Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2023, 15:27
4093
3

Вибуховий камбек. Кривбас вирвав перемогу над Олександрією

Команда Ротаня несподівано знову стала складним суперником для підопічних Вернидуба

| Оновлено 04 грудня 2023, 15:27
4093
3
Вибуховий камбек. Кривбас вирвав перемогу над Олександрією
УПЛ

Суботня програма шістнадцятого туру української Прем’єр-ліги продовжувалась матчем у Кривому Розі, де перед господарями стадіону «Гірник», «Кривбасом» під орудою Юрія Вернидуба, поставало дуже цікаве завдання. Потрібно було брати реванш у «Олександрії», яка в цей день навідалась у гості до одного з претендентів на чемпіонський титул явно не з порожніми руками.

Футболісти Руслана Ротаня саме перед початком листопадової міжнародної паузи встигли виграти у рівненського «Вереса» (0:1), за рахунок чого зупинили божевільну серію без перемог, яка тривала аж від початку серпня, і хоч трохи віддалились від зони вильоту. Продовжити набирати оберти «поліграфи» мали б у грі проти прямого конкурента, київської «Оболоні», однак той «матч за життя» пересунула за часом страшенна негода, яка тиждень тому зробила поле стадіону «Ніка» непридатним для гри в футбол.

У Кривому Розі вже зимова погода не надто заважала гравцям показувати власні здібності, тож і матч вийшов по-справжньому напруженим. Його таким, передусім, зробили гості, бо в першому таймі фактично відмовились грати другим номером та мали успіх в атаці. У поперечину воріт «Кривбаса» вже на 17 хвилині прилетів удар від Шостака, тож усі присутні на мить забули, що до цього господарі мали непогану нагоду в Дебелка, та й моменти Кожушка та Дібанго після того виглядали не настільки впливово.

Реалізація знову шкутильгала в команди Юрія Вернидуба, але й не можна було сказати, що «поліграфи» давали їй достатньо простору на власній половині. А тут ще й на 30 хвилині Шулянський підловив відскок на вході до лівого флангу чужого штрафного та потужним ударом під поперечину приголомшив криворізький колектив. Той навіть зніяковів трохи на цьому тлі, тож перший тайм завершував у розгубленому стані.

По заміні від кожного з тренерів поперерві – і ми знову в грі. Але цього разу «Олександрія» вже повернулась до більш притаманної моделі гри від оборони та намагалась ловити суперників на контратаках. Задум повністю втілити так і не вдалось, тож довелось виключно захищатись. Але цього разу в господарів моментів було вже менше, тож довелось неабияк напружитись із їхньою реалізацією.

«Кривбас» чинив тиск на опонентів аж до самого фінального свистка й одного моменту напруга почала просто зашкалювати, а захист гостей остаточно розвалився. Цьому сприяла паніка всередині штрафного, коли По та Бізімана здійснювали свої удари за лічені миттєвості до завершення основного часу. Вихор атак команди Вернидуба зупинити міг тільки заключний акорд головного арбітра.

Наступними вихідними криворізький «Кривбас» удома гратиме проти луганської «Зорі», тоді як «Олександрія» поїде в гості до харківського «Металіста 1925».

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Блізніченко – 6,0, Приходько – 6,0, Татарков – б/о, По – б/о, Прінс – б/о.

«Александрия» (замены): Билошевский – 6,0, Микитишин – 6,0, Погорелый – 6,0, Мартынюк – 6,0, Кулаковський – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Кривбас» – «Олександрія» - 2:1

Голи: По, 79, Бізімана, 83 – Шулянський, 30

Попередження: Джевані, 10, Плакса, 53, Єрмаков, 65, Смирний, 76

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Бескоровайний, Понєдєльнік – Іліч (Татарков, 74), Бізімана – Д. Кузик (По, 74), Дебелко (Приходько, 65), Задерака (Блізніченко, 46) – Кожушко (Прінс, 83).

«Олександрія»: Єрмаков – Копина, Кравченко, Савченко, Смирний – Плакса (Мартинюк, 73), Шостак, Сігеєв – Шулянський (Білошевський, 46, Кулаковський, 88), Кулаков (Погорілий, 64), Джевані (Микитишин, 64).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Удари (у площину): 19 (4) – 7 (3)
Кутові: 9 – 1
Оффсайди: 0 – 0.

КРИВБАС - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Протокольні дані звірені з офіційними.

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Джихад Бізімана (Кривбас).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Жан Морель По (Кривбас).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Шулянський (Олександрія).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Фурсов
Хорошая игра двух команд. Кривбассу потренировать прицел бы, а так молодцы
VitosKH
Хорош Вернидуб,физкультурника в первую лигу!
limb0101
Людина збирається до Парижу, на олімпіаду. Майже складенні валізи, написаний список покупок, маршрут музеїв, але тут якась Олександрія під ногами плутається...