Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 17 листопада 2023, 20:17
4599
10

Україна U-21 – Люксембург U-21. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2025

Очікування очевидні, але можливі неприємні сюрпризи від суперників

| Оновлено 17 листопада 2023, 20:17
4599
10
Україна U-21 – Люксембург U-21. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2025
УАФ

У п'ятницю, 17 листопада, у Мурсії на стадіоні «Ла-Кондоміна» відбудеться матч п'ятого туру кваліфікації чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 21 року, у якому зіграють Україна та Люксембург. Стартовий свисток данського рефері Санді Путроса пролунає о 20:00 за київським часом.

Україна U-21


І от з'ясовуй тепер, що задумав наш новий головний тренер молодіжної збірної, іспанець Унаї Мельгоса, якщо після трьох стартових турів кваліфікації на рахунку «синьо-жовтих» максимальна кількість очок. При цьому ми не просто зіграли першу гру проти чинних чемпіонів Європи, англійців, а переграли їх у доволі красивому стилі (3:2). Очевидно, що тепер на українську молодь дивитимуться геть під іншим кутом.

І ось тепер найголовніше – не втратити голову від цих успіхів, що на рівні U-21 узагалі-то є справою буденною. Очевидно, що недоліків у грі нашої команди було вдосталь для того, щоб не вважати себе абсолютними фаворитами групи. Та й досвід попередніх кампаній підказує, що навіть найбільш флагманські наші скликання були здатні на рівному місці придумати собі чимало проблем. А тут цих самих підводних каменів попереду ще буде цілий груповий етап.

Але до листопадової частини кампанії Україна підходить у досить впевненій позиції. Лідери на місці, амбіції зашкалюють, тренер прекрасно вписується в прогрес минулих років, серйозних кадрових втрат немає, ігровий тонус є фактично в кожного. Для матчів проти суперників рівня Люксембургу та Азербайджану в найближчі кілька днів цього має бути більш ніж достатньо.

Люксембург U-21


Наші майбутні суперники лише в першій грі проти Північної Ірландії зуміли здобути перемогу (1:0), після чого програли три інші зустрічі англійцям, азербайджанцям і, власне, команді Унаї Мельгоси (3:0). Насправді, навіть успіх проти острівного колективу був для Люксембургу вже великим досягненням, оскільки, якщо дорослий колектив уже навчився вставляти палиці в колеса сильним суперникам, то молоді ще належить набути цього досвіду.

Але процеси в стані «триколірних» не стоять на місці. Вони бачать перед собою унікальну можливість не відставати від таких сильних суперників, як Сербія та Англія в турнірній таблиці, і оскільки Україна їх уже обігравала, то від команди Дана Вета можна очікувати на спробу реваншу. Кадровий потенціал Люксембургу при цьому доволі скромний – ті самі «німці» з клубів Бундесліги, Йоганн Торрес і Селім Тюрпін, повинні задавати темп гри наших суперників, а ось надійної підтримки в них якось і не видно. На нашу користь гратиме ще й фактор проведення матчу в Іспанії, де зараз панує комфортна для футболу погода, а не «болото», у якому легко можна було б загрузнути десь у Польщі чи центральній Європі.

Орієнтовні склади


Україна U-21: Нещерет – Вівчаренко, Батагов, Салюк, Роман – Рубчинський, Бражко, Ярмолюк – Волошин, В'юнник, Брагару.

Люксембург U-21: Латік – Лохей, Ікене, Гонсалвеш, Торрес – Серкейра, Агостінеллі – Ірігоен, Бербері – Тюрпін, Елшан.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі потрібно оминути неприємності. Нашою ставкою буде позиція - Фора (-1,5). Україна U-21.

17 листопада, п'ятниця

Україна U-21 – Люксембург U-21
Мурсія. «Ла-Кондоміна». 20:00
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне
УКРАЇНА U-21 – ЛЮКСЕМБУРГ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Санді Путрос (Данія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Тільки перемога, віримо в команду, мінімум 2:0
Умник
Ванат у который забивает будет на лавке, а Вьюник который на лавке будет в старте?
Интересная логика.
Удачи сборной.
Болела
Хороший склад.
AutumnBridge
Вчера  Люксембург-старший обыграл наших любимых БиГ  4:1.)