024, 11:23
40048
247
Неприємні складнощі. Україна у вольовому стилі здолала Боснію і Герцеговину
УАФ

Поєдинок у Зениці українські вболівальники чекали з нетерпінням та надією. Адже у нашої команди залишився шанс потрапити цього року на чемпіонат Європи і для цього необхідно виграти два матчі. Перше випробування для «синьо-жовтих» – дуель із Боснією та Герцеговиною.

Головним кадровим питанням напередодні відповідального поєдинку була готовність вийти на поле Віктора Циганкова, який отримав пошкодження в іспанській Ла Лізі. Півзахисник «Жирони» брав участь у тренувальному процесі, але не потрапив у заявку на матч. Місце правого вінгера посів Олександр Зубков. Болючою виглядала і відсутність в опорній зоні досвідченого Тараса Степаненка, якого замінив дебютант нашої команди Володимир Бражко. На решті позицій вибір тренерського штабу Сергія Реброва був цілком передбачуваним.

Getty Images/Global Images Ukraine

Команди обережно розпочали поєдинок, довго розігруючи м'яч. Боснійці, яких підганяли рідні трибуни, використовували активний пресинг, намагаючись максимально ускладнити «синьо-жовтим» вихід із оборони. На початку матчу гості більше атакували правим флангом, де швидкісні якості намагався продемонструвати Зубков, а Мудрик, який відповідав за фланг протилежний, багато уваги приділяв захисним діям. Кілька разів підопічні Реброва намагалися закинути м'яч за спину боснійцям, які, втім, грали уважно.

У середині першого тайму футболісти збірної України заволоділи територіальною перевагою, але не поспішали форсувати події. Боснійці збудували насичену лінію оборони, перекриваючи вільні зони біля свого штрафного майданчика. Декілька разів розкрити захист суперників розрізними передачами намагався Судаков, але боснійці у тих епізодах діяли надійно. У грі було багато стандартних положень і після одного з них боснійці створили загрозу нашим воротам. Хайрадинович замкнув навіс із кутового, але в потрібному місці опинився Конопля, який вибив м'яч. За кілька миттєвостей вже з гри загрожував Джеко, з кута воротарського пробивши вище за мету.

До перерви гості так і не створили біля воріт Боснії і Герцеговини бодай один по-справжньому гольовий момент. А оскільки гострих ситуацій у першій половині зустрічі було мінімум, то й нулі на табло за її підсумками цілком закономірні.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Синьо-жовті» активно розпочали другий тайм, більш агресивно заграли Зубков та Мудрик. Причому вінгер «Шахтаря» частенько діяв на одному фланзі з півзахисником «Челсі». Після однієї з загострювальних передач Зубкова Конопля, який вбіг у кут штрафного майданчика, промахнувся по м'ячу. А боснійці свою першу осмислену атаку після перерви реалізували. Після прострілу Дедича Матвієнко, який намагався накрити Хаджикадунича, зрізав м'яч у ворота збірної України.

Ситуація для нашої команди ускладнилася максимально. Боснійці сіли на свою половину поля, а гостям потрібно було шукати можливості розкрити насичену оборону суперників. Знайти вільні зони не вдавалося, а часті навіси у штрафний майданчик «драконів» не несли гостроти. Час минав і нервозність у діях українців ставала дедалі помітнішою.

Гру потрібно було рятувати, і тренерський штаб збірної України випустив на поле Гуцуляка (ще один дебютант), Маліновського та Яремчука. Причому форвард замінив опорника Бражка. Тим часом, Демирович мало не подвоїв перевагу своєї команди: на його удар зреагував Лунін.

Відчувши впевненість, господарі побігли ставити крапку у матчі і це зіграло з ними злий жарт. Мудрик зробив довгу передачу до вільної зони, а туди добіг Конопля. Простріл захисника влучним ударом замкнув Яремчук. На цьому неприємності для боснійців не завершилися. Яремчук із лівого флангу навісив точно на голову Довбику, який свого шансу не втратив.

Getty Images/Global Images Ukraine

У час, що залишився (арбітром було компенсовано цілих 8 хвилин), боснійці робили безуспішні спроби зрівняти результат. «Синьо-жовті» втримали перемогу, і у матчі за путівку на Євро-2024 зустрінуться з Ісландією, яка у півфіналі плей-оф розгромила Ізраїль із рахунком 4:1.

Чемпіонат Європи-2024. Кваліфікація. Плей-оф. Півфінал.

Боснія і Герцеговина – Україна - 1:2

Голи: Матвієнко, 57 (авт.) – Яремчук, 85, Довбик, 88

Попередження: Колашинац, 5, Газібегович, 26, П'янич, 90+4 – Матвієнко, 16, Конопля, 56, Яремчук, 90+1

Боснія і Герцеговина: Шехич – Колашинац, Хаджикадунич, Ахмедходжич (Ковачевич, 82) – Газібегович, Крунич (Рахманович, 90+2), Хайрадинович (П’янич, 82), Цимірот, Дедич (Чівич, 67) – Демирович, Джеко.

Україна: Лунін – Миколенко, Матвієнко, Забарний, Конопля – Зінченко (Маліновський, 76), Бражко (Яремчук, 81) – Мудрик, Судаков, Зубков (Гуцуляк, 76) – Довбик (Таловєров, 90+2).

Арбітр: Фелікс Цваєр (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Билино Поле» (Зеніца, Боснія і Герцеговина).

Удари (у площину): 8 (1) – 11 (3)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 0 – 2.

БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВИНА - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
85’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Яремчук (УКРАЇНА).
57’
ГОЛ ! Автогол забив Микола Матвієнко (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(306)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Астон Вілла – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 27 квітня 2024, 18:43 0
Астон Вілла – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Поєдинок відбудеться 27 квітня о 22:00 за Києвом

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 27
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 247
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Harun Bakircioğlu
Несмотря на все проблемы, всегда нужно верить. Вот и вся мораль истории.Как я днем писал, когда мне минусов накидали, ожидайте тяжелую игру. Те, кто днем писали, что мы в 100 раз сильнее босняков, вечером закидали говном наших игроков. Сборная в плохой форме по объективным причинам.С победой всех нас в это тяжелое время! С Исландией будет еще трудней!Сербу-мудиле особый привет!
pricolist
Яремчук лев матчу
samird
Витягнули на індивідуальній майстерності. Все ж таки Яремчука в Валенсії потрохи вивели на його рівень часів Генту та початку в Бенфіці. А Довбику потрібні паси - завершувач він чудовий. Кінцівка цієї гри - той випадок, коли спрацювала карма та перемогла справедливість. Які ж вони мерзенні. Ці симуляції весь матч. Постійний валяння та плач на рівному місці. Підлі удари ззаду, на які арбітр заплющував очі. Отримали те, на що заслуговували! Дуже сподіваюсь, що з ісландцями буде готовий Циганков. Це може стати вирішальним фактором.
Boodya
Я внукам буду розказувати, що я бачив підсилення другим нападником в збірній😂
Boodya
Вітаю всіх вболівальників з перемогою, але гри було від сили хвилин 15 від наших.
Реброву є над чим працювати, бо це сумно і страшно
MrStepanovM .
стомлено радію...змішані почуття....
Pixelman
З дуже важкою перемогою! Заміни вирішили, але їх треба було робити значно раніше. На Ісландію замість Зінченко треба випускати Шапаренко. Можливо Циганков буде в строю. По грі треба робити висновки, відверто слабо. Шкода, що по Мудрику не має альтернативи, таке враження, що людина грає в якомусь своєму світі, не розуміючи, що відбувається навколо нього.
vitaha33
Просто Бог був ща нас, іншим пояснити не можу. Ну ще втома боснійців. Але все склалось просто ідеально по такому футболу, який ми показали
turist86
Всіх вітаю з перемогою, це був крутий трилер! Дикий фарт на боці України - 3 моменти - 2 голи. У Боснії 2 моменти - 1 гол.
По грі дуже багато питань. Зірки з топ-клубів, що ви чудите?! Перший момент лише на 85-й хвилині! Не можете закотити з метра - бийте здалеку! І Ребров теж не вразив, у нього було аж 4 місяці на підготовку до цього матчу. Заміни треба було робити раніше, відразу після пропущеного голу.
Mac_Gyver
Команда геть не зіграна у цьому складі. Багато питань до Реброва.
Виктор Войцеховский
На шарик конечно прошли. С Исландией судьба может и вернуть должок. Потому играть нужно, а не яйца перекатывать сзади 1,5 тайма. 
fedd1979
Шарик не шарик... Боснія би точно пройшла на шарік: вдома на своєму конченому газоні, без моментів, з постійними затяжками. Як не крути, наші свої два голи забили.
MCD-MEL
1) валідольщики
2) заміни спрацювали хоч і напрошувались раніше
3) Ромчик, вибач, що я вважав, що ти вже на пенсії. Дякую тобі!!!!
Viktor Shuper
попри всі старання Матвієнка, Україна змогла перемогти 
Яремчук топово вийшов, справжній джокер, Ребров на всі 100% вгадав із ним.
Бражко також топово зіграв, є у нас гідна заміна Степаненку та Сидорчуку 
Сергей
Чому ніхто не згадує сейв Луніна, якби пропустили другий то була вже торба
maks_krot
Много эмоций что-то писать валидол полнейший  ну фарт был на нашей стороне, спасибо за последние 10 минут матча!! спасибо за победу она нам так всем нужна!!! В решающем матче  с Исландией не доводите до такого и ждём Евро 2024 от вас сборная!! Ещё раз всех с победой!!!
pawa
А шо робив на полі отой розпіарений до всрачу, та ще й капітан Зінченко? Статист грьобаний!
roman75zpr
Фуух!!  "Испанцы" Лунин, Яремчук, Довбик  спасли нас в клатче!!!
adidas777
Окремо хочеться сказати про коментаторів та студію на Мегого   
Такого відстою ніколи не було! 
Той випадок, коли студії на УПЛ Тв це як космос у порівнянні
Це просто не можна порівняти за якістю та подачею з жалюгідною підробкою на Мегого...  
 Гості у студії не можуть двох слів зв'язати українською, це просто кров із вух! 
Коли перпуганна дівчинка абсолютно нічого не розумуюча у футболі, зачитуючи питання з телефону, бере так зване "інтерв'ю" у головного тренера збірної  
 Це апофіоз тупості та непрофесіоналізму від Мегого... 
PUMA
Ладно,всех с победой.Всем тихой ночи!! Ps.Спорт ЮА жду сегодня статью про то какие ещё топ клубы хотят Судакова