Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 28 сiчня 2024, 13:05
3962
0

«Добре впоралися». Кривдниці Кіченок і Остапенко – про перемогу на Aus Open

Се Шувей і Елізе Мертенс поділилися емоціями від фінальної зустрічі

| Оновлено 28 сiчня 2024, 13:05
3962
0
«Добре впоралися». Кривдниці Кіченок і Остапенко – про перемогу на Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Елізе Мертенс та Се Шувей

Бельгійка Елізе Мертенс і Се Шувей із Тайваню прокоментували фінал Відкритого чемпіонату Австралії в парному розряді, в якому вони переграли українсько-латвійську пару Людмила Кіченок / Альона Остапенко.

– Розкажіть про свої емоції зараз і про те, як здорово знову грати в одному дуеті на початку цього року.

Елізе Мертенс: Я думаю, що ми стартували дуже потужно. Це був насправді важкий матч у другому сеті, але в першому сеті ми дійсно домінували на корті. Наші суперниці грали краще в другій партії, вони трохи більше увійшли в гру, що, звичайно, трохи ускладнило ситуацію для нас. Вони майже не давали нам вигравати легкі очки. Але так, ми продовжували боротися і робили це дуже добре. За рахунку 5:5 ми трохи заволоділи ініціативою, відчувалося, що ми трохи більше домінували.

Я дуже рада повернутися до виступів із Се. Це дивовижно грати з нею, стільки досвіду і все ще стільки ж мотивації. Я відчуваю, що ми дійсно команда.

– З тактичної точки зору парного тенісу, як вам вдається грати проти такої тенісистки, як Остапенко, яка може так сильно бити із задньої лінії?

Елізе Мертенс: Ми точно знали, що вона буде сильно бити. Ми знали, що її крос, особливо крос із бекхенду, є її зброєю. Гравець біля сітки може вийти вперед, зіграти біля сітки, чинити на нас сильний тиск. Я думаю, що в першому сеті їм трохи не вистачало цих ударів. Це був вирішальний фактор. Але я думаю, що в другому сеті вона дійсно поліпшила свою гру, весь час тримаючи нас під тиском. На наших подачах було багато разів «рівно». Я думаю, що ми досить добре впоралися з цим, іноді пробиваючи по лінії, забираючи можливість грати кросом. Безумовно, перша подача була дуже важливою, щоб отримати цю перевагу.

– Граючи проти Остапенко із задньої лінії, у чому полягає ваш секрет гри проти такої сили?

Се Шувей: Для мене це не є проблемою, тому що навіть у міксті я не та людина, яка боїться чоловіків чи жінок. Тому для мене це не є великою проблемою. Найголовніше, що мені потрібно контролювати свою партнерку на корті, щоб вона пересувалася туди, куди я хочу, щоб мені було комфортно.

– Наскільки ви пишаєтеся тим, що зробили за останній рік?

Се Шувей: Так, це неймовірно, тому що я нічого не очікувала, і я просто намагаюся повернутися в гру, щоб насолоджуватися нею. На перших двох турнірах Grand Slam, таких як Ролан Гаррос або Вімблдон, я навіть не нервувала на корті у фіналах. Я знала, що мої суперниці почнуть про це думати, тому що я трохи посміхалася на корті. Може, суперниця буде незадоволена через це (сміється.)

– Чи можете ви залишатися більш розслабленою тепер, коли це ваш останній турнір в одиночному розряді, чи буде це більш спокійною главою вашої тенісної кар'єри, навіть якщо ви продовжуватимете вигравати мейджори в парі?

Се Шувей: У парному розряді я завжди розслаблена. Здебільшого, як я вже говорила, я завжди намагаюся отримати задоволення від гри і намагаюся знайти партнерку, з якою ми будемо допомагати один одному. Так що в одиночному розряді, звичайно, це інший світ. Ти повинна залишатися дуже зосередженою і трохи серйозною, інакше ти втрачаєш концентрацію. Не тільки в одиночному розряді, а й у парному, якщо я втрачаю концентрацію, у мене є партнер. Я кажу: «Давай ти, давай ти». Я можу вам заспівати навіть це як пісню: «Давай, давай, давай» (сміється).

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.