Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 03 сiчня 2024, 19:15
7717
19

Беллінгем і ще 7 найкращих трансферів минулого літа

Розглядаємо найвдаліші угоди клубів у літнє трансферне вікно

| Оновлено 03 сiчня 2024, 19:15
7717
19
Беллінгем і ще 7 найкращих трансферів минулого літа
Getty Images/Global Images Ukraine. Джуд Беллінгем

Зимове трансферне вікно вже відчинене. Клуби роблять перші кроки щодо посилення складу у пошуках новачків, які допоможуть їм у досягненні цілей. При цьому зараз, коли перша половина сезону позаду, саме час оцінити літні трансфери. Деякі з них вийшли особливо вдалими.

Далі розглянемо найкращі переходи першої половини сезону.

Маркус Тюрам (Інтер, вільний агент)

Getty Images/Global Images Ukraine. Маркус Тюрам

Інтер давно стежив за Тюрамом, але угоду все ніяк не вдавалося здійснити. Нерадзуррі досягли попередньої домовленості з гравцем і чекали, коли закінчиться його контракт із менхенгладбахською Боруссією. Чорно-сині отримали винагороду за вміння терпіти. Вони безкоштовно підписали якісного форварда, який і забиває, і асистує. Наразі на рахунку 26-річного нападника 25 матчів у всіх турнірах, 8 голів та 10 результативних передач. Він добре виглядає в парі з Лаутаро Мартінесом, та й з Марко Арнаутовичем теж. Інтер однозначно виграв від цього трансферу.

Алехандро Грімальдо (Баєр, вільний агент)

Getty Images/Global Images Ukraine. Алехандро Грімальдо

Одним із головних героїв Баєра цього сезону є Віктор Боніфасе, за якого німецький клуб заплатив 20 млн євро бельгійському Юніону. Але форварду і належить часто забивати. Інша річ, коли фланговий захисник показує високу результативність. До того ж його підписали безкоштовно. Йдеться про Грімальдо, який дуже швидко освоївся у Баєрі після переходу з Бенфіки і тепер запалює у команді Хабі Алонсо. Зараз на рахунку 28-річного фулбека 24 матчі у всіх турнірах, 9 голів та 7 результативних передач. Іспанець уже встановив особистий рекорд з голів за одну кампанію, а попереду ще половина сезону.

Серу Гірассі (Штутгарт, 9 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Серу Гірассі

Гірассі не зовсім новачок у Штутгарті. Минулий сезон він провів у німецькому клубі на правах оренди, але повноцінну угоду з Ренном шваби оформили минулого літа. Цей трансфер став надуспішним для клубу, який не має великого бюджету. Штутгарт заплатив лише 9 млн євро за форварда, який проводить найкращий сезон у кар'єрі. Наразі 27-річний нападник зіграв 16 матчів у всіх турнірах, забив 19 голів і віддав 2 асисти. Гірассі за половину сезону встановив власний рекорд результативності. У списку найкращих бомбардирів Бундесліги він поступається лише Гаррі Кейну. Висока ймовірність, що незабаром гвінеєць піде на підвищення.

Гульєльмо Вікаріо (Тоттенхем, 18,5 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Гульєльмо Вікаріо

Тоттенхем чудово спрацював на трансферному ринку, коли шукав заміну Уго Льорісу. Шпори знали, що француз хоче піти, і знайшли йому дуже хорошу і не дуже дорогу заміну. Лондонці заплатили Емполі 18,5 млн євро за Вікаріо, якого італійські, а тепер і англійські ЗМІ оцінюють дуже високо. Дивно, що гравець не пішов на підвищення раніше. Так сталося, що голкіпер ще й ідеально підійшов під систему гри нового тренера Тоттенхема Ангелоса Постекоглу. Подвійний успіх. Шпори багато пропускають, граючи з високим пресингом. Але і Вікаріо дуже часто рятує команду. За половину сезону він здійснив уже 65 сейвів в АПЛ – це 6-те місце у лізі серед воротарів та 2-ге серед клубів великої шістки.

Джеймс Меддісон (Тоттенхем, 46 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Джеймс Меддісон

Ще одне хороше підписання Тоттенхему. Можливо, один із найкращих трансферів АПЛ минулого літа. Постекоглу дуже хотів отримати Меддісона. Шпори підписали футболіста з Лестера за 46 млн євро. Дивно, що за такого гравця практично не було боротьби. Завдяки в тому числі й Меддісону лондонці в перші місяці сезону були однією з найкращих команд Прем'єр-ліги. Ушкодження найкращого плеймейкера команди серйозно вдарило по Тоттенхему, але зараз справи не такі вже й погані. До травми 27-річний хавбек зіграв 11 матчів в АПЛ, забив 3 голи та віддав 6 результативних передач. Шпори поки що тримаються біля зони ЛЧ. З поверненням Меддісона вони стануть реальними претендентами на топ-4.

Гаррі Кейн (Баварія, 95 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн

Кейн перейшов у Баварію з Тоттенхема минулого літа і став рекордним трансфером в історії клубу. Мюнхенці ніколи не платили за гравця понад 80 млн євро, а тут майже 100. З іншого боку, за такого футболіста і сотню мільйонів не шкода. Англієць миттєво адаптувався і до рекордмайстра, і до Бундесліги. Наразі на рахунку 30-річного нападника 22 матчі у всіх турнірах, 25 голів та 8 результативних передач. Кейн забиває і асистує. Він очолює список найкращих бомбардирів Бундесліги та претендентів на Золоту бутсу. Аналітики вже зараз пророкують англійцю ще більший успіх у Баварії, ніж був у Роберта Левандовськи.

Джуд Беллінгем (Реал Мадрид, 103 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Джуд Беллінгем

Можливо, трансфер Беллінгема став найкращим за все літнє вікно. Особливо з огляду на те, як він швидко адаптувався в Реалі, і яку користь приносить команді. Молодий англієць є найкращим бомбардиром не лише королівського клубу, а й усієї Ла Ліги. На цей час 20-річний хавбек зіграв 21 матч у всіх турнірах, забив 17 голів і віддав 5 результативних передач. Беллінгем – дуже вагома причина того, чому вершкові борються за чемпіонство в поточному сезоні. З появою Джуда вся команда вийшла новий рівень.

Деклан Райс (Арсенал, 116 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine. Деклан Райс

Райс та Мойсес Кайседо стали найдорожчими трансферами АПЛ минулого літа. За обох гравців Арсенал та Челсі заплатили по 116 млн євро. Але їхній внесок у гру команди суттєво відрізняється. Поки еквадорець все ще адаптується до синіх (як, втім, і половина складу), англієць дуже добре стартував у північному Лондоні. Він перехоплює м'яч, розвиває атаки й забиває голи, іноді навіть переможні. Зараз на рахунку 24-річного хавбека 28 матчів у всіх турнірах, 3 забиті м'ячі та 2 асисти. Це хороші показники для опорника. Вест Хем довго не хотів відпускати свого найкращого гравця, але серйозна компенсація того коштувала.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Забыли про Довбыка.
mostepicfail
Кол Палмер також проводить дуже хороший стартовий сезон, особливо на фоні провальної гри команди 
Евгений Кожушко
По моєму за співвідношенням ціна/результат трансфер Райса найбільш провальний.
Лига конференций без динамо
Самый лучший трансфер летом это пидорчук в вестерло 😁