Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 20 лютого 2024, 12:04
8723
42

Гол Циганкова не допоміг. Жирона поступилась Атлетіку в Більбао

Команда Мічела помилялась значно більше, аніж міг допомогти український дует

| Оновлено 20 лютого 2024, 12:04
8723
42
Гол Циганкова не допоміг. Жирона поступилась Атлетіку в Більбао
Getty Images/Global Images Ukraine

Двадцять п’ятий тур іспанської Ла Ліги завершувався пізнім матчем у понеділок, для якого не гріх було й виокремити окремий день у календарі. На стадіон «Сан Мамес» у гості до «Атлетіка» з Більбао завітала каталонська «Жирона», яка все ще залишає за собою право на участь у боротьбі за чемпіонський титул проти мадридського «Реала». Навіть не дивлячись на розгромну поразку на «Сантьяго Бернабеу» ще позаминулими вихідними (0:4).

Найгіршою новиною перед візитом на настільки складну арену для «Жирони» було те, що команда банально не відправляла м’яч до воріт суперників у останніх двох матчах чемпіонату. А тут ще й доволі швидко господарям удалось відкрити рахунок за підсумком помилки Алейша Гарсії під час передачі з лівого флангу оборони до зони перед штрафним, де вже чатував Беренгер і в кілька дотиків спрямував удар у дальній кут.

Із урахуванням того, що тиск «Атлетік» чинив на гостей просто шалений уже від початку зустрічі, команда Мічела вирішила випробувати долю на найтяжчому сценарії з можливих. І ледь за це не поплатилась, бо баски монотонно йшли вперед і не помічали при цьому спроб чинити спротив від опонентів. Однак і тотальну перевагу стартових хвилин не використали додатково, після чого трохи збавили оберти.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тоді ж у «Жирони» почали з’являтись перші моменти, і навіть Віктору Циганкову дісталось кілька можливостей пробити по чужих воротах – одного разу Сімон навіть був змушений витягувати м’яч із-під поперечини. Але важко було стверджувати, що каталонці детально розуміли, як треба долати чужий захист, бо їхні дії мали доволі хаотичний вигляд.

Зрештою «леви» знову перейшли до атаки й біля воріт Гассаніги виникали моменти, наявність реалізації яких дала б команді Ернесто Вальверде справжній карт-бланш. Однак ні, Іньякі Вільямс та партнери забивати додаткові м’ячі до перерви не квапились, а згодом ще й утратили захисника Лекуе через м’язову травму.

Якось команда Мічела дотягнула до перерви без жахливих наслідків для подальшого ходу гри, а вже одразу після відновлення поєдинку навіть оформила результативну атаку. Це Циганков своєчасно опинився у воротарському під час багатоходової атаки через лівий фланг та пробив у майже порожні ворота.

Однак що потім зробила «Жирона»… Чергові помилки в захисті, і якщо в матчі проти «Реала» знищили правий фланг каталонців, то цього разу Мігель Гутьєррес просто не впорався спочатку з тиском від Гурусети, подарувавши тому м’яч, після чого пішла гольова передача на Беренгера, а потім свій гол із-під суперника забив й Іньякі Вільямс.

Getty Images/Global Images Ukraine

Отже, 1:3, команда Мічела знову відстає за рахунком, тож нічого іншого їй не залишалось, окрім як бігти відіграватись. Після ротації в складах обох команд гості зуміли відігратись за допомоги подачі штрафного з правого флангу від Алейша, яку головою зблизька перед воротами відправив у сітку Ерік Гарсія. А потім уже розпочався фактично фінальний штурм, під час якого багато подій відбулось біля воріт басків.

Вони раніше могли закрити цю гру під час контратак, але не спромоглись переграти Гассанігу навіть тоді, коли він дарував м’яч Іньякі у власному воротарському перед фактично порожніми воротами. Довелось «левам» у підсумку відбиватись, і вони зрештою опинились на межі втрати очок, коли спочатку Савіо, а згодом і Соліс не переграли Сімона та захисника на лінії воріт відповідно.

Наступний матч баскський «Атлетік» проведе на виїзді проти севільського «Бетіса», а каталонська «Жирона» прийматиме мадридський «Райо Вальєкано».

Іспанська Прімера. 25-й тур.

«Атлетік» – «Жирона» - 3:2

Голи: Беренгер, 2, 56, І. Вільямс, 60 – Циганков, 48, Е. Гарсія, 75

Попередження: Лекуе, 26

«Атлетік»: Сімон – Берчіче, Вівіан, Альварес (Паредес, 86), Лекуе (Де Маркос, 30) – Галаррета, Прадос (Весга, 86) – Беренгер, У. Гомес (Сансет, 74), І. Вільямс – Гурусета (Н. Вільямс, 74).

«Жирона»: Гассаніга – Гутьєррес, Хуанпе, Е. Гарсія, Мартінес (Валері, 74) – А. Гарсія, Еррера (Стуані, 89) – Савіо, Мартін (Порту, 74), Циганков (Соліс, 88) – Довбик.

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Лорка, Іспанія).

Стадіон: «Сан-Мамес» (Більбао, Іспанія).

Удари (у площину): 14 (7) – 12 (6)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 2 – 3.

АТЛЕТІК - ЖИРОНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

75’
ГОЛ ! М'яч забив Ерік Гарсія (Жирона).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Iньякi Вiльямс (Атлетік Більбао).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Алекс Беренгер (Атлетік Більбао).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (Жирона).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Алекс Беренгер (Атлетік Більбао).
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
Рахунок взагалі не по грі, Жирона виглядала не гірше, а то й краще. Навіть в доданий час могли забивати двічі! Куди справедливішим результатом була б нічия. Але Жирону вкотре перш за все підводить жахлива гра в захисті, дуже легко дозволяють собі забивати
232121
Довбик зірку не впіймав, йому приклеїли журналісти, якщо так їх ще можна назвати, пишуть, що попало, аби написати. Колись це називали (пусте в порожнє). А насправді захист у Жирони позорище, як можна команді, яка іде в догонку за Реалом робити такі помилки... Циганков молодець, а зірочку впіймали ті, кого вже буцімто купили Манчестер і.т.п...в цьому і біда сучасного спорту, грає до поки себе не продасть, а далі сі свище... Ще трохи і ці мільйонні контракти вб'ють спорт... ⚽⚽⚽
Henriklarsson11
З таким захистом і суперник не потрібен щоб програти
Jeka23
Нажаль, шанси на чемпіонство тануть, але якщо б перед сезоном гравцям і тренеру Жирони сказали, що вони після двох третин чемпіонату боротимуться за перемогу в ЛаЛізі і майже гарантовано будуть у зоні ЛЧ, то вони б самі розсміялися)
Iigor6583
Як можна допускати такі обрізки? Захист був наче сонний
Умник
Бильбао отличная команда, без 38 легионеров в составе)))).
Жирона старалась.
Витя на данный момент самый успешный легионер
federico.sanchez
Секунду, а как же травма у Довбика из-за которой он выбыл до конца сезона. Об этом же писали?
GloryUkraine
Подарунки від Реалу ще можуть бути до кінця чемпіонату. Жироні треба всеодно боротися до кінця за чемпіонство. Звичайно, що і друге чи третє місце це великий успіх для команди, але якщо вирішать, що чемпіонство недосяжне і налаштуються на нову ціль - утримати другу сходинку, то і іі не збережуть.
Max123
Чого всі забувають про відсутність Мітчела на тренерскій лаві? Думаю це дуже важливий прихологічний фактор!
Андрій Шевченко
Головне, що Циганков забив.
luceorius
 Препаскудно зіграв Гассаніга - ні реакції, ні позиції. Є сенс пошукати голкіпера в  Україні.
SemenChu
Нта.. три привози - три пропущених. З тим піжонством на своїй половині треба щось робити, бо інакше не те що чемпіонство - єврокубки не світитимуть
Sergio
те що жироні потрібно було цього сезону вона вже не отримає, а саме захисників. бо ті хто в наявності якісь випадкові перехожі)) хоча керівництво вирішило що наявного складу достатньо для вирішення поставлених задач. якщо не посиплються далі, то можливо буде лч, інакше лє.
Volodymyr Shevchenko
Все нормально
Swed
И всё таки  3:2  за прошлогодние 2:3 тут же с двумя атоголами басков.
Накаркал, потому что круглая Земля.    А Реал, получается, ещё и наварился.)
Вова Бок
жирона
Alehandro
Казочка Жирони добігає кінця... Команда виснажена. Керівництво команди, що бореться (точніше, боролась) за чемпіонство, не зважаючи на коротеньку лавку, нікого у зимове міжсезоння не придбало... Вангую, далі буде гірше
Sheva19
Оце мені вже таки заголовки сподобуютьса
Boodya 1209
Правильніший заголовок був би "спляча Жирона сьогодні розчаровала своєю грою"
Octopus
Наглядная демонстрация того, как неуверенность влияет на спортивные результаты. Будь этот матч до Реала, счет мог бы быть совсем другой. Многие игроки Жироны явно в подавленном состоянии.