Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 лютого 2024, 20:39
3495
3

Колос змінив схему та забив двічі. Команда Вишняка обіграла Верес

Футболісти із Київської області дотиснули опонентів наприкінці матчу

| Оновлено 25 лютого 2024, 20:39
3495
3
Колос змінив схему та забив двічі. Команда Вишняка обіграла Верес
ФК Колос

У неділю, 25 лютого, у матчі 18-го туру чемпіонату України з футболу зустрілися рівненський «Верес» і ковалівський «Колос».

«Верес» невдало відіграв осінню частину сезону. Під керівництвом Сергія Лавриненка команда виграла лише два матчі із шістнадцяти. Невтішні результати призвели до зміни головного тренера – навесні команда гратиме під керівництвом 41-річного Олега Шандрука. Під час зимової перерви тренерський штаб переглянув 73 гравця. На другу частину сезону команда підсилилася такими українськими футболістами, як Євген Банада, Дмитро Шастал, Євген Морозко, Денис Янаков, а також чорногорським форвардом Марком Мрвальєвичем.

Ковалівський клуб у першій частині чемпіонату набрав 21 заліковий бал. З таким показником команда Ярослава Вишняка посідала дев’яте місце в турнірній таблиці. У міжсезоння «Колос» орендував у «Шахтаря» Дмитра Топалова, який здатний грати на різних позиціях. Також до команди прийшов форвард збірної Литви Гітіс Паулаускас.

ФК Колос

«Колос» вперше за довгий час змінив ігрову схему – сьогодні головний тренер Ярослав Вишняк обрав варіант з чотирма захисниками. Всю першу частину чемпіонату команда діяла з трьома центральними оборонцями та двома вінгерами. Зміна ігрової схеми, можливо, допомогла ковалівцям дещо покращити атакувальні дії. Хоче у першому таймі цього матчу «Колос» знову виглядав беззубо в нападі, однак у другій половині поєдинку команда Вишняка виправила ситуацію та заграла гостріше за опонента.

Перші хвилини матчу минули у повільному темпі, але потім команди заграли значно швидше. Футболісти чимало рухалися, намагалися грати у швидкий пас. У першому таймі господарі діяли набагато краще за гостей. На 11-й хвилині після навісу з правого флангу Жуліо Сезар пробив головою з кута воротарського майданчика — Фесюн у стрибку відбив м'яч. Банада підібрав м'яч та намагався пробити приблизно з 12 метрів — гравець Колоса заблокував удар. За дві хвилини до свистка на перерву господарі створили свій найбільш небезпечний свій момент у сьогоднішньому матчі. Після навісу від Дахновського Яго пробив головою з лінії воротарського майданчика. М'яч полетів по центру, Фесюн зумів зреагувати та відбити. М'яч покотився вздовж лінії воріт, гравець «Вереса» не встиг зіграти на добиванні. І «Верес», і «Колос» мали проблеми зі створенням гольових моментів, через погану якість передач.

ФК Колос

У перерві Вишняк з асистентами, схоже, провели серйозну роботу. У другому таймі ковалівці заграли набагато краще. Вони почали якісніше контролювати м’яч, ніж у першій половині зустрічі. «Верес» приблизно до 70-й хвилині намагався грати на рівних, але потім у команди ніби забракло сил. Завершальна частина гри пройшла за переваги «Колоса». Гості змогли забити два голи в останні десять хвилин. Перший з них стався після атаки рівнян. Її перервав Тотовицький, який зіграв на перехопленні на своїй половині поля, потім обіграв опонента і розігнав контратаку «Колоса». Цуріков завершив її потужним ударом у верхній кут воріт!

Через чотири хвилини голом відзначився дебютант «Колоса», литовський форвард Паулаускас. І знову активну участь в гольовій атаці взяв Тотовицький. Саме він з правого флангу віддав передачу на Паулаускаса, який точно пробив в кут воріт.

ФК Колос

Матч залишив двояке враження. В цілому обидві команди ніби покращили якість гри, але водночас було чимало недоліків. Подивимося, як обидва колективи покажуть себе у матчах з сильнішими опонентами.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Верес» – «Колос» – 0:2

Голи: Цуріков (80), Паулаускас (84).

Попередження: Демченко (53).

«Верес»: Когут, Балан (Гакман, 60), Кучеренко, Жуліо Сезар, Шевченко, Банада, Кучеров, Шастал (В.Шарай, 60), Яго (Годя, 68), Мрвальєвич (Гайдучик, 68), Дахновський (Янаков, 83).

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Гончаренко, Бондаренко, Лучкевич, Демченко, Мілько, Велетень (Дієго, 74), Тотовицький, Топалов (Ільїн, 88), Безбородько (Паулаускас, 68).

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман - 5.0, В.Шарай - 5.0, Годя - 5.0, Гайдучик - 5.5, Янаков - б/о.

«Колос» (заміни): Паулаускас - 7.0, Дієго - 5.0, Ільїн - - б/о.

ВЕРЕС — КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
naumoff55
очікувати щось  від варягів " Вересу"- річ тупа...Шандрук =тренер фізрук..такий склад поставити після зими - треба ж вміти
ErichMariaШевченко
Хлеборобам слава!
Boodya
Чим відрізняється УПЛ-ТВ від трансляції безкоштовним телеканалом? Графіки як в ЛаЛізі чи хоч якась графіка є на трансляції? Що намагаються нам продати?