Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 20:41
7438
70

Спокійно і холоднокровно. Динамо здолало у Києві напіврезервну Зорю

Кияни перемогли у матчі 21-го туру УПЛ без зайвих нервів

| Оновлено 12 березня 2024, 20:41
7438
70
Спокійно і холоднокровно. Динамо здолало у Києві напіврезервну Зорю
ФК Динамо Київ

Луганська «Зоря» на матч проти «Динамо» через внутрішні клубні проблеми вийшла напіврезервним складом, який сміливо можна було назвати юнацьким. Кияни ж виставили основні сили, тож апріорі отримали фору і на ній у підсумку змогли домогтися перемоги.

Підопічні Олександра Шовковського одразу ж повели гру і доклали максимум зусиль для того, щоб вона розвивалася виключно на підступах до штрафного гостей. Голкіпер «Зорі» Сапутін до певного часу великої роботи не мав, але він і компанія не нудьгували. Уже на 7-й хвилині стража воріт луганчан перевірив Бражко - той зіграв надійно. А незабаром уже біля протилежних воріт спокій Бущана потурбував Ндур - кутовий.

Приблизно до середини другого тайму бажання гравців «Зорі» розгортатися в контрнаступи за наявних шансів стрімко зійшло нанівець. Як наслідок, гра ґрунтовно перемістилася на їхню половину поля. І на 30-й хвилині оборона луганчан дала збій. Ванат отримав довгий вертикальний пас зі своєї половини поля, спокійно м'яч прийняв і холоднокровно пробив низом під Сапутіним. 1:0.

На цьому події першої половини зустрічі можна було вважати вичерпаними. Щоправда, перед самою перервою знову Ванат дивом не переправив м'яч у ближній кут після пасу від Кабаєва.

Після відпочинку загальний малюнок поєдинку не змінився. Але в грі динамівців стало більше хаотичності. Вони явно перегравали гостей, вели в рахунку і могли дозволити собі якусь поблажливість. Напевно, за всю команду в старанності віддувалися одиниці. Наприклад, Караваєв, який у перерві замінив Тимчика. Можна виділити і гравців оборони «Динамо», які не хотіли мерзнути і регулярно підключалися до атак команди. Регулярно здалеку свій шанс вичікував Вівчаренко, а Попов підключався на стандарти.

На 61-й хвилині гравці «Динамо» не змогли забити після вільного з меж штрафного. Через чверть години Сапутін виручив партнерів, коли його практично впритул намагався пробити Караваєв. Однак за п'ять хвилин до кінця основного часу гри господарі все ж таки ще раз пробили голкіпера «Зорі». Андрієвський навісив зі штрафного точно на Попова – той головою пробив точно в лівий від себе кут воріт луганчан.

2:0 – «Динамо» здобуло 12-ту перемогу в сезоні й посідає 3-тє місце в таблиці УПЛ, маючи 38 очок. У «Зорі» 19 пунктів і 12-та позиція.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур

«Динамо» – «Зоря» – 2:0

Ванат, 30, Попов, 85

Шепелєв, 52, Шапаренко, 81.

«Динамо»: Бущан – Вівчаренко, Попов, Михавко, Тимчик (Караваєв, 46), Бражко, Шапаренко (Андрієвський, 82), Шепелєв, Кабаєв (Діалло, 89), Волошин, Ванат.

«Зоря»: Сапутін – Капустян, Джордан, Токар, Рейс, Башич, Жан Клод, Писаренко, Мічін, Долбнєв (Байрук, 90+1), Ндур (Гільєрме, 79).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського

ДИНАМО – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Динамо»: Караваєв – 6,5, Андрієвський – б/о, Діалло – б/о.

Заміни «Зорі»: Гільєрме – б/о, Байрук – б/о.

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Попов (Динамо Київ).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 70
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Щодо історії із Зорею, я тут повністю на боці футболістів.
Аналогічна ситуація зараз у Дніпрі, але поки що у менших масштабах. Власник Зорі систематично затримує зарплату футболістам, так і не виплатив преміальні за УПЛ та ЄК, не виплачує покладені футболістам бонуси (наприклад, за гол чи асист). Я вважаю це пограбуванням, знаючи те, що минулорічна Зоря – це українське диво. Зоря, яка до останніх турів боролася за чемпіонство, не маючи таких ресурсів як Шахтар, Динамо чи Дніпро-1, і третє місце – це багато в чому була заслуга футболістів.
Alexandr Ladizhenskiy
Гадаю що при нормальній погоді рахунок міг би бути більшим, Динамо сьогодні було мотивовано. 
avk2307
Динамо з Перемогою!!!!
Сьогодні не було відчуття , що втратять бали.
І цілком згоден з Умніком, навіси та простріли таке враження що не тренують...
Стільки моментнів потенційно небезпечних сьогодні та й не тільки сьогодні а кожної гри через брак елементарний чи непорозуміння в фінальній стадії втрачають.
Умник
Оценить игру тяжело.
Погода. 
Не тот состав у Зари.
И блин вот что бесит и раздражает.
Миллиард навесов.
Сука 1 гол забиваем раз в год.
Или не отрабатывают или просто совпадение.
Sashko57
Кто то может ответить, Зоря нужна кому-то и что об этом думают хозяева команды? Ничего не могу сказать о тренере, но так руководить командой нельзя. 
Владислав Рейский
чемпион есть чемпион, кроты сейчас полыхают
sahka1981
Добре що виграли,  і не повторили ситуацію з Вересом, вели гру впевненно хоча була обрізка від Волошина і один непоганий прохід нападника Зорі. Але  краще б були оптимальні склади і нормальні погодні умови звісно.
shoko
Договорняки так не грають. Просто Зоря - це приклад спотворення футболу. З неї власник клубу зробив агентську команду агента всієї України. А той показав як не потрібно робити для керування клубом. Можливо наобіцяв самоокупність і нуль затрат власнику і зробив вітрину для своїх  футболістів.  Але проблема  у двох речах - по-перше, найкращих своїх він віддає у грошовиті клуби, а по-друге, косити агентське бабло  одне, а керувати клубом - інше. Гроші за єврокубки прийдуть тільки наприкінці сезону,а футболісти за обіцянки не грають. От і маємо отакі от ігри. А Динамо не перегравати майже Зорю U-19 було б дуже соромно.
Andrey_17
Дать пісти би тім х..єсосам що не вийшли на гру. Вони не голодають і гроші не як вчетелі, копійки отримують.  Півні одним словом. 
Fitness.sports
С победой, работа над ошибками видна после Вереса. 
Boodya
Запасна, а на якому місці в 46-му був Шахтар?😂
Pixelman
З перемогою! Ванат ловкий голєшнік завалив 
Remark
Фани ФК Щура зайдіть на свою гілку та напишіть хоч по одному коменту. Ну стидоба ж! Всього 16 коментів під статтею кабінетного ФК Щура. Це просто неповага.
Pavel_i_CO
Киян з перемогою, а ДНОнэтскіє - палайте))
Gargantua
потолкались на снегу
хорошо, что очки не потеряли
ZANREGENT1993
Только с Вересом так же можно было?
Виктор Войцеховский
Истерикой ржавых болел ФК Шлюхта на этой ветке удовлетворен
OtsoCity
Мені цікаво через 2 турі Зоря гратиме знову з лайном суркисів... може відразу Зорі ю16 випускати щоб лайно виграло?
ss2000
А-а -а Суркисы всех купили , заря игру слила