Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 21 листопада 2023, 20:52
7465
2

Чотири з чотирьох. Україна U-21 розгромила Люксембург U-21

Українська молодіжка виграла четвертий матч кваліфікації Євро-2025

| Оновлено 21 листопада 2023, 20:52
7465
2
Чотири з чотирьох. Україна U-21 розгромила Люксембург U-21
УАФ

Збірна України у п'ятницю, 17 листопада, провела матч групового етапу кваліфікації чемпіонату Європи U-21 з футболу проти збірної Люксембургу.

Суперники вже грали один з одним у цьому відбірковому турнірі. У виїзному матчі Україна перемогла з рахунком 3:0. Однак Люксембург все ж створював проблеми для оборони команди Унаї Мельгоси, особливо у швидких контратаках.

Цього разу українці здобули більш ніж впевнену перемогу.

Порівняно з матчем проти збірної Англії у складі української команди сталося три зміни. Головний тренер національної збірної Сергій Ребров та очільник молодіжки Унаї Мельгоса вирішили, що Ванат зараз не допоможе національній збірній, адже там є Довбик, який перебуває у відмінній формі, та Яремчук. Тому вирішили не «маринувати» Ваната на лавці для запасних «націоналки». Саме він зайняв місце форварда у стартовому складі. Ще однією зміною стало повернення до «основи» Смолякова. Також з перших хвилин грав Рубчинський. Водночас у запасі залишилися Очеретько та Вівчаренко, а Брагару пропустив сьогоднішній матч через травму.

Українці з перших же секунд заволоділи територіальною та ігровою перевагою. Команда Унаї Мельгоси демонструвала тактичне розмаїття, підлаштовуючись за ходом матчу під суперника. Збірна Люксембургу діяла в обороні то в середньому, то в низько-середньому блоці. Українці створювали небезпеку біля воріт гостей за допомогою закидань за лінію оборони герцогської команди, а також після атак флангами. Саме з передачі на лівий фланг розпочалася гольова атака збірної України. Батагов віддав пас на хід Волошину, той увійшов у штрафний майданчик та зробив передачу приблизно на лінію воротарського майданчика. Ванат випередив захисника та переправив м’яч у ворота.

Українці мали ще кілька гольових моментів, але з реалізацією не склалося. Одного разу небезпека виникла біля воріт синьо-жовтих. Причому створили її самі українці. Вони «обрізалися» перед своїм штрафним майданчиком, Нещерет вчасно вийшов з воріт, випередив гравця Люксембургу та у підкаті вибив м'яч.

З перших хвилин другого тайму збірна Люксембургу почала використовувати виключно низький блок під час гри в обороні. Хто знає, наскільки складно було б українцям долати таку оборону. Відповіді на це питання ми не дізнаємося, адже на 49-й хвилині гості залишилися у меншості. У центрі поля Бражко у боротьбі за м’яч випередив Бербері, той наступив на ногу півзахисника «Динамо» та отримав другу жовту картку.

У середині тайму українці забили двічі з інтервалом у дві хвилини. На 64-й хвилині після подачі з кутового Батагов пробив головою, м'яч влучив у захисника, той намагався вибити його, але зробив це вкрай невдало. Батагов знову заволодів м’ячем і ударом низом збільшив перевагу збірної України. На 66-й хвилині до голу знову призвело виконання кутового удару. Квасниця зробив навіс, захисник вибив м’яч, Волошин зіграв на підбиранні та з ходу завдав удару. Голкіпер не зміг виручити команду.

Учетверте українці відзначилися точним ударом на 74-й хвилині. Очеретько з правого флангу виконав класний крос на лівий край штрафного майданчика, Смоляков головою скинув на Краснопіра, якому залишалося лише поцілити у порожній кут воріт.

Збірна України здобула четверту перемогу в чотирьох поєдинках кваліфікації Евро-2025. У вівторок, 21 листопада, команда Мельгоси зіграє проти збірної Азербайджану. Матч також відбудеться у Мурсії. Початок – о 20:00. Це буде остання офіційна гра молодіжки у 2023 році.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F.

Україна U-21 – Люксембург U-21 – 4:0

Голи: Ванат (35), Батагов (63), Волошин (66), Краснопір (74).

Попередження: Смоляков (71) - Бербері (26).

Вилучення: Бербері (49, друге попередження).

Україна U-21: Нещерет, Смоляков, Батагов (Дідик, 81), Салюк, Роман, Бражко (Очеретько, 69), Рубчинський (Кучерявий, 81), Ярмолюк, Волошин, В'юнник (Квасниця, 63), Ванат (Краснопір, 69).

Люксембург U-21: Латік, Соуза, Серкейра (Клісуріца, 13, Байверлін, 46), Торрес, Гонсалвеш, Еркус (Кардосо, 70), Бербері, Ахметчека, Л. Коррейя (Енгларо, 70), Ельшан, Тюрпінг.

Арбітр: Санді Путрос (Данія).

Стадіон: «Нуева-Кондоміна» (м. Мурсія, Іспанія).

УКРАЇНА U-21 – ЛЮКСЕМБУРГ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Краснопір (УКРАЇНА U21).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (УКРАЇНА U21).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Арсеній Батагов (УКРАЇНА U21).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
молодцы! ждем теперь приличную игру старших с макаронами
Frank Pider
Puma (это же Михайло Брижак)  http://c2n.me/4jMpYE8