Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 01 березня 2024, 03:40
1471
0

Лист НОК: на ЧЄ з боротьби допущений спортсмен рф, який підтримав війну

Імам Ганішов фоткався з бойовиками на окупованій території України

| Оновлено 01 березня 2024, 03:40
1471
0
Лист НОК: на ЧЄ з боротьби допущений спортсмен рф, який підтримав війну
UWW

Як виявляється, до участі в чемпіонаті Європи 2024 у Бухаресті (Румунія) допустили російського спортсмена Імама Ганішова, який підтримував війну.

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт разом з в.о. Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним, а також президентом Асоціації спортивної боротьби України Юрієм Копитком звернулися до президента МОК Томаса Баха, президента United World Wrestling (Об’єднання світової боротьби) Ненада Лаловіча, президента Федерації боротьби Румунії Развана Пірцалабу.

У листі НОК йдеться:

«У нас є інформація та фото, які підтверджують, що ця особа перебувала на тимчасово окупованій території України (Запорізька область), підтримує російських військових та війну росії проти України.

На чемпіонаті Європи з боротьби в румунському Бухаресті Імам Ганішов виступив під нейтральним прапором. Раніше спортсмен незаконно відвідував окуповану територію України та сфотографувався в компанії російського військового, підтримуючи таким чином злочинні дії росіян проти українського народу.

Хочемо ще раз підкреслити непохитну позицію України. Поки російські війська за підтримки уряду білорусі продовжуватимуть здійснювати акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях, у будь-якому статусі, зокрема в нейтральному».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.