Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 02 березня 2024, 19:46
866
0

НОК звернувся до IJF. У дзюдо допустили росіян, які підтримали війну

Міжнародна федерація дзюдо IJF порушує рекомендації МОК

| Оновлено 02 березня 2024, 19:46
866
0
НОК звернувся до IJF. У дзюдо допустили росіян, які підтримали війну
НОК

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк звернулися до Міжнародної федерації дзюдо (IJF) у зв’язку з тим, що серед спортсменів, яким було дозволено брати участь у турнірі серії Grand Slam, який відбудеться в Ташкенті (Узбекистан) з 1 по 3 березня, є ті, хто підтримує війну росії проти України.

У листі адресованому президенту МОК Томасу Баху та президенту IJF Маріусу Візеру зазначається, що дзюдоїстка Мадіна Таймазова була сфотографована для російських пропагандистських ресурсів на фоні зображення диктатора путіна та літери Z. У квітні 2022 року Таймазова брала участь у пропагандистському заході під назвою «майстер-клас для юних дзюдоїстів з Донбасу». Учасниками заходу були українські діти, незаконно вивезені до росії.

Так звана «нейтральна спортсменка» Мадіна Таймазова сприяла своїми діями політиці російського уряду щодо викрадення українських дітей. Під час цього пропагандистського заходу деякі діти були помічені з абревіатурою ДНР на спинах, що означає назву терористичної організації «Донецька народна республіка».

Інал Тасоєв підписався в Instagram на одного з російських окупантів Владислава Качмазова, лайкнув фотографію Качмазова з війни, де він у військовій формі, зі зброєю та військовим символом Z на кепці. Інал Тасоєв також лайкнув відео на сторінці Качмазова, присвячене іншому російському окупанту, убитому в Україні, Ахмату Засєєву. Більше того, Інал Тасоєв лайкнув пост іншого користувача про смерть ще одного окупанта, а також пост про російську агресію проти Грузії у 2008 році.

Яго Абуладзе висловив підтримку діяльності Нікіти Івкіна – «майстра спорту» та тренера з дзюдо, який добровільно пішов вбивати жінок, дітей та цивільних в Україні – у коментарі до одного з його постів.

Арман Адамян лайкнув кілька постів на підтримку путіна та війни проти України в Instagram. Зокрема, він лайкнув фото з путіним і одразу трьома військовими символами Z.

Дар'я Владимірова лайкнула звернення на підтримку війни від колишнього російського дзюдоїста та олімпійського медаліста Івана Ніфонтова в Instagram. «Я щиро підтримую путіна. Спеціальна військова операція – це не війна; це боротьба за мир. Знищуються лише військові об'єкти. Це необхідно для вирішення 8-річного конфлікту, яким страждають жителі Донбасу», – сказав Ніфонтов у своєму пості.

Допуск цих спортсменів до Grand Slam в Ташкенті суперечить рішенням та рекомендаціям МОК від 28 березня 2023 року та 08 грудня 2023 року. Такі спортсмени не можуть брати участь у міжнародних змаганнях, включаючи кваліфікаційні турніри до Парижу-2024.

Незмінною залишається й позиція України, що на тлі досі триваючої безпрецедентної жорстокої військової агресії російської федерації, підтримуваної республікою білорусь, проти України, представники країн-агресорів не повинні бути присутні на міжнародних спортивних аренах у будь-якому статусі.

Підписанти закликають Міжнародну федерацію дзюдо врахувати цю інформацію та вжити заходів у межах компетенції, щоб не допустити російських та білоруських спортсменів – прихильників війни проти України до участі у міжнародних змаганнях, включаючи Grand Slam в Ташкенті та інші кваліфікаційні турніри до Олімпійських ігор.

Лист МОК та Мінспорту на адресу МОК та IJF

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 12
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.