Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2023, 17:55
2697
20

Кривбас – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Для обох команд дуже важливо на мажорній ноті завершити першу частину сезону

| Оновлено 09 грудня 2023, 17:55
2697
20
Кривбас – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В поєдинку 17-го туру української Прем'єр-Ліги у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» місцевий «Кривбас» прийматиме луганську «Зорю». Майбутні господарі поля знаходяться вгорі турнірної таблиці і, звичайно ж, хочуть закріпитися серед лідерів перед тим, як піти на зимові канікули. У «Зорі» інші завдання. Бронзовий призер попереднього чемпіонату країни несподівано опинився серед аутсайдерів і тепер луганчанам треба вибиратися з такого складного становища. Тому перемога у майбутньому матчі дозволить їм хоча б на якийсь час відчути себе у відносній безпеці.

Кривбас

Прізвище нинішнього наставника «Кривбаса» у нас в Україні донедавна найчастіше асоціювалося з майбутнім суперником - луганською «Зорею». Саме з цією командою Юрій Вернидуб досяг своїх перших великих успіхів у тренерській діяльності, ставав призером чемпіонату України, фіналістом Кубка країни та виступав у європейських кубкових турнірах. Потім були його помітні успіхи у молдовському «Шерифі». І ось вже номінально з минулого сезону, а фактично з нинішнього, коуч криворіжців знову дав привід заговорити про себе, але тепер як тренер команди, яка здатна боротися не лише за друге чи третє місце, а й за золоті медалі.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Наразі «Кривбас» має 10 перемог у 16 матчах. Це дуже високий показник. Причому серед переможених виявилися такі клуби, як «Дніпро-1», «Чорноморець», «Олександрія», «Зоря», «Колос» та інші. При цьому тричі криворіжці вигравали з великим рахунком, тобто з різницею у три м'ячі. А згадайте бойову нічию з «Шахтарем», яка завершилася з результатом 3:3. До речі, за кількістю забитих голів (29) «Кривбас» на даний момент посідає друге місце слідом за «Динамо». При цьому серед найкращих бомбардирів турніру перебувають два його гравці – Олег Кожушко та Максим Задерака (обидва забили по 6 м'ячів).

Оскільки матч пройде у Кривому Розі, доречно сказати, що у нинішньому чемпіонаті «Кривбас» провів на рідному стадіоні 8 ігор. У п'яти з них господарі поля досягали успіху, один раз зіграли внічию, а от львівському «Руху» та київському «Динамо» програли. У 16-му турі підопічні Юрія Вернидуба також грали вдома і здобули вольову перемогу над «Олександрією 2:1. До 79-ї хвилини криворіжці поступалися суперникам у рахунку, проте потім По та Бізімана змінили ситуацію на користь «Кривбаса».

Зоря

На жаль, але луганський колектив поки що не може похвалитися подібними результатами. Після завоювання 3 місця у сезоні 2022-2023 років команду просто не впізнати. Якщо рахувати з Патріком ван Леувеном, який пішов у міжсезоння, то за цей період змінилися вже три головні тренери, а позитивного результату не видно. Абсолютно нічого не вийшло у Ненада Лалатовича. Валерій Кривенцов, який прийшов рятувати становище, теж не зміг досягти суттєвого прогресу. Та й за Юрія Коваля «Зоря» поки що не перемагала.

І це при тому, що якщо брати в цілому, то склад у «Зорі» цілком боєздатний і в ньому є чимало зрілих і досвідчених футболістів. Напевно, клуб розраховував на бомбардирські здібності 23-річного Данила Алефіренка, який минулого сезону багато забивав за «Чорноморець», коли знаходився там в оренді. Але тут справи у нього пішли, скажімо, не дуже. Лише у 14-му турі він зумів забити свій перший гол у нинішньому чемпіонаті. Та й взагалі з результативністю у команді зовсім погано. 13 голів у 13 матчах - це дуже мало для команди Прем'єр-Ліги. Із них чотири м'ячі забив панамський легіонер Герреро, який пропустив деяку частину сезону через травму.

Звісно ж, на результатах команди позначається відсутність основного голкіпера Дмитра Мацапури, який у попередньому сезоні був надійним. Поки що Микита Турбаєвський та Олександр Сапутін, що його замінюють, такою надійністю не відзначаються.

І ще. Якщо для «Кривбаса» ця гра стане останньою у цьому році, то «Зорі» ще належить зіграти матч Ліги конференцій проти «Брейдабліка» 14 грудня. І хоча шанси вийти з групи вже втрачені, хотілося б насамкінець голосно грюкнути дверима, додавши очки в скарбничку українських клубів. Тож гра у Кривому Розі буде гарною репетицією перед єврокубковим поєдинком.

Статистика матчів

У чемпіонатах України на рівні Прем'єр-Ліги команди зустрічалися 25 разів. Перевага на боці «Кривбасу (14 перемог), «Зоря» вигравала 8 разів і ще три матчі завершилися внічию. У першому колі суперники грали на стадіоні «Лівий берег» у Київській області, де господарями поля вважалися луганські футболісти. Але перемогли гості 3:1. У них відзначилися Луньов, Приходько та Дебелко, а у «Зорі» гол забив Антюх.

Орієнтовні склади:

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльник, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго, Іліч, Бізімана, Приходько, Кузик, Задерака, Кожушко

«Зоря»: Сапутін, Батагов, Джордан, Боль, Кирюханцев, Мішньов, Чурко, Нагнойний, Антюх, Алефіренко, Герреро

Прогноз на протистояння:

«Кривбас» останнім часом виглядає явно краще за «Зорю». Та й мотивація у нього вища, все ж таки боротьба за медалі. Тому поставимо на перемогу нинішніх підопічних Юрія Вернидуба 2:0.

9 грудня, субота

«Кривбас» – «Зоря»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа YouTube-канал «Кривбасу»
КРИВБАС — ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua – 2:0

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kovalchuk
Продырявленый тебя сегодня не заказывают
999mmm999
лк снова начал вонять в чате.. фу
999mmm999
Надеюсь этот даун под именем dmytro11q не вылезет из норы и не будет пердеть под нос
FunnyCat_____
Кривбас должен спокойно брать три очка, Зоря так и не пришла в себя, после того как шахтер украл у нее тренера, а неудачные кадровые решения в начале сезона еще и добили команду
ALF🎈
Тут все зрозуміло, наврядчи Зоря зможе щось протиставити.
Лига конференций без динамо
Кривбасс должен был брать спокойно три очка с дырявкой опзжной ну шубный судья выдумал красную карточку безкоровайному за симуляцию ваната 
December 32
1:2  и это прогноз, а не хотелка.)
Лига конференций без динамо
Опзжшники дырявые подгорели ,сейчас будут в обед на портрет  кивы друга лучшего суркисов гонять 
Remark
С ка, яке він хворе. Або бот на ЗП.
Юрий Кравчук
https://youtu.be/KsJvtfb5ATA?si=Pfo9739aiJzRfVi - Крутий відос
Лига конференций без динамо
Оказывается Заря ещё не играла с дырявыми опзжшниками не разу в этом сезоне  ,дырявые любят под хвост получать от Зари 6 очей для зари в матче с дырявыми возможно  
Лига конференций без динамо
Заря в следующем сезоне точно уже думаю не будет в еврокубках ну шансы есть   ,а вот Кривбасс или Полесье хорошо должны выступить в ЛК или в ЛЕ ,ну точно лучше позорного дырявого динамо которое теперь  унижают даже квалификации ЛК и оно позорит Украину   
Лига конференций без динамо
Заря  должна не проиграть коф 2,2 или  даже возможно идивидуальный тотал Зари больше 1 за 2,6