Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Марсель
22.02.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:2 3 : 1
Ліга Європи
| Оновлено 22 лютого 2024, 20:50
13559
154

Марсель – Шахтар. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

«Гірникам» потрібно кувати залізо, поки воно гаряче

| Оновлено 22 лютого 2024, 20:50
13559
154
Марсель – Шахтар. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

22 лютого на знаменитому «Велодромі» господарі арени – «Марсель» - і чемпіон України – «Шахтар» - у поєдинку у відповідь першого раунду плей-оф Ліги Європи розіграють путівку до 1/8 фіналу. Перший матч між цими суперниками, який відбувся у Гамбурзі, завершився результативною нічиєю 2:2.

Марсель

Після того, як «Олімпік» упустив перемогу над «Шахтарем» на останніх хвилинах зустрічі в Гамбурзі, біди «провансальців» не закінчилися.

У рамках 22 туру чемпіонату Франції «Марсель» зустрічався з «Брестом». І програв – 0:1. Гол підопічні Гаттузо пропустили наприкінці поєдинку, граючи у більшості.

Після цієї поразки «Олімпік» опустився на дев'яте місце в турнірній таблиці Ліги 1. «Ми досягли дна», - не підбираючи слів, сказав після матчу Дженнаро Гаттузо. І додав, що провину не лише за цю поразку, а й за останні невдачі бере на себе.

А там є що брати. «Марсель» не виграє у семи останніх матчах. Команда чотири рази зіграла внічию і тричі поступилася.

Вражає не лише ця безвиграшна серія, а й гра команди. Іноді складається таке враження, що «Марсель» грає, як складеться, без думки, без чіткого плану на гру. Гаттузо, який очолив «Марсель» у складний період, коли команда опинилася в кризі, здавалося, вивів її з ями. І до кінця минулого року вона навіть підбадьорилася.

Але нинішнього року криза знову підкралася непомітно. І Гаттузо з цим нічого не зміг вдіяти.

Хоча деякі футболісти, не лише Дженнаро, теж взяли провину на себе за останні невдачі. Зокрема, основний голкіпер Пау Лопес. «Ми не заслуговуємо на право носити футболки «Марселя». Все скінчено. Більше жодних виправдань. Досить. Ми самі влипли в це лайно, самі ж тепер маємо з нього вибратися. Це не може так продовжуватися. Місто на це не заслуговує, президент клубу на це не заслуговує». Цю тираду Лопес видав після гри із «Брестом». Того ж дня Дженнаро Гаттузо був звільнений.

Чутки про можливу відставку італійського тренера «активізувалися» у січні, коли тільки-но починалася криза його команди. Спочатку боси «провансальців» терпляче чекали, що Ріно зможе знайти аргументи, щоб покращити гру. Але нічия з «Шахтарем» та особливо поразка від «Бреста» стала останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння керівників «Олімпіка». Енного шансу Гаттузо вони не дали.

За два дні до поєдинку у відповідь проти «Шахтаря» «Марсель» оголосив про призначення нового головного тренера. Ним став Жан-Луї Гассе. Останнім місцем роботи 70-річного фахівця була збірна Кот-д'Івуару, яку він очолював на нещодавньому чемпіонаті Африки.

Але стати тріумфатором КАН разом зі своїми підопічними Гассе не вдалося: його відправили у відставку після невдалого групового раунду (його команда фінішувала лише третьою, і в плей-оф пробилася завдяки додатковим показникам).

Контракт із Гассе «Марсель» уклав до кінця нинішнього сезону. На презентації новий тренер «Олімпіка» висловився дуже категорично: «Я зрозумів, що «Марсель» зараз не має душі, а Дженнаро Гаттузо втратив управління командою. Мене попросили змінити ситуацію, маю чотири місяці. Мій вік? Вік у вас у голові, а я маю завдання. У нас попереду важливі матчі, можна перевернути весь сезон. У нас є єврокубковий матч із «Шахтарем», який є сильним суперником. А в Лізі 1 ми хочемо бути вищими, ніж дев'яте місце».

Кадрова ситуація у команді наступна. Основний голкіпер Лопес, який пропустив гру проти «Бреста», вже тренується у загальній групі. Туди повернувся і основний центрбек Мбемба.

А ось Надір та Ронж'є все ще продовжують відновлюватися після травм. Пропустить матч із «гірниками» й захисник Балерді. Але через перебір «гірчичників».

Шахтар

До поєдинку у відповідь проти «Марселя» підопічні Марино Пушича готувалися в Гамбурзі, на базі однойменного клубу. У Марсель вони відбули за два дні до гри – у вівторок, попередньо провівши цього дня ранкове тренування.

За день до матчу «помаранчево-чорні» проведуть регламентоване заняття на «Велодромі».

Всі гравці, які брали участь у першому поєдинку проти «Олімпіка», потрапили до офіційної делегації «Шахтаря» і на зустріч у відповідь.

Тішить, що лазарет чемпіонів України порожніє. Відновив кондиції після травми Тарас Степаненко. У строю вже й Лассіна Траоре.

Пушич включив до складу делегації і новачка Гомеса, який травмувався в олімпійській збірній Бразилії, але проти «Марселя» він не зіграє: не встигне відновитися після пошкодження.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане четвертим офіційним матчем між «Шахтарем» та «Олімпіком». Помітна перевага на боці української команди: дві перемоги, ще один матч завершився внічию.

Пам'ятні вікторії було здобуто у 2009 році, коли суперники зустрілися у чвертьфіналі Кубка УЄФА. А внічию завершилася перша зустріч у рамках нинішнього протистояння.

Прогноз

«Марсель» зараз у глибокій кризі, і це видно неозброєним поглядом. Новий наставник «Олімпіка» Гассе має рацію: Гаттузо втратив керування командою. Для «Шахтаря» напевно було б краще, щоб і у повторному поєдинку «провансальцями» керував італійський фахівець.

Але ними керуватиме французький фахівець. За два дні він навряд чи зможе щось відчутно поміняти, але мотивувати своїх підопічних точно зможе.

Точно буде їх мотивувати і «Велодром».

Однак на тлі нинішнього «Шахтаря» нинішній «Марсель» не виглядає грандом. Він не виглядає навіть класнішою командою. Так, там є індивідуально сильні гравці, насамперед Обамеянг (він продемонстрував свій клас у першому поєдинку), але з погляду побудови гри «гірники» виглядають краще.

Припустимо, що основний час завершиться знову результативною нічиєю, а в серії пенальті успіх буде на боці української команди.

Орієнтовні склади:

«Марсель»: Лопес, Клосс, Мбемба, Жиго, Мерлен, Кондогбія, Аріт, Ндіайє, Мумбанья, Обамеянг, Луїс Енріке

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Зубков, Кевін, Сікан.

22 лютого, четвер

«Марсель» – «Шахтар». Перший матч – 2:2
Марсель. Стадіон «Велодром». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)
МАРСЕЛЬ – ШАХТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1

Опитування

Голосів 118
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу-відповіді 1/16 фіналу 🏆 Ліги Європи між командами Марсель і Шахтар, який пройде 22 лютого о 22:00

Велика перемога Марселя

18 голосів 15.25 %

Мінімальна перемога Марселя

38 голосів 32.2 %

Нічия

26 голосів 22.03 %

Мінімальна перемога Шахтаря

34 голоса 28.81 %

Велика перемога Шахтаря

2 голоса 1.69 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 154
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Удачи Шахтарю. Бажаю усім вболівальникам українських клубів позитивних емоцій.
Xvalenok03
У меня только один вопрос.
Что случилось с этим сайтом?
Половина постов сплошной срач.
Процентов 30 это сплошная антиукраинская пропаганда. Кто по зову сердца, а кто сребреники отрабатывает.И это ведь украинский сайт.
maks_krot
Шансы есть и не плохие  это самое главное! Удачи и успеха Шахтёр !!!
Boodya
А чому в голосуванні є варіант "нічия"? Як може бути нічия? Може бути варіант "переможе по пенальті"
Ukraine
Хотілось би отримати задоволення від перегляду та перемоги нашому клубові.
Рейтинг ох як потрібен нашій країні.
Хоть якісь промінь світла в темноті.
Андрій Заліщук
мій прогноз - це Марсель не програє в основний час, найнадійніша ставка, хоч і кеф там ні про що
Владислав Рейский
Где старина поль с его прогнозами побед в евротурнирах шахты?)
Умник
Шахтеру надо выиграть желательно 120 минут и по пеналям.
Самый сильный Шахтер сейчас за 20 лет.
Saar
Зазвичай команди , які мають клас, а Марсель має клас, в необхідний момент мобілізують всі сили і видають потужну гру, навіть якщо після цього далі в чемпіонаті знову програші. Тому , думаю, що Марсель виграє з мінімальним рахунком.
OtsoCity
Шахтар Вперед 
Треба перемога
Так,матч буде надскладним,але виграємо!
Boodya
Якщо Шахтар за цей тиждень провів роботу над помилками, то, гадаю, що є шанс на гарний результат
Fant24
Данбасс паражняк не гонит Астанавитесь казлы 
Fant24
Марсель выиграет но не так как фейеноорд .не более 3 0 или 3 1
Fant24
Интересно сепарня типа ахметов орбу янукович бубка серов соберутся как в старые годы поболеть за своих.?
February 30
«Горнякам» главное обыграть Александрию на выезде, которая именно против них всегда бычится, а с остальными играет на  0:5.)) Тут же все деньги в банкомате уже сняли.   Так что как получится.  Иначе Ахметов не поймёт Пусика за потерянные очки в УПЛ.
   имхо
Fitness.sports
Марсель не проигрывает дома в 15 матчах подряд.
Fitness.sports
Жабы против кротов последняя серия, кого?  Сегодня узнаем!
Асталависта
шлакхтарь - гуано
Fant24
Вата из дыры ко орые войну привели болейте за своих пидоров