Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 грудня 2023, 16:34
6592
91

Лідер, але не одноосібний. Зоря відібрала очки у Кривбаса

Підопічні Коваля поступалися з різницею у два голи, але змогли відігратися

| Оновлено 10 грудня 2023, 16:34
6592
91
Лідер, але не одноосібний. Зоря відібрала очки у Кривбаса
ФК «Кривбас»

Криворізький «Кривбас» та луганська «Зоря» у суботу, 9 грудня, зустрілися у матчі 17-го туру Української Прем'єр-ліги.

Підопічні Юрія Вернидуба до матчу підійшли лідерами чемпіонату. Вони випереджали «Дніпро-1» за додатковими показниками. «Зоря», бронзовий призер попереднього чемпіонату країни, цього сезону перебуває серед аутсайдерів і тепер луганцям треба вибиратися з такого складного становища. Протистояння команд у першому колі завершилося перемогою команди з Кривого Рогу з рахунком 3:1. Тоді Антюх вивів «Зорю» вперед, криворіжці відповіли голами Луньова, Приходька та Дебелка.

Порівняно з матчем попереднього туру проти ФК «Олександрія» у складі «Кривбаса» сталася лише одна заміна в стартовому складі. Рябов вийшов з перших хвилин замість Бескоровайного, який отримав пошкодження саме в тому матчі. У луганців також була лише одна зміна в порівнянні з поєдинком з «Рухом». І також в обороні: Снурніцин замінив Джордана.

Команди розпочали матч, як-то кажуть, без розвідки. На 5-й хвилині мав момент Кузик, який отримав м'яч на куті воротарського майданчика та завдав удару — м'яч пролетів вище воріт. Уже на 11-й хвилині господарі забили перший гол. Після передачі з центру поля Задерака вийшов майже сам на сам з голкіпером та завдав удару — Сапутін у падінні дотягнувся до м'яча та здійснив сейв. Кожушко зіграв на добиванні та відправив м'яч у порожні ворота. Це десятий гол форварда в УПЛ.

ФК «Кривбас»

Через сім хвилин Іліч відібрав м'яч у захисника на лінії штрафного майданчика, наблизився до воріт та пробив у ближній кут. Сапутін перевів м'яч на кутовий. Під час його розіграшу арбітр Дмитро Бондаренко призначив пенальті: Чурко затримав руками Понєдєльніка. Близько двох хвилин суддя спілкувався з арбітром VAR Юрієм Івановим. У підсумку Бондаренко змінив рішення та скасував призначення одинадцятиметрового. Як з'ясувалося після матчу, порушення правил було до того, як м'яч увійшов у гру.

За п’ять хвилин до завершення першої половини зустрічі господарі подвоїли перевагу. Кузик у штрафному майданчику від лицьової лінії відпасував в центр на Кожушка, удар форварда заблокував Батагов. М'яч відскочив до Понєдєльніка, який з близької відстані пробив під поперечину. Цей гол став 900-м пропущеним «Зорею» у чемпіонатах України.

Майже одразу луганці відповіли своїм результативним ударом. Герреро пробив приблизно з 20 метрів – м’яч влетів у верхній кут воріт.

Другий тайм був не менш насичений подіями, ніж перша половина зустрічі. На 50-й хвилині Дібанго на швидкості протягнув м'яч від центральної лінії до штрафного майданчика та завдав удару в дальній кут воріт. М'яч пролетів поруч зі стійкою.

У середині тайму «Кривбас» не використав не те що 100-відсотковий, а, мабуть, 200-відсотковий гольовий момент. Кожушко вийшов сам на сам з голкіпером, обіграв його, але пробити було незручно, адже форвард знаходився під гострим кутом до воріт. Кожушко змістився у воротарський майданчик та завдав удару з двох метрів - м'яч влучив у захисника та полетів на кутовий. А поруч був Кузик, йому можна було віддати пас.

У другій половині тайму перевагою заволоділи гості. Підопічні Вернидуба чи то розслабилися, чи то почали грати на утримання рахунку. Як би то не було, гострота в атакувальних діях зникла. «Зоря» більше часу проводила на половині поля «Кривбаса» та створювала напругу біля воріт Кліщука. На 75-й хвилині Горбач пробив з розвороту з пів кола штрафного майданчика. М'яч пролетів дуже близько до стійки воріт.

ФК «Кривбас»

Через три хвилини Герреро мав можливість зробити дубль, але йому завадив Кліщук. М’яч пішов на кутовий, після передачі з якого Батагов зрівняв рахунок. Захисник «Зорі» підставив ногу та вразив ворота з близької відстані.

«Кривбас» одразу взявся виправляти ситуацію. Вернидуб зробив потрійну заміну, але це не додало гостроти в атаці. Мало того, «Зоря» ледь не вирвала перемогу. На 86-й чудову нагоду для взяття воріт мав Горбач. Після передачі від партнера він отримав м’яч поблизу 11-метрової позначки та пробив без супротиву – над поперечиною.

«Зоря» вчетверте поспіль не програла у гостях: одна перемога та три нічиї. Криворізька команда, зігравши внічию, втратила шанс одноосібно очолити турнірну таблицю. Вона продовжить ділити перше місце з «Дніпром-1». До того ж, якщо «Шахтар» та «Динамо» виграють свої перенесені матчі, то випередять обидві команди.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Кривбас» – «Зоря» – 2:2

Голи: Кожушко (11), Понєдєльнік (40) - Герреро (42), Батагов (78).

Попередження: Вакулко (84), Бізімана (90+2) - Чурко (19), Мишньов (28), Батагов (80), Горбач (88).

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Рябов, Стецьков, Дібанго, Д.Кузик (Хомченовський, 83), Іліч (Вакулко, 83), Бізімана, Дебелко (Приходько, 61), Задерака (В.Блізніченко, 74), Кожушко (Устименко, 83).

«Зоря»: Сапутін, Снурніцин, Батагов, Боль, Кирюханцев (Джордан, 68), Нагнойний (Данченко, 46), Мишньов (Бугай, 59), Чурко, Антюх (Мічін, 76), Герреро, Д.Алефіренко (Горбач, 46).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАС — ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): В.Блізніченко, 74 - 5.5, Приходько - 5.0, Хомченовський, Вакулко, Устименко - б/о.

«Зоря» (заміни): Горбач - 6.0, Данченко - 6.0, Бугай - 5.0, Джордан - 6.0.

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Арсеній Батагов (Зоря).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Понєдєльнік (Кривбас).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Кожушко (Кривбас).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 91
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Играли две самобытные интересные команды (Зоря ещё подтянется), которые не заслуживали на проигрыш, так и вышло... А вот грызню здесь в комментариях устроили явно не болельщики Зори и Кривбасса, а понятно каких клубов. Но им всё равно где грызться, лишь бы не футбол обсуждать...  
FunnyCat_____
Динамо, Днепр, Полесье, Кривбас, Шахтер -  5 клубов будут весной соревноваться за чемпионство, прям АПЛ, последние лет 30 у нас такого не было!
FunnyCat_____
Почему у некоторых болельщиков шахтера все разговоры о мужеложестве?
Федя ак он же Саша Киев и Лиги Конференций, видимо сидят под одной шконкой иначе сложно объяснить их неразрывную связь и специфической лексикон с наклонностями 
New Zealander
По моим даным сегодня Порту облажается с Каза Пией. Травмы получат два лидера Порту и не сыграют с Шахтой.
CheMP
Браво,Заря!
AleksDnipro
Відповідаючи на коментар проФФесора нижче.
А чим проявляється це "здуття"? Дніпро-1, який за твоїм судженням вважається новоявленим грандом, "взув" двох класичних грандів на виїзді. Мабуть так зачепило ці 1:3, що почав писати про якесь здуття. Кожен із п'яти пунктів, які ти написав – невірні. Шахтар не має жодних традицій, традиційний фінансовий мішок, що став конкурентним Києву на початку нульових завдяки кривавому олігарху Донбасу. За фінансами, дійсно є домінація ШД, завдяки донецькому бандиту, і в той же час, обсяги фінансування Полісся не поступаються обсягам фінансування ДК, а можливо і перевершують, Полісся активніша на ринку. Школи ДК та ШД справді гарні, але ти чомусь забуваєш про школи ДД, МХ, Руху, де був би Шахтар без харківських вихованців? Дивимося турнірну таблицю юніорів, Дніпро-1 і тут вище за Шахтар, займаючи друге місце в чемпіонаті U-19. Можна порівняти склади Д1 та ДК, як на мене, абсолютно рівні склади.
Тому всі твої судження – невірні.
Владислав Антонов
Відмучились і ок, тепер є два місяці, щоб зализувати рани і готуватись до другої частини сезону.
Wlad West
Так ответьте мне, минусующие уроды, кто платит за команду квартала 95?
Лига конференций без динамо
Пивзавод должен унизить в понедельник  самых выеб_ный клуб Украины второй раз за год
AK.228
Хороший результат!
mayakovskiy1
Норм. Шахта впевнено буде чемпіоном 
u6464u
гарна гра , справедлива нічия .
dadlismit
Заря молодцы ! После 0:2 не скисли, смогли отыграться и даже выиграть, если бы в конце матча Горбач реализовал убойный момент. А вообще ничья по делу. Защита у Зари конечно проходной двор, особенно в первом тайме. Слава Богу, выпустили Джордана на замену, с ним стало больше надежности. Теперь перед межсезоньем выиграть матч у Брейдаблика, заработать немного бабла и рейтинговых очков. Хотя с такой игрой в защите страшновато даже за матч с исландцами.    
December 32
кривирікривирікривирікривирі................ 
  Оторвались днепропетровские обе на  -17.
 А у ШД и ДК по -14.    Вот и зазор для ничейки.   Но одновременной.)
New Zealander
Гулял с собакой и вдруг под носом запахло золотишком. Я сразу задумался в чем же дело и открыл спорт уа. И сразу понял откуда веяло золотом - чемпионство Шахтера стало ближе. Спасибо Зоря!
Dmytro11q
Здавалося, що пройшла ціла вічність, доки м'яч після сейву Сапутіна докотився до Кожушка..)) Ну, і гол Герреро, звісно красень, можливо, найкрасивіший гол туру. Закономірна нічия, гарна гра обох команд. Хотів привітати усіх з гарною та видовищною грою, але то вже напевно, в майбутньому...
Артур Отаманчук
Суки краты дырявые Я вас буду ламать как памятник рашистскому военному преступнику щорсу!!
Remark
Шкода. Тут нічия на руку четвертим.
Kovalchuk
Продырявленый молчит значит у него в очке торчит