Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2024, 18:43
1432
1

Ворскла здобула вольову перемогу над Вересом. Мякушко відзначився дублем

Підопічні Долганського були беззаперечно сильнішими у другому таймі

| Оновлено 02 березня 2024, 18:43
1432
1
Ворскла здобула вольову перемогу над Вересом. Мякушко відзначився дублем
УПЛ

У суботу, 2 березня, відбувся матч 19-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися полтавська «Ворскла» та «Верес» із Рівного. Перед 19-м туром «Ворскла», набравши 23 очки у 18 матчах, посідала 8 місце в турнірній таблиці. «Верес», зігравши 17 матчів і набравши 12 очок, йшов на 15 місці. У першому після зимової перерви турі полтавський клуб на виїзді з мінімальним рахунком поступився луганській «Зорі», а команда із Рівного на своєму полі програла ковалівському «Колосу».

Порівняно з тими матчами, у складах обох команд сталися зміни. У господарів до «основи» повернувся форвард Степанюк, який відсидів дискваліфікацію за вилучення в останньому матчі осінньої частини сезону проти львівського «Руха». Разом с Павлюком пару центральних захисників склав Хрипчук, який вийшов на поле замість дискваліфікованого Крупського. На лівому фланзі захисту з’явився Бацула, а Корнієнко, який захворів, залишився поза заявкою на матч. До центру півзахисту повернувся досвідчений Скляр, а легіонер Толі залишився у запасі. У складі «Вереса» була лише одна зміна: на правий фланг оборони вийшов новачок Морозко, який замінив травмованого Балана.

На перших хвилинах матчу привернув до увагу активний пресинг у виконанні гостей. Гравці «Вереса» починали боротьбу за м’яч вже поблизу штрафного майданчика «Ворскли». Господарі мали значні проблеми під час побудови атаки. Протягом приблизно тридцяти хвилин команди демонстрували розважливий футбол. Атаки вони будували без особливої швидкості, тому гольових моментів не було. В останній третині тайму команди прискорились. На 36-й хвилині полтавці провели небезпечну контратаку. У завершальній стадії Сіссоко навісив з лівого флангу, Скляр пробив з лету, Когут у падінні відбив удар. «Верес» одразу ж відповів своєю гольвою нагодою: Кучеров прострілив з лівого флангу, Мрвальєвич ударом приблизно з 8 метрів влучив у стійку воріт Ісенка.

УПЛ

На 42-й хвилині «Верес» відкрив рахунок. Провалилася оборона господарів. Пройшла передача за спини захисникам, Дахновський прийняв м’яч наблизився до штрафного майданчика та відпасував на Мрвальєвича. Цього разу чорногорський форвард не схибив. Він пробив в один дотик, м'яч влетів у кут воріт.

З початку другого тайму «Ворскла» заволоділа перевагою. Команда Долганського підняла рівень інтенсивності своїх дій. Це одразу дало результат. На 47-й хвилині Пердута на правому фланзі накрутив Дахновського та навісив у штрафний майданчик, але Степанюк не дотягнувся головою до м'яча. Той опинився у Мякушка, який пробив ногою в один дотик і поцілив у дальній верхній кут воріт.

УПЛ

Господарі грали набагато краще порівняно з першим таймом. Футболісти вийшли на поле зарядженими на боротьбу, швидше рухалися та якісніше грали в пас. «Вересу» було доволі складно протистояти такій «Ворсклі». Більшість ігрового часу команди провели на половині поля гостей. У підсумку оборона команди Шандрука не витримала. На 80-й хвилині Мякушко зробив передачу, після чого виникла метушня у штрафному майданчику «Вереса». Кучеров намагався вибити м'яч, але вийшов такий собі навіс на голову Мякушка. Той пробив – м'яч влучив прямісінько у нижній кут воріт.

«Верес» знову як і в матчі проти «Колоса» втратив очки у завершальній частині матчу. Рівненська команда не може виграти на виїзді вже 16 матчів поспіль. Натомість команді вдалося перервати свою виїзну безгольову серію, яка тривала 547 хвилин. «Ворскла» не вигравала шість матчів поспіль. Сьогоднішня перемога стала першою для Сергія Долганського на посаді головного тренера «Ворскли».

Українська Прем'єр-ліга. 19 тур.

«Ворскла» – «Верес» – 2:1

Голи: Мякушко (47, 81) - Мрвальєвич (42).

Попередження: Хрипчук (10), Кане (23), Скляр (55), Ісенко (90+3)Банада (3), Жуліо Сезар (64), Яго (74).

«Ворскла»: Ісенко, Бацула, Павлюк, Хрипчук (Л.Рамірес, 87), Пердута, Скляр (Челядін, 60), Сіссоко, Степанюк, Кане (Нестеренко, 80), Мякушко, Феліпе (Ковталюк, 87).

«Верес»: Когут, Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Морозко, Кучеров, Банада (Янаков, 85), Дахновський (В.Шарай, 66), Шастал (М.Шестаков, 83), Яго (Гайдучик, 83), Мрвальєвич.

Арбітр: Клим Заброда (Суми).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Челядін - 5.5, Нестеренко, Л.Рамірес, Ковталюк - б/о.

«Верес» (заміни): В.Шарай - 5.5, М.Шестаков, Гайдучик, Янаков - б/о.

ВОРСКЛА - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема
Футбол | 27 квітня 2024, 23:28 8
Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема

Агент півзахисника «Шахтаря» повідомив, що побував у столиці Англії з робочих питань

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Jaime_Lannister
Прогноз прямо в точку )))