Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Марсель
22.02.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:2 3 : 1
Ліга Європи
|
11348
14

Пушич оцінив матч із Марселем і пояснив, чому зробив заміни так пізно

Маріно провів прес-конференцію після вильоту «Шахтаря» з Ліги Європи

Пушич оцінив матч із Марселем і пояснив, чому зробив заміни так пізно
ФК Шахтар. Маріно Пушич

22 лютого відбувся матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи між командами «Марсель» (Франція) та «Шахтар» Донецьк (Україна). Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь французького клубу [перший поєдинок – 2:2].

Після завершення зустрічі головний тренер гірників Маріно Пушич провів прес-конференцію, на якій поспілкувався з журналістами:

– Як ви почуваєтеся після цієї поразки: які маєте відчуття та чи очікували цього?

– По-перше, я хочу привітати суперника, бо він заслужив на перемогу. Водночас ми дуже добре розпочали матч, контролювали гру, створювали моменти, забили гол – були на правильному шляху до позитивного результату. І до певного моменту все йшло для нас досить добре, що нелегко з таким суперником, у якого багато індивідуальних якостей, фізичної сили та підтримка вболівальників на стадіоні. Як команда ми добре грали перші 20–25 хвилин, та, на жаль, припустилися помилки, а суперник одразу скористався нею, застосувавши хороші переходи, і після цього енергія гри змінилася, ми більше не могли показувати свою гру, що трішки мене засмутило. Але добре, я можу це зрозуміти, тому що нелегко повернутися в гру після такого. Загалом ми розпочали другий тайм з рахунком 1:1 – це все одно результат, це все одно гра. І навіть на початку другого тайму ми непогано володіли м’ячем. «Марсель» діяв досить авантюрно: з пасом здалеку й другим голом, фізичними аспектами та іншим. Насправді, я не знаю, чи було в нас багато гольових нагод, фактично ні, але це стосується і суперника: боротьба тривала всю гру, доки ми знову не помилилися, а вони забили й зробили рахунок 1:2. І ви знаєте, у цей момент ми хотіли щось змінити, ми були до цього готові, але відразу після того пропустили третій гол – із нічого, також через помилку. Тож футбол – гра, що залежить від помилок. На жаль, ми їх припустилися тричі, що занадто з таким суперником, на такому стадіоні. Загалом, думаю, «Марсель» заслужив цю перемогу. Це прикро для нас, бо ми ідеально розпочали цю гру, як я вже казав, – неможливо краще розпочати виїзний матч з «Марселем». Але це футбол: ті, хто зробив менше помилок, напевно, матимуть кращий результат. І це те, що сталося.

– На стадіоні було дуже гучно, навіть коли забив «Шахтар». Чи це заважало вам, адже в Україні ви не звикли до цього?

– Так, звісно, є велика різниця між грою на порожньому стадіоні та цим поєдинком на повному стадіоні, але це не виправдання, бо ми зіграли багато європейських матчів і показували гарний результат. Тож я не буду використовувати це як виправдання, у жодному разі. Важливим є те, що ви командою повинні справлятися з енергією на стадіоні, що нам дуже добре вдавалося в перші 20 хвилин. І якщо ти помиляєшся, даєш супернику шанс відігратися просто так, ця енергія змінюється. Так, вони підтримували дуже голосно, ми це знаємо, але завжди є момент, коли вони більше не хочуть уболівати, бо, якщо ти ведеш і контролюєш гру, енергія направляється проти тебе. Тож насправді ми дали енергію стадіону та супернику. Це нас не виправдовує у жодному разі. Як я вже казав, ми припинили показувати нашу гру після першого пропущеного гола, але все ще було 1:1, коли ми повернулися після першого тайму. Утім, повторюся, якщо продовжувати давати команді суперника та стадіону енергію, то буде дуже важко.

– Чому ви провели заміни лише за 10 хвилин до кінця матчу і не зробили їх раніше?

– Насправді на той момент у грі нічого особливого не відбувалося: ми готували заміни для останньої частини матчу, але раптом отримали цей гол, 2:1, буквально на рівному місці. Тому в той час річ була не в замінах, а в індивідуальних якостях. Потім ми хотіли ввести інших гравців, щоб змінити хід гри, але невдовзі отримали ще третій гол – знову із нічого, через індивідуальну помилку. Іноді потрібна вдача в цьому аспекті, але нині нам не щастило. Іноді гра має такий вигляд, але, повторюся, ми зробили занадто багато індивідуальних помилок, щоб щось змінити.

– «Шахтар» вибув із єврокубків, а ви багато подорожували з України й назад. Чи маєте на меті в залишку сезону зробити дубль, здобувши перемогу в Кубку та Прем’єр-лізі? Як, на вашу думку, уболівальники відвідуватимуть матчі та як будуть реагуватимуть ваші гравці?

– Я буду дуже радий, якщо вболівальники повернуться на стадіони, тому що ти граєш у футбол та інші спортивні ігри для людей, і для гравців це завжди добре, це мотивує. Тому я буду дуже щасливий, якщо це станеться. І звісно, є дві цілі: внутрішній чемпіонат та Кубок, що для нас дуже важливо. Маємо серйозну конкуренцію, зараз фокусуємося на цьому. А щодо подорожей, звісно, це збереже наші сили, хоча це прикро, бо ми хотіли залишитися у Європі. Але такі наразі обставини, тому ми повинні зосередитися на наших внутрішніх змаганнях і конкурувати з іншими командами за перше місце й намагатися чогось досягти в Кубку. Я мушу сказати одне, і я вже говорив це своїм гравцям: якщо підбити підсумки цієї єврокампанії, ми можемо тільки пишатися, і я можу тільки пишатися своєю командою – тим, що ми показали, як ми себе представили за дуже важких обставин. І ми старалися, але не досягли успіху. Я дуже пишаюся своєю командою і співробітниками клубу, які дуже тяжко працюють, щоб підтримати нас, допомагати нам у всьому, що ми робимо, – з подорожами, з організацією. Ми знову показали, що «Шахтар» повернувся на європейський рівень, і в майбутньому ми, звісно, будемо намагатися прогресувати.

Відео голів та огляд матчу Марсель – Шахтар – 3:1

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Жоффрей Кондогбія (Марсель).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Ісмаїла Сарр (Марсель).
23’
ГОЛ ! М'яч забив П'єр-Емерік Обамеянг (Марсель).
12’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS
Футбол | 28 квітня 2024, 10:47 8
Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS

У ніч на 28 квітня «чаплі» обіграли «Нью-Інгленд Революшн» з рахунком 4:1

Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі
Футбол | 27 квітня 2024, 20:41 5
Відомо, що Анчелотті сказав Кепі після матчу, який Лунін провів у запасі

«Реал» переміг «Реал Сосьєдад» з рахунком 1:0

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
didora
Та тренер може і ....... це ще побачимо. Але гравцям такого рівня робити такі дитячі помилки не слід, бо це провал. Вибий того м'яча вперед і всі діла. А то вовтузеться з ним поки заберуть або віддасть супернику. А тоді лови капшука!
Pavel_i_CO
Тепер ахмэтаву доведеться вкрасти помічника головного тренера Марселя)
Falko
Із замінами, загалом, стратегія зрозуміла - Маріна прагнув достояти 1:1 і готував свіжачок на овертайм. Єдине, чому тримав аж пів команди? Можна було парочку і раніше випустити.
Обсервер Влад
Пушичу потрібно тікати пошвидше в інший клуб, якщо він хоче чогось досягти. Тому що поки в Україні війна, справи як у футболі, так і в усьому спорті, як власне і загалом в країні, будуть лише погіршуватись.
Александр Ад
 Степа вже ледь ноги волочить.а "тренер"чекає,може він чи ,забитий,ще в 1 таймі Бондаренко будуть випереджати по швідкості вишедших на заміну французів?Мало того,бачучі,що вже програють,він все рівно ще чогось чекає(виявилося шо ще одного голу)Він взагалі в футбол то грав?
zzg77
Три случайных гола на фоне одного закономерного! Со второй половины первого тайма и до конца матча Марсель был намного лучше!!
antt
Добре що хоч тепер визнав що були три помилки а не дві  чи три як після матчу сказав. Про гул на стадіоні , йому напевно не звикати. А те що тянув заміни до кінця то напевно він сам тим визнав ще й свою помилку. Бо хотів зробити заміни в кінці  гри при 1:1 а стало 2:1 а потім 3:1. І виходить захист йому також треба було змінювати а він очевидно хотів підсилювати напад і півзахист. Взагалі  то ребров в восени у відборі  проти македонців чи італійців так тягнув.  Були б у нього в таких кондиціях степаненко і  Матвієнко також би потім говорив. Що він так думав а вийшло навпаки. Хоча реброву і  перемога була потрібна але він націлился на нічию і  йому це вдалося бо це для нього був потрібний результат а для збірної задача мінімум. 
Карабас Барабас
Коротко: не повезло, хули? А по факту, НИ ОДНОГО ТРЕНЕРА за последние 30 лет, имеющего понятия про тотальный прессинг. А без этого в современном футболе делать нечего - никогда ничего не достигнешь с такой тактикой игры на вратаря... Футболисты меняются, тренеры меняются, а воз и ныне там...
avk2307
Спорт.юа все знає.
Який коефіцієнт на те , що Пушич літом буде звільнений?
Alex T
Физрук какой-то)
Дані Рохас
Замены очень поздно, у Шахтера длинная скамейка, это преимущество, и стоило бы его использовать. Но основной состав тоже наигрывать норм
serhiy
А що ви хотіли-європейський топ тренер )))
Андрій Шевченко
лайно, а не тренер
ErichMariaШевченко
Хватит болтать ерундой.    Уже пора на Александрию продинамовскую переключиться  сразу после свистка.