Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 лютого 2024, 23:38
6010
20

Камбек не допоміг. Україна програла другий матч кваліфікації Євробаскета

Наша команда поступилася Португалії

| Оновлено 25 лютого 2024, 23:38
6010
20
Камбек не допоміг. Україна програла другий матч кваліфікації Євробаскета
fiba.basketball

У Ризі відбувся поєдинок кваліфікації на Євробаскет-2025, у якому зустрічалися національні збірні України та Португалії. Гра завершилася перемогою португальської команди.

«Синьо-жовті» нервово розпочали гру, а у португальців, навпаки, багато що виходило. На жаль для нас, у суперників полетіли триочкові кидки, якими збірна Португалії бомбардувала кільце українців. Підопічні Віталія Степановського мали багато втрат, що додавало нервозності діям наших баскетболістів.

Проблеми у грі збірної України продовжились і у другій чверті. Часті втрати, нещільна гра в обороні призводили до результативних атак суперників. У результаті, на велику перерву команди пішли з 15-очковою перевагою португальців.

У третій чверті ситуація на майданчику змінилася, а різниця в рахунку почала скорочуватися. Лідерські функції несподівано взяв на себе Войналович, який провів кілька результативних атак. Наприкінці чверті українці нівелювали перевагу гостей, але «трьошка» Бріто за 5 секунд до сирени залишила лідерство за Португалією. У четвертій чверті йшов нервовий баскетбол: португальці не мали наміру віддавати гру, на результативні дії українців відповідаючи своїми вдалими атаками. За рахунку 77:79 за 24 секунди до сирени тренерський штаб нашої команди взяв тайм-аут, після якого прохід Ковляра завершився втратою.

Збірна України зазнала другої поразки у кваліфікації Євробаскета-2025. Наступну зустріч «синьо-жовті» проведуть у листопаді проти Ізраїлю.

Кваліфікація Євробаскета-2025. Група А. 2-й тур.

Україна – Португалія – 77:79 (16:26, 16:21, 27:15, 18:17)

Україна: Зотов (2), Мішула, Ковляр (17 + 10 передач), Шундель, Крутоус (3), Ткаченко (6), Войналович (16), Бобров (12 + 8 підбирань), Петров (10 + 7 підбирань), Пустовий (11), Бринюк

Португалія: Бріто (7), Са (4), Дельгадо (2), Гамейро (12), Монтейро, Прей (7), Релвао (2), Войтао, Вентура (7), Вільямс (8 + 5 передач), Кейруж (21 + 6 підбирань), Лісбоа (9)

«Aрена Рига» (Рига, Латвія)

УКРАЇНА – ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Заворотный
Схоже плану на гру не було, а тренер сказав виходьте і грайте. Захист дірявий, підбору нема. Таке щось. З такою грою мене можно було тренером поставити, гірше б не було. Так як я в тактиці не дуже, малював би на дошці портрет Боброва з новою зачіскою!)) І мало щоб змінилося!
Kamon
Степановский уйди по хорошему , ты занимаешь чужое место и ты не тренер, а грузчик 
VadimRivne
Без коментарів. Тренер дно. Опозорилися слів немає
Nostradamus
Я для себе виявив козла відпущення, серед стада баранів... І це не тренер, а капітан Пустовий. 
Так склалось, шо ми 2 матчі грали другим сортом і з ОДНИМ бігменом. Цей бігмен в минулому матчі зібрав за 3чтв 5 фолів. А сьогодні він робить 3(!) ТРИ, Карл! підбори за гру! І це капітан, мать його, команди...... Цемент, бетон.. Ні.. Дерево! 
Андрій Заліщук
короче грав драний дубль, судячи по гравцям, половини стартового складу не було+тренер дебіл повний без малюнку на гру, короче до листопада (аж 9 місяців) треба все кардинально змінити з ніг на голову, бо тепер права на помилку немає
shakhtarforewer
Це пізд#####ц, я в ах#ї......
roman75zpr
Если сказать по футбольному, игра у наших - бей-беги
Mr Voevudskiy
По приколу включил под самый конец (за 1.5м до конца)
...
Зачем включал?) Такой фэйл под конец.. в нба такого нет)
suforza1921
Шанси на вихід на Євро ще лишаються. не вірю, що португальці у матчах зі словенцями і на виїзді з Ізраїлем здобудуть хоча б одну перемогу. Наші теж певно всі матчі цим суперникам програють. Тому усе вирішуватиметься в останньому турі у Португалії, де нам треба буде перемога з різницею у три очки і більше. Це реально зробити, але потрібно міняти тренера і наполовину склад. Гадаю, Санон, Липовий, Сидоров, навіть Агафонов, Закурдаєв і Герун у ньому зайвими не будуть. Але передусім треба гнати психопата Степановського.
_Tor78nado99rly_
З останнім триочковим від португальців незрозуміло. Його їм зарахували за правилами чи судді чогось непомітили/непобачили/недодивилися?
Dovbush
З Багатскісом не домовились. Команда практично та сама. А гри нема
inpark
С першого матчу було зрозуміло що назначили тренера "по блату". Була така команда крута команда до Степановського, а стала якимсь решетом з ним...
Chicot
Последние минуты была только одна комбинация..Деградант Ковляр швыряет мяч куда угодно, только не в кольцо..Последняя атака апгрейдилась,идиот на позиции первого номера даже не швырнул куда-то мяч,а просто обосрался, отдав этот мяч противнику!Феерия дебилизма и позор жёсткий 
Chicot
Конченый Ковляр, Конченый Степановский. ПОЗОРИЩЕ