Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 лютого 2024, 12:54
1345
0

Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Матч у Рівному пройде із глядачами, які вже скучили за «живим» футболом

| Оновлено 25 лютого 2024, 12:54
1345
0
Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Зрештою глядачі офіційно повертаються на трибуни українських стадіонів під час матчів Прем'єр-Ліги. Причому одним із тих клубів, які особливо наполягали на цьому, був «Верес». І ось довгоочікуваний день настав. Це відбудеться у Рівному у неділю 25 лютого на грі місцевої команди з «Колосом».

Верес

Підтримка вболівальників для «Вереса» зараз дуже важлива ще й із турнірної точки зору. Народний клуб після першої половини чемпіонату застряг унизу турнірної таблиці. А з огляду на те, що залишилося провести ігор менше, ніж було проведено восени, часу на розгойдування вже немає.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Передсезонний збір футболісти із Рівного провели у Туреччині під керівництвом вже нового головного тренера. Замість звільненого у грудні минулого року Сергія Лавриненка колектив очолив 41-річний Олег Шандрук, який до цього працював тут із командою U-19. Так от у Туреччині «Верес» провів 8 матчів і в жодному з них не програв (4 перемоги та 4 нічиї).

Якщо говорити про підсилення рівненського клубу на другу частину сезону, слід звернути увагу на таких відомих футболістів, як Євген Банада, Дмитро Шастал, Євген Морозко, Денис Янаков, які поповнили лави «Вереса». Мабуть, слід придивитися і до чорногорського форварда Марка Мрвальєвича. Він переважно виступав у себе на батьківщині за різні команди, а в 2020 році був визнаний кращим нападником Чорногорії.

Як сказав в одному з недавніх інтерв'ю спортивний директор «Вереса» Юрій Габовда, «... треба виходити на кожен матч і перемагати, незважаючи, на якому місці ми в таблиці і не думаючи про те, що нам треба залишитися в Прем'єр-лізі. Треба перемагати та рухатися вперед».

Колос

У ковалівській команді не так багато змін, порівняно з першим колом. У цьому, швидше за все, немає особливої потреби, оскільки перед зимовою перервою «Колос» міцно влаштувався у середині турнірної таблиці. Але без втрат не обійшлося – з різних причин покинули клуб Микола Золотов, Сергій М'якушко та Сергій Болбат.

Щодо придбань, то виділимо оренду у «Шахтаря» Дмитра Топалова, який здатний грати на різних позиціях. А також прихід литовського нападаючого Гітіса Паулаускаса. Він, до речі, вже є гравцем збірної Литви, де провів 11 матчів та забив 2 голи. Між іншим трансфер Паулаускаса (300 тисяч євро) став рекордним для клубу з Київської області.

«Колос» теж провів невеликий навчально-тренувальний збір перед другою половиною сезону на турецькому узбережжі, де зіграв 5 контрольних матчів (1 перемога, 3 нічиї та 1 поразка). Решту часу команда готувалася вдома на рідному стадіоні в Ковалівці.

Статистика матчів

У чемпіонатах України на найвищому рівні команди зустрічалися 5 разів. Помітна перевага у «Колоса», який перемагав 4 рази за однієї нічиєї. Ось і в першому колі нинішнього сезону у Ковалівці успіх був на боці господарів поля 2:0. Голи забили Безбородько та Оріховський.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Паст, Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Курко, Банада, Кучеров, Шастал, В. Шарай, Дахновський, Мрвальєвич

«Колос»: Фесюн, Ємець, Бурда, Бондаренко, Чорноморець, Лучкевич, Мілько, Оріховський, Топалов, Тотовицький, Паулаускас

Прогноз на протистояння:

Перший офіційний матч після тривалої перерви може бути абсолютно непередбачуваним. Припустимо, що обидві команди прагнутимуть набрати очки і, найімовірніше, суперники завершать гру внічию 1:1.

25 лютого, неділя

«Верес» – «Колос»
Рівне. Стадіон «Авангард». 13:00
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТВ
ВЕРЕС — КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.