Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 21:34
5358
0

Шовковський прокоментував перемогу Динамо у матчі УПЛ проти Зорі

Кияни тріумфували з рахунком 2:0

| Оновлено 12 березня 2024, 21:34
5358
0
Шовковський прокоментував перемогу Динамо у матчі УПЛ проти Зорі
ФК Динамо Київ. Олександр Шовковський

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував матч 21-го туру УПЛ проти «Зорі» (2:0):

– Передусім, хочу подякувати за те, що цей матч відбувся, а відбувся він завдяки нашим захисникам і захисницям, які боронять нашу країну і роблять все можливе задля того, аби ми почували себе комфортно. А ми, у свою чергу, будемо дарувати їм, сподіваюся, гарні емоції.

– Чи сильно погода вплинула на ваш план на гру?

– Безумовно, погодні умови мали вплив на дії гравців. Що стосується плану на гру… Те, про що ми домовлялися перед грою, гравці намагалися виконувати, хоч безумовно були певні моменти, зокрема швидкість руху м’яча, адже інколи м’яч зовсім зупинявся, і деякі інші моменти. Було складно, але ми намагалися високо пресингувати, одразу вступати у відбір, більше володіти м’ячем, контролювати ситуацію, розхитувати оборону суперника. Вважаю, що в принципі нам це вдалося.

– Наскільки ви задоволені грою Тараса Михавка? Чи можна сказати, що він став повноцінним гравцем основи?

– Я хочу вас запитати, що ви маєте на увазі під поняттям «гравець основи»? У нас є стартовий склад на матч, а основа – це всі 27 гравців першої команди. Стартовий склад визначається безпосередньо перед грою залежно від багатьох обставин. Я можу сказати, що Тарас повністю адаптувався до вимог. Безумовно, його юний вік дає можливість йому ще розвиватися, і ми робимо все можливе задля того, аби він ставав сильнішим, так само як і всі гравці. Я постійно повторюю гравцям, що вони в першу чергу мають ставати кращою версією самих себе. Є вимоги футболу, і ці вимоги треба виконувати. Якщо вони будуть це робити, якщо вони будуть правильно сприймати інформацію, вони будуть розвиватися і ставати кращими.

– Зараз у чемпіонаті для «Динамо» настає велика пауза. Чи плануєте проводити якісь контрольні матчі? Ходили чутки про міжнародний товариський матч на стадіоні у Нюрнберзі…

– Аби проводити якісь спаринги, потрібно щоб у наявності була певна кількість гравців, аби ми могли вийти не тільки 11-ма гравцями на поле, але щоб могли проводити заміни. На сьогоднішній день ми не маємо запланованих спарингів. Будемо дивитися на те, скільки хлопців залишиться і буде готуватися у складі команди. Зараз не тренуються в групі Ярмоленко, Царенко, Буяльський, Супряга, Малиш, Ігнатенко. Ще 12 гравців викликані до лав збірних. До того ж, довикликали Тимчика.

Після перемоги кияни продовжують перебувати на 4 сходинці УПЛ, маючи в активі 38 очок.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.