Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 14 лютого 2024, 06:36
1036
0

Нейтрашок допустили в академічному веслуванні. НОК надіслав лист-протест

Рішення міжнародної федерації грубо порушує рекомендації МОК

| Оновлено 14 лютого 2024, 06:36
1036
0
Нейтрашок допустили в академічному веслуванні. НОК надіслав лист-протест
World Rowing

НОК України та Міністерство молоді та спорту України звернулися до Міжнародної федерації академічного веслування із закликом переглянути своє рішення щодо дозволу російським і білоруським веслувальникам змагатися разом в парних екіпажах.

У листі, підписаному президентом Національного олімпійського комітету України Вадимом Гутцайтом та т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним, до президента Міжнародної федерації академічного веслування Жана-Крістофа Роллана, йдеться про те, що це рішення грубо порушує рекомендації Міжнародного олімпійського і паралімпійського комітетів в яких зазначено, що власники російських та білоруських паспортів можуть брати участь у міжнародних спортивних змаганнях лише як індивідуальні нейтральні спортсмени.

Лист НОК та Мінспорту на адресу World Rowing

«Хочемо ще раз підкреслити непохитну позицію України. Поки росія за підтримки білорусі продовжує злочини проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому, включно з нейтральним, статусі.

Наразі веслування – єдина спортивна федерація, яка застосувала підхід допуску нейтральних спортсменів в командних дисциплінах, причому білоруські веслувальники вже брали участь у останніх змаганнях.

Ми здивовані та розчаровані тим, що Міжнародна федерація академічного веслування вирішила дозволити російським і білоруським веслувальникам змагатися разом в одному човні в парах проти інших національних команд у змаганнях під вашою егідою. На нашу думку, це в корені суперечить підходу узгодженому МОК і МПК, згідно з яким не повинно бути представництва росії чи білорусі в міжнародному спорті, а отже жодна команда з цих країн не повинна мати дозвіл на участь.

Ми розуміємо, що Міжнародна федерація академічного веслування може вважати, що існують статутні причини, пов’язані з вашим видом спорту, які лежать в основі цього рішення. Однак, поважаючи автономію спорту, ми наполегливо закликаємо вас переглянути цей підхід.

Ми надсилаємо цей лист представникам 36 країн, які підписали колективні заяви щодо війни росії проти України та міжнародного спорту».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.