Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 грудня 2023, 16:55
2115
52

Шахтар – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги гірники впритул наблизяться до групи лідерів. «Вересу» очки також дуже необхідні

| Оновлено 08 грудня 2023, 16:55
2115
52
Шахтар – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Перед тим, як завершити першу половину сезону 2023-2024 років, в матчі 17-го туру Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» на «Арені-Львів» зіграє з «Вересом». У команд зараз абсолютно різні завдання. Гірники прагнуть ближче підібратися до групи лідируючих команд, маючи на два матчі менше. А що стосується «Вереса», то футболістам із Рівного треба підніматися вище у турнірній таблиці, щоб залишити зону аутсайдерів.

Шахтар

Два свої попередні матчі підопічні Маріно Пушича завершили з переможним для себе рахунком. Спершу вони завдали поразки бельгійському «Антверпену» 1:0 в поєдинку п`ятого туру Ліги чемпіонів, а повернувшись до України, у грі 16-го туру чемпіонату країни обіграли харківський «Металіст 1925» 2:0.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Після серії не зовсім вдалих матчів такі результати для команди стали цілком обнадійливими, причому в обох турнірах. Так, «Шахтар» вже забезпечив собі євровесну, зберігаючи шанси на те, щоб наступного року продовжити виступ у найпрестижнішому клубному турнірі континенту. А в українській Прем'єр-Лізі гірники трохи наблизилися до трійки лідерів і навіть вийшли на перше місце за втраченими очками разом із київським «Динамо».

Ось тільки зіграє «Шахтар» в поєдинку з «Вересом» без свого капітана Тараса Степаненка, який не зможе допомогти партнерам через перебір жовтих карток. І, схоже, є деякі проблеми зі здоров'ям у Дмитра Криськіва. Втім, сам футболіст каже, що дуже розраховує на клубний медперсонал і сподівається взяти участь у двох останніх матчах року.

Верес

Цікаво, що і «Верес» два матчі поспіль не знає поразок. У 15-му турі підопічні Сергія Лавриненка зуміли нарешті перервати свою безвиграшну серію, здолавши в яскравому за драматургією поєдинку харківський «Металіст 1925» 4:3. А на старті другого кола футболісти з Рівного вирвали нічию з «Поліссям» 1:1, забивши гол у відповідь на п'ятій компенсованій хвилині.

Помітно, що ці результати явно додали настрою як самим гравцям, так і вболівальникам клубу. І якщо ще вдасться взяти очки у зустрічі із чинними чемпіонами України, то за кінцівку першої половини сезону команді можна буде поставити непогану оцінку.

До речі, «Верес», як і «Шахтар», має дискваліфікованих гравців. Причому одразу двох. Це захисник Василь Гакман та гравець середньої лінії поля бразилець Яго. Обидва вони у матчі з «Поліссям» отримали попередження, які стали для них четвертими у нинішньому чемпіонаті. Тож до Львова вони можуть вже не їхати.

Статистика матчів

У Прем'єр-Лізі майбутні суперники зіграли один з одним 10 матчів. Гірники здобули 7 перемог, «Верес» виграв один раз і двічі було зафіксовано нічийний результат. У першому колі на стадіоні «Авангард» у Рівному гості першими відкрили рахунок. Перед самою перервою відзначився Микола Матвієнко. Але буквально відразу його партнер по команді Артем Бондаренко був вилучений з поля і весь другий тайм «Шахтар» грав у меншості. Господарі зуміли скористатися чисельною перевагою – на 62-й хвилині забив гол Євген Шевченко. Переможця так і не було виявлено – підсумковий результат 1:1.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Бондаренко, Назарина, Невертон, Судаков, Зубков, Сікан

«Верес»: Паст, Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Курко, Кучеров, Марусич, В.Шарай, Блізніченко, Дахновський, Гайдучик

Прогноз на протистояння:

Обидві команди зараз, що називається на ходу, тому кожна з них, напевно, розраховуватиме на сприятливий для себе результат. І якщо для «Шахтаря» важлива буде лише перемога, то «Верес», швидше за все, буде радий і нічиїй. І все ж поставимо на гірників, для яких цей матч буде генеральною репетицією перед поїздкою до Порту. «Шахтар» виграє 2:1.

8 грудня, п'ятниця

«Шахтар» – «Верес»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 52
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SportsMan
В первом круге Верес недооценил соперника, из-за чего и сыграл вничью. В этот раз нужно подойти к матчу серьезно и победить бомжей.
Умник
Интересно есть кем в будущем заменить Степаненко?
Реально столько лет не заменим.
И блин где петряк?
Типо все?
Где Тоиров?
Где этот венесуелец?
⬆️
Надо было в Гамбург перенести.  Там точно не будет тревог.
FunnyCat_____
Удачи Вересу!
CAT
я думаю будет победа шахтера но 2-0 или 2-1
FunnyCat_____
главное чтобы судья снова не засчитывал голы шахтера, после остановки игры
аа, монзулиха судит, так она и сама забьет Вересу если нужно будет 
Перець
Шахтар  на класі виграє сьогодні 
Remark
Ставка є, але коф замалий, озвучувати не буду.
Прогноз: Шахтар ІТБ 1.5 в першому та Шахтар ІТБ 0.5 в другому. Матч без шансів для Вереса. 
Sheva19
Пишите пишите ОПЗжешники .Если Шахтер не выиграет чемпионат и на прямую не попадет в Лигу чемпионов то Через два три года Ваш любимый клуб даже в Лигу конференций в отборочный турнир не попадет.И Место Украина в рейтинге будет занимать чуть Выше Страны где Вашего Презеденты офшоры находятьса 
Remark
ТМ 0.5 тривог в матчі з Шахтарем! 
Sheva19
А если бы не очки Шахтера в копилку Украины то Украина бы уже соперничала за последнее место с Лихтенштейном и мусорской клуб об основном раунде Лиги конференций мечтал бы только во сне 
Alex196
Правда что монзульсудит ? Не верю.это несмешно.тогда зачем проводить чемпионат.она не только засчитает мяч по пустым а еще сама добьет если штанга 
Alex196
Ничья как в первом круге 
New Zealander
Уверенная победа Шахтера и хорошая тренировочка перед Порту. В Португалии будет матч года для Украины и поетому думаю Шахтер здесь не будет сильно напрягатся и даст отдохнуть некоторым игрокам.
Лига конференций без динамо
4-0 победа чемпиона   
Pavel_i_CO
Як там люблять писати данєтсіє - "Вся Україна за Верес!!!"