Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2023, 15:00
1448
4

Кривбас – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда Вернидуба нарешті зіграє домашній матч, і він при цьому не буде центральним у турі

| Оновлено 02 грудня 2023, 15:00
1448
4
Кривбас – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 2 грудня, у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» відбудеться матч шістнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють криворізький «Кривбас» і «Олександрія». Стартовий свисток рефері Юрія Іванова з Макіївки пролунає о 15:00 за київським часом.

Кривбас


Наприкінці липня цього року новий сезон української Прем'єр-ліги тільки починався і, вочевидь, команди не могли аргументовано стверджувати, у якій саме частині турнірної таблиці відбуватиметься ця кампанія. Ні, зрозуміло, що криворізький «Кривбас» уже давно говорить про високі амбіції. Ось тільки тоді стартова поразка від «Олександрії» (0:1) застала всіх зненацька.

Як з'ясувалось у подальшому, це була лише прикра помилка, бо наступного разу «червоно-білі» поступилися лише в перший день жовтня, програвши на своєму полі львівському «Руху». Як не дивно, але на той момент колектив Юрія Вернидуба очолював турнірну таблицю, і ми абсолютно не уявляли чемпіонських перегонів без його участі. Такий розклад має місце й станом на сьогодні, ось тільки залишилися позаду кілька матчів, за підсумком яких для «Кривбаса» можна зробити обережні невтішні висновки.

Три останні домашні ігри «червоно-білих» – це перемоги над «Чорноморцем» (1:0) і «Дніпром-1» (3:0), а також поразка від київського «Динамо» (0:2). У такому графіку далеко не кожен клуб може протриматися на тривалій дистанції, тому програш столичному колективу був цілком передбачуваним. Тішити фанатів має лише те, що календар сезону заходить на друге коло і аж до перших днів березня в «Кривбаса» не буде справді серйозних викликів. Окрім, звичайно ж, можливості взяти реванш у майбутній грі.

Олександрія


Цікавий поворот подій очікував на переможців першої зустрічі між цими командами в поточному сезоні. Руслан Ротань повернувся з украй успішного молодіжного чемпіонату Європи в статусі головного тренера вже олімпійської команди України з футболу, відразу обіграв амбітний «Кривбас», а потім відшліфував цей результат успіхом у грі проти «Металіста 1925» (1:0). Упевнена лідерська позиція за підсумками двох турів і, здавалося б, що могло піти не так.

У підсумку «не так» пішло все. Наступного разу «Олександрія» в чемпіонаті перемогла лише на вихідних перед початком листопадової міжнародної павзи, тоді як максимальним успіхом на цьому відтинку сезону для неї були нічийні результати проти «Минаю» (1:1), ЛНЗ і «Руха» (двічі по 0:0). При цьому «поліграфи» якось примудрилися вибити «жовто-чорних» із Кубка України, але потім самі ж і вилетіли з турніру від «Полісся», тож у новому році їх цікавитимуть лише справи в УПЛ.

А тут уже є, що розгрібати. «Олександрія» зараз іде в зоні перехідних матчів, забиває чи не найменше в чемпіонаті (менше – тільки «Минай»), але пропускає при цьому все ж таки менше, аніж команди-сусіди за турнірною таблицею. Очевидно, що в клубі далеко не все гаразд із баченням майбутнього основної команди, а інакше не розлучалися б із явними лідерами. І при цьому Ротань знову працює з молоддю, у сподіванні на те, що хоча б вдасться уникнути проблем під завісу чемпіонату. Але з таким змішаним календарем і постійними матчами з провідними командами країни в шаховому порядку стабільності шукати не доводиться.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи оновленого «Кривбаса» та «Олександрії» раніше перетиналися 3 рази в рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «поліграфів» – 2 успішні матчі проти 1 перемоги «Кривбаса». Команди востаннє грали наприкінці липня, коли гол Артема Шулянського приніс «Олександрії» домашню перемогу.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Юрія Іванов із Макіївки, який на своєму рахунку має вже 47 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Валентин Куцев і Максим Чертоляс, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кривушкін. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Катериною Монзуль, якій допомагатиме Марина Стрілецька. Іванов має досвід проведення матчу за участю «Кривбаса» – 1 перемога, 1 нічия, 2 поразки, тоді як з «Олександрією» він перетинався вісім разів – 3 перемоги, 3 нічиї та 2 поразки.

Орієнтовні склади


«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Рябов, Понєдєльнік – Іліч, Бізімана – Д. Кузик, Приходько, Задерака – Кожушко.

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Логінов, Савченко, Скорко – Плакса, Шостак, Сігєєв – Шулянський, Кулаков, Безерра.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі повинні взяти впевнений реванш. Нашою ставкою буде позиція – Фора. «Кривбас» (-1).

2 грудня, субота

«Кривбас» – «Олександрія«
Кривий Ріг. «Гірник». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа YouTube-канал «Кривбасу«
КРИВБАС – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?
Футбол | 04 травня 2024, 21:59 8
Покер Холанда. Ман Сіті познущався над Вулвз. Що потрібно для чемпіонства?

«Містяни» розгромили «Вулверхемптон» з рахунком 5:1 у 36-му турі АПЛ 2023/24

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
apepa
Кривбасс выиграет 3-0!
DK1961
Счас все ржавое сообщество дружно прыг скок на ветку болеть против Кривбасса. Ох и сложная у НИХ жизнь стала, уже писал об этом...
🔱Avtoigor🔱
Кривбас точно не дасть себе обікрасти на залікові. Скоріше за все Олександрія не зможе обіграти, хіба що нічийку витягнуть.