Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 березня 2024, 18:55
3724
4

Годі сенсацій. Зоря спокійно розібралась із Минаєм

Команда Желько Любеновича не змогла продовжити потужний старт другої частини сезону

| Оновлено 07 березня 2024, 18:55
3724
4
Годі сенсацій. Зоря спокійно розібралась із Минаєм
УПЛ

Повноцінний тур Української Прем’єр-ліги, що починається з матчів удень у четвер. Різний досвід ми мали під час поточної кампанії національної першості, проте такого ще не було. Однак нічого не поробиш, коли на протилежному боці стоїть доля головної команди країни та її потрапляння на чемпіонат Європи-2024 в Німеччині.

Отже й довелось луганській «Зорі» та закарпатському «Минаю» неначе відчути себе учасниками єврокубкових змагань та вийти першими на поле стадіону «Лівий Берег» майже на самій адміністративній межі столиці вперше для цієї арени в 2024 році. І одразу ж цей матч набував неабиякого статусу для розташування команд у турнірній таблиці, бо ні команді Юрія Коваля, ані підопічним Желько Любеновича, не подобалась компанія в зоні вильоту.

Спокійний темп і доволі посередня якість футбольного покриття – такі характеристики мала наша гра загалом, якщо уникати обговорення окремих доволі цікавих та нетривіальних ситуацій. «Зоря» при цьому контролювала хід подій і мало що давала зробити суперникам. «Минай» також не надто наполягав на тому, аби змінювати хід подій.

Для команди Любеновича це в підсумку виявилось фатальною помилкою, бо вже на 18 хвилині господарі відкрили рахунок. Герреро до цього неодноразово ловив захист під час швидких контратак, але все одно закарпатці проґавили вихід Кирюханцева, Чурка та Антюха, і останній із лівого флангу штрафного в дотик пробив у протилежний кут.

Подібні випади взагалі були фірмовою фішкою луганців у цій грі, і допоки Герреро не набридло постійно потрапляти до офсайдів під час таких стрімких розіграшів, у нас зберігався атакувальний темп. Своєрідний і доволі неповороткий, але все ж таки атакувальний. «Минай» тим часом у першому таймі й подібним не відзначався.

Але після перерви забігали й гості, щоправда – ненадовго їх вистачило. «Зоря» ледь не з першої спроби перевірила на міцність поперечину чужих воріт зусиллями Яцика. Згодом, уже ближче до завершальної частини двобою, команда Коваля заб’є свій другий гол за безпосередньої участі Герреро, який асистуватиме Бугаю з глибини до центру штрафного тонкою передачею. Однак до цього мав місце епізод, про який хотілося б поговорити окремо.

Таки залякали суддів своєю постійною критикою вболівальники. А інакше, що спричинило настільки різку реакцію від Дмитра Бондаренка у відповідь на фол Семотюка на чужій половині проти Антюха на 51 хвилині. Гравець «Минаю» тоді одразу побачив перед собою червоне світло, хоча про жодне побачення з воротарем для гравця луганців навіть не йшлось. Тоді VAR дійсно врятував репутацію всієї бригади рефері. Але звідки така жага до карток?

Наступного туру луганська «Зоря» гостюватиме в київського «Динамо», а закарпатський «Минай» здійснить візит у гості до донецького «Шахтаря».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Бугай – 6,5, Горбач – 6,0, Вантух – б/о, Мічін – б/о, Слесар – б/о.

«Минай» (заміни): Кораблін – 6,0, Гунічев – 5,5, Матюшенко – 6,0, Кисіль – б/о, Демиденко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Зоря» – «Минай» - 2:0

Голи: Антюх, 18, Бугай, 73

Попередження: Вітенчук, 14, Семотюк, 53, Корнійчук, 84

«Зоря»: Сапутін – Рейс (Вантух, 76), Батагов, Боль, Бутко – Яцик, Башич – Кирюханцев (Бугай, 67), Чурко (Мічін, 76), Антюх (Горбач, 67) – Герреро (Слесар, 80).

«Минай»: Кемкін – Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов, Чуєв (Кисіль, 82), Дмитрук (Кораблін, 46) – Семотюк (Гунічев, 70), Вітенчук – Вакула, Устименко (Демиденко, 82), Ременяк (Матюшенко, 70).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 18 (5) – 9 (2)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 7 – 0.

ЗОРЯ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Бугай (Зоря).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Антюх (Зоря).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Зоря вийшла після канікул доволі боєздатною. На жаль, осінні перетрубації привели до дуже великих втрат очок і можливість поборотися за місто в еврозоні сумнівна.
Bulba_sumkin
С победой, Зоря!) С хорошим настроением должны подойти к следующему матчу)
Sunrise
Наверное самая уверенная победа Зари в сезоне УПЛ. Третья игра на 0, что непривычно. Красная игроку Миная, кстати, хорошая была. По современным трактовкам понятно было что отменят, но по сути там красная конечно. Человек даже не пытался играть в мяч, бил жёстко в область колена, и то что там был ещё защитник тоже не так важно ибо был бы выход 2 в 1.
vruthiy-112
Желько,  давай.!!! Чому без бою.?!