Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 лютого 2024, 08:09
556
0

НОК звернувся до федерацій тхеквондо. Порушують рекомендації МОК щодо рф

Лист підписали Вадим Гутцайт, Матвій Бідний та Лесик Саманджія

| Оновлено 24 лютого 2024, 08:09
556
0
НОК звернувся до федерацій тхеквондо. Порушують рекомендації МОК щодо рф
НОК

НОК України звернувся до Всесвітнього та Європейського союзу тхеквондо у зв'язку з грубим порушенням рекомендацій МОК.

Національний олімпійський комітет України разом з Міністерством молоді та спорту України та Федерацією тхеквондо України в черговий раз звернулися до Всесвітнього тхеквондо (WT) та Європейського союзу тхеквондо (ETU) у зв'язку з тим, що до Європейського кваліфікаційного турніру, який проходитиме в Софії (Болгарія), було допущено представників росії, які підтримують війну в Україні, зокрема Максима Храмцова, Поліну Хан та Тетяну Мініну.

У листі, який підписали президент НОК України Вадим Гутцайт, т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації тхеквондо України Лесик Саманджія, наводяться факти підтримки війни російськими атлетами. Зокрема Максим Храмцов висловлював підтримку путіну і використовував літеру Z у своїх постах у соцмережах, Тетяна Мініна вподобала пости на підтримку військової агресії проти України, Поліні Хан сподобалися пости на підтримку російської агресії в Instagram.

Допуск цих спортсменів до європейського кваліфікаційного турніру суперечить рішенням та рекомендаціям МОК від 28 березня 2023 року та 08 грудня 2023 року, і такі спортсмени не можуть бути допущені до міжнародних змагань, в тому числі відбіркових змагань до ОІ у Парижі 2024.

Водночас позиція України залишається непохитною. Поки російські війська за підтримки білоруського уряду продовжують здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому, включно з нейтральним, статусі.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.