Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 березня 2024, 15:30
1764
2

Зоря – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Аутсайдер прокидається і готовий атакувати позиції чергового конкурента

| Оновлено 07 березня 2024, 15:30
1764
2
Зоря – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У четвер, 7 березня, у Києві на стадіоні «Лівий Берег» відбудеться матч двадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» і закарпатський «Минай». Стартовий свисток рефері Дмитра Бондаренка з Одеси пролунає о 15:30 за київським часом.

Зоря


У першій частині сезону приводів для оптимізму у фанатів луганської «Зорі» не було зовсім. Команда один за одним змінювала тренерів, не могла знайти свій футбол, не досягала бажаних результатів ні на внутрішній, ні на міжнародній, аренах і зрештою докотилася до того стану, що після зимової паузи в контексті «бронзового» призера минулої кампанії ми говоримо винятково про боротьбу за виживання.

Утім, ситуація ще два тижні тому була набагато гіршою, аніж зараз йдуть справи у команди тепер уже Юрія Коваля. Досвідчений наставник не поспішає позбуватися приставки «т. в.о.», але натомість дає настільки стабільні результати, що його попередникам впору і почати заздрити. Чотири матчі поспіль «Зоря» не знає поразок – це вже досягнення і шість здобутих очок.

Але тут же перед луганчанами виникає дилема іншого характеру – результативність. За ці чотири гри ними було забито три голи, а після відновлення офіційних матчів і зовсім тільки один. При цьому стільки ж м'ячів було пропущено (жодного після зими), що також викликає певні питання, адже так чи інакше, а склад у «Зорі» все ще явно не на рівні учасника боротьби за виживання в УПЛ. Чотири очки в іграх проти «Ворскли» (1:0) і «Олександрії» (0:0) таким чином виглядають вистражданими.

Минай


Історії закарпатського «Миная» і «Зорі» в чомусь між собою перетинаються, із тим лишень уточненням, що у «лисиць» не було жодних міжнародних зобов'язань, але результати їхніх виступів усе одно змушують бажати кращого. Команда під керівництвом Володимира Шарана завершила першу частину сезону на глибоко останньому місці турнірної таблиці, і на зимову паузу її відправляли вже мало не в статусі учасника Першої ліги.

А там були ще й трансфери провідних виконавців, а також незрозумілі історії на кшталт пригод основного воротаря та найкращого гравця команди літньо-осінньо-зимового періоду Олександра Бандури, з яким то попрощалися, то за місяць знов вітали в колективі як ні в чому не бувало. І все це супроводжувалося приходом на пост головного тренера Желько Любеновича, у якого досвіду роботи на найвищому рівні не те що небагато, а взагалі не було.

Але в підсумку сталося диво. Революція. А іншими словами і не скажеш, адже «Минай» відновив виступи в «еліті» нічиєю проти «Дніпра-1» на полі суперників (1:1), які ведуть боротьбу за чемпіонський титул. До слова, СК і в першому колі оступився саме на закарпатцях, чим поки що не може похвалитися жоден інший клуб. І після цього видатного досягнення відбувається сенсація – «Минай» обіграв «Металіст 1925» (2:0), і це була його перша перемога в сезоні.

Після такого не гріх і на дискваліфікацію основного півзахисника Сергія Петька закрити очі. У суперників не без проблем у кадровому плані – після вилучення у грі проти «Олександрії» отримав зайвий відпочинок центральний захисник Джордан.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» та «Миная» раніше перетиналися шість разів у рамках УПЛ. Двічі перемагали луганчани, один раз – закарпатці і тричі було зафіксовано нічию. Різниця голів – 7:6. Найбільша перемога «Зорі» – 3:0 (2020). Попередній раз команди зустрічалися в першому колі поточного сезону, коли голи Вадима Вітенчука з пенальті та Вікентія Волошина зумовили нічию (1:1) на «Минай-Арені».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 39-річний Дмитро Бондаренко з Одеси з асистентами Максимом Левченком та Владиславом Дрикіним, а резервним арбітром відпрацює Олександр Афанасьєв. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Шандором та Андрієм Скрипкою. У Бондаренка є досвід проведення матчів за участю «Зорі» – 5 перемог, 1 нічия, 1 поразка, тоді як із «Минаєм» він перетинався 6 разів – 2 перемоги, 1 нічия, 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Боль, Бутко – Яцик, Башич, Чурко – Бугай, Герреро, Кирюханцев.

«Минай»: Кемкін – Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов, Чуєв, Дмитрук – Гунічев, Матюшенко, Вітенчук, Ременяк – Устименко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі м'ячі будуть залітати у ворота обох команд. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

7 березня, четвер

«Зоря» – «Минай»
Київ. «Лівий Берег». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УНІАН ТБ
ЗОРЯ – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортінг – чемпіон. Трубін пропустив два м'ячі. Бенфіка програла на виїзді
Футбол | 06 травня 2024, 01:30 2
Спортінг – чемпіон. Трубін пропустив два м'ячі. Бенфіка програла на виїзді

Орли поступилися команді «Фамалікау», обидва голи були забиті після 70-ї хв.

Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС
Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4
Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ZANREGENT1993
Сложно сказать...  Обоим командам нужны очки,обе в зоне вылета. Если Минай будет играть так как с Днепром 1 и с Металлистом 1925  то вполне могут рассчитывать на очки.
ErichMariaШевченко
Атаковать Зарю в Киеве?))))
3:0