Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Марсель
22.02.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:2 3 : 1
Ліга Європи
| Оновлено 23 лютого 2024, 11:57
18056
197

Прощавай, Ліга Європи. Шахтар пропустив три голи від Марселя на Велодромі

Донецька команда забила першою, але не зуміла втримати перевагу

| Оновлено 23 лютого 2024, 11:57
18056
197
Прощавай, Ліга Європи. Шахтар пропустив три голи від Марселя на Велодромі
Getty Images/Global Images Ukraine

Усього за один календарний тиждень мало що можна зробити фундаментального в сучасному світі. Однак французький «Марсель» вирішив ризикнути та прямо в розпал двоматчевої дуелі проти донецького «Шахтаря» в попередньому раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА провів ротацію на тренерському містку.

Можливо, не до кінця вдала гра команди під керівництвом Дженнаро Гаттузо тиждень тому (2:2) стала причиною подальшого звільнення італійця, а може й «Брест» потім у чемпіонаті над цим активно попрацював (1:0), проте свій крок суперники все ж таки зробили. І фактично кинули в розжарену чашу стадіону «Велодром» Жана-Луї Гассе – чергового спеціаліста, який цього сезону мав урятувати «провансальців» від ще більших проблем.

«Шахтар» розумів, що суперники повинні мати проблеми із злагодженими діями під орудою нового головного тренера на перших хвилинах, тому розпочав гру не просто сміливо, а агресивно сміливо. І майже одразу досяг успіху. Спочатку дальній постріл від Сікана як слід розім’яв Пау Лопеса, а вже на 11 хвилині дриблінг Егіналду на лівому фланзі штрафного призвів до фолу Клосса, а з ним і пенальті, який упевненим ударом у правий кут реалізував Судаков.

І в той момент «Велодром» на мить перетворився з одного з найгучніших стадіонів Європи на одну з найбільш тихих арен усього світу – від «провансальців» багато на що можна було очікувати, але не на те, що вони пропустять настільки швидко першими у надзвичайно важливій грі. Однак цей ефект протримався недовго, і «Шахтар» відповідно мав переходити на захист власних воріт.

На жаль, «гірники» ще перебувають у стані виходу із зимової перерви, тож ні про яку надійність поблизу власних володінь у їхньому контексті навіть і не йшлось. Якщо вже й досвідчений капітан Тарас Степаненко помиляється під щільним пресингом, то що вже казати про молодших партнерів? «Марсель» радо користався недбалими діями «гірників» і відігрався зусиллями Обамеянга посеред першого тайму.

Після цього в грі настала дуже крихка рівновага, яка радше ризикувала скотитись до переваги господарів на м’ячі, аніж він би дістався гостям. Утім, команда Пушича не квапилась змінювати цю ситуацію, бо їй навіть у чомусь вигідно було ловити суперників на контратаках. Насправді, не так уже й поганий варіант, бо моменти виникали як у Сікана, так і в Егіналду, але тільки в першому таймі.

Бо в другій половині гри «Шахтар» повторив невтішний досвід поганого відновлення зустрічі після перерви, ось тільки в Гамбурзі його за це відверто пробачали, а тут суперники виявились не такими прихильними. Лише момент Коноплі під час подачі кутового з правого флангу на ближню стійку вартував уваги, але потім на захист донеччан було просто боляче дивитись.

Помилялись усі – Матвієнко, Степаненко, Різник, Ракіцький, обидва флангових оборонці. А суперники просто реалізовували ті моменти, що в них виникали. І то – не дуже-то й охоче, тому зупинились на двох додаткових голах Сарра та Кондогбія, після чого залишили нас у смутку додивлятись цей матч. Який, відзначимо ще раз, розпочинався дуже оптимістично.

У підсумку, від звітної пари команд до 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА зумів пробитись французький «Марсель», тоді як для донецького «Шахтаря» міжнародні виступи добігли завершення.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь (перший матч – 2:2)

«Марсель» – «Шахтар» – 3:1

Голи: Обамеянг, 23; Сарр, 74; Кондогбія, 81 – Судаков, 12, пен

Попередження: Жіго, 17 – Егіналду, 45, Конопля, 45+2, Матвієнко, 58, Степаненко, 80, Ракіцький, 90+2

«Марсель»: Пау Лопес - Мбемба, Мейте, Жіго, Мерлен - Клосс, Кондогбія, Унахі (Верету, 64) - Аріт (Согло, 90+4), Мумбанья (Сарр, 64), Обамеянг (Ндіайє, 84).

«Шахтар»: Різник - Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров (Траоре, 84) - Степаненко (Невертон, 84), Судаков - Зубков (Швед, 84), Бондаренко (Криськів, 84), Егіналду - Сікан.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)

Стадіон: «Велодром» (Марсель, Франція)

МАРСЕЛЬ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Жоффрей Кондогбія (Марсель).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Ісмаїла Сарр (Марсель).
23’
ГОЛ ! М'яч забив П'єр-Емерік Обамеянг (Марсель).
12’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 197
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Анатол Шиманськ
Я думаю ніхто не буде сперечатися про те яка людина ахметов.
На нього працюють люди які близькі йому духом, палкіни срни, напевно ракицький теж буде спортдиром.
Це токсична клоака, яка схлопнеться через тиждень коли ліквідують ахметова.
D1927K
А давайте подивимося на кого після цього матчу можна накинути цінник в 100 млн?
Александр Ад
Пушич в середині 2 тайму замість того ,щоб робити заміни,сів на лавку й став чекати,коли Шахтар пропустить.Шо це за тренер?Таке враження було що це робиться спецом за чийсь вказівкою..
Fant24
Интересно как там ахметов вороватый петух? Снял йовичевича изза плохой игры с фейеноордом .А вчера с пушичем классно играли ? Плеваться не хотелось ?
Андрій Заліщук
після цього матчу буде багато Клаусул на гравців Шахти по мільярду баксів на кожного
FunnyCat_____
 Бестолковая игра какая -то
Мне сложно понять зачем покупать 15 го вингера за кучу денег, если в центре защиты какой то ужас просто.
Я так и не понял, где та вкусная, чемпионская, поразительна игра о которой тут сутками некоторые рассказывают
вот два матча посмотрел с участием ШД и даже намека на таковую нету
первая  - вообще кровь из глаз, сегодня же брака меньше но идей так же и не прибавилось
 а , ну и Судаков уже 250 лямов наверное стоит, подождем заявления Палкина
sania
Відвертий провал тренерського штабу. Шахтар виглядав безпомічним після 15хв. Контроль м'яча біля свого штрафного? Так матчі не виграють. Відверте затягування з замінами, а потім зміна половини команди за 10хв до кінця, після того як став рахунок 3-1? Схоже більше на аферу, ніж на якись план на гру.
Boodya
Я щось думаю від запасних, дмитрів, отсосіть, коментарів типу "я не погоджуюсь з тренером Шахтаря/президентом/гравцем, тому що..." не буде ніколи? Чи ви усім на 100% задоволені завжди, чи що? я не розумію
Boodya
Я не розумію чим займався Шахтар цілий тиждень? Гри не було вже після 15-ти хвилин матчу, ні швидкості ні ударів ні замін нічого
Андрій Заліщук
сьогодні Шахтар був ні про що, боязка гра, непотрібні втрати м'яча, гімняний матч від кротів
Boodya
"пристойний програш" (с)
serb1983
кто там стоит 50 лямов ?)))))))))))))))
adidas777
Головне кротам не забувати!  Що Матвієнко - супер захисник!  І торгувати його дуже дуже дорого, і лише в АПЛ, і лише у топ клюб!!! 
Pavel_i_CO
Не дарма расіянє написали гімн для шахтьора, під назвою " Всрався радной шахтьор" 
D1927K
Що, навіть з Ліверпулем в фіналі не зіграють?
Boodya
Чекаю від Запасної, Дмитра і решти масовки конструктивної критики Шахтаря
AleksDnipro
Вже який рік поспіль Шахтар не може показати приклад іншим українським клубам як успішно виступати в Європі. Просто, як знущаються, дуже підлий донецький клуб.
ALF🎈
Всі ці безглузді висказування перед офіційними матчами від Шахтаря виглядають смішно. Роблять з команди посміховисько. Цікаво ну і що тепер вони будуть говорити. Піздюки одним словом, все їхнє керівництво, що той Срна, а тепер ще і цей новий тренер. Треба трезво дивитись на речі і бути скромнішими у своїх висловлюваннях.
Всі побачили рівень кротячого цирку шапіто
Boodya
Коди я вже дочекаюсь конструктива і об'єктивності в коментарях на цьому сайті?
Де, хоч один коментар від вболівальників Шахтаря про те, що їм щось сподобалось чи не сподобалось у вчорашній грі (або в обох матчах).
Бо я тут бачу тільки "чемпіон вчора не переміг, але от Динамо..." І далі по тексту..
Vitaliy_yatsenko
Як не старався Штілер тягнути шахту, але не вийшло у нього... Реально 2 пеналя було у першому таймі на гравцях Марселя. Не поставив. Лівак на Егінальдо поставив легко і невимушено. Не дав другі жовті Коноплі і Егіналдо... І хоча Пушич дійсно хоче створити щось оригінальне, але я побачив ту ж типову шахту - брудну, підсутпну і малюючу фоли... весна в нашому чемпіонаті буде дуже брудною, із всіма можливостями ріната купляти суддів, а гравців шахти малювати і відривати суперникам ноги...