Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 листопада 2023, 16:20
2129
2

Шакур і Де Лос Сантос видали найнудніший бій останніх років

Навіщо виходили взагалі?

| Оновлено 17 листопада 2023, 16:20
2129
2
Шакур і Де Лос Сантос видали найнудніший бій останніх років
Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стивенсон і Едвін де Лос Сантос (праворуч)

Американець Шакур Стівенсон (21-0, 10 КО) та домініканець Едвін Де Лос Сантос (16-2, 14 КО) влаштували незрозуміло що. Поєдинок, в якому було настільки мало ударів та активних дій, що його неначе й не було. І це без перебільшення. Де Лос Сантос завдав найменшу кількість силових ударів за всю історію CompuBox.

Фанати були настільки незадоволені, що гуділи і впродовж поєдинку, і вже під час фінального інтерв’ю нового чемпіона у трьох вагових категоріях.

Шакур говорив про Ломаченка та Хейні. Але з Де Лос Сантосом вийшов найбільш незрозумілий бій в кар’єрі американця

Шакур Стівенсон – безумовно, талановитий боксер. Це не може бути не очевидним навіть для людей, для яких бокс – нечасте видовище. Але щоб оцінити рівень його майстерності, потрібні відповідні суперники.

Більшість сприймає тільки топів. В уявленні людей, якщо ти вважаєшся одним із найкращих, ти маєш бити тільки таких самих суперників. Тільки от таких самих суперників практично не існує. На те й є одні з найкращих, pound-for-pound і ось ці всі підбірки.

Але від цього протистояння з не настільки медійними опонентами не стають гіршими. Гіршими вони стають, коли стилі та методи ведення бою перетинаються з іншими проблемами. Як це сталось у Лас-Вегасі у ніч з 16 на 17 листопада.

По факту ми з вами мали протистояння 24-річного проспекта, який у попередніх трьох поєдинках розніс трьох дуже і дуже міцних суперників. Нокаутував двох непереможених боксерів, яким пророкували велике майбутнє, і розбив одного досвідченого візаві. Проти нього виходив чемпіон у двох категоріях, потенційний лідер pound-for-pound і майбутнє всього боксу.

Звучить круто, правда? Додамо стилістичних особливостей. Проспект – шульга з важким ударом, який може і контратакувати, і навалюватись багатоударними серіями, і просто забивати суперників. Має класний джеб і впертий характер. Фаворит – також шульга, також має удар, а головне - вміє його доносити так, щоб було особливо боляче. Прекрасно працює і в тулуб, і в голову, і має такий таймінг, що неможливо зрозуміти, як він це робить.

Теоретично це виглядає, як ідеальне протистояння. Можливо, не найбільш яскраве, але естетично гарне. Саме боксерський продукт, за яким страшенно приємно буде дивитись. Так от, це все не справдилось.

Що ми отримали у підсумку? Перестрілку джебами, в якій один не хотів ризикувати, а другий спробував – не зміг і теж перехотів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон і Едвін де Лос Сантос (зліва)

Фактично все закінчилось, коли Де Лос Сантос зрозумів, що Шакур реально кращий за нього боксер. Стівенсон перестріляв його джебами, декілька разів пробив назустріч. Нівелював початкові намагання. Едвін зрозумів, що справи не буде, спробував ще декілька разів – знову не вийшло.

І далі він ризикував по мінімуму, бо не міг, а Шакур, бо йому і так було нормально. Бій йшов до перемоги, Стівенсон зустрічав, а коли не встигав, йшов на ногах так стрімко, що опонент нічого не міг вдіяти.

У кому проблема? Мабуть, в обох. І в тому, що так склались обставини. Але погано вони склались у першу чергу для фанатів, які прийшли подивитись на протистояння молодих американців, а отримали якесь незрозуміле шоу без поваги до глядачів.

Люди в залі гуділи та йшли з арени. Гуділи, і коли Стівенсон намагався щось сказати після поєдинку. Всі розуміли, що це не те що не шоу. Це взагалі щось далеке від боксу. Висококласне та технічне, але не бокс, як елемент шоу. І навіть не спаринг, тому що ризиків було мінімум.

CompuBox – сумнівна система, яка у багатьох викликає питання. Але у нашому випадку вона зафіксувала все дуже чітко. Де Лос Сантос завдав найменшу кількість точних ударів за 38 років роботи статистики CompuBox. Ще раз – за всю історію існування CompuBox. Стівенсон завдав 65 точних ударів (з 209), Де Лос Сантос – 40 (з 316). У Шакура пройшло 46 джебів, у суперника – 26. Усього бійці завдали 33 силові удари.

Ну от навіщо це відбулось?

Що далі?

Шакур одразу визнав, що провів поганий бій. Назвав свій бокс «не найкращим перфомансом», а також розповів, що погано почувався перед поєдинком, але це – не виправдання, тому що бій все одно був поганим.

Реваншу, звісно, не буде. Кому він треба, коли перший бій склався так, і хто на нього піде?

Далі для Шакура готують Ломаченка. Василь боксуватиме на початку 2024 року. За словами Боба Арума, все майже затвердили. До речі, далеко не факт, що опонентом стане Джордж Камбосос, тому що на питання щодо цього менеджер Василя Егіс Клімас сказав:

«Наразі титул недоступний».

Тож, або бій з Камбососом не за пояс IBF, або не проти Джорджа. Проти кого – дізнаємось вже геть скоро.

Після цього буде бій Шакура проти Ломаченка. Якщо Василь виграє, звісно. І те, що Стівенсон сьогодні був, наче у воду вмочений, не значить, що він не переможе українського боксера. Молодий, потужний, габаритний та точний. Навіть почуваючись погано, він легко, хоч і дуже нудно, перебоксував небезпечного опонента. Ломаченку буде неймовірно важко.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шакур Стівенсон і Едвін де Лос Сантос (праворуч)

З іншого боку, Стівенсон ніколи не боксував ні з ким, хто був би схожий на Ломаченка. А це важливо. Бо одна справа - бити схожих за стилем боксерів чи японців, а інша – битись проти українця. І одна справа - робити це у спарингу, а інша – у повноцінному поєдинку. Цікаво буде точно.

Що буде з Де Лос Сантосом? Повернеться в андеркарді якогось бою і чудово відбоксує. У цього хлопця в житті нічого не змінилось. Пішов з рингу з мінімумом пропущених ударів, але з грошима на рахунку. Ідеально.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома оцінка Луніна за топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал
Футбол | 01 травня 2024, 00:36 1
Стала відома оцінка Луніна за топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал

Матч завершився бойовою нічиєю – 2:2

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
southpaw
стівенсон боягуз, витягував на себе й нічого не робив, боявся бити задньою рукою, бо розумів що Лос Сантос його скоріш за все зустріне назустріч. Одне добре, що з таким "боксом" він не цікавий й дивитись його більшість не захоче. В Девіса шансів влучити більше, але стівенсон влучить на один два джеби чи по корпусу удари більше й буде рвати дистанцію постійно рухаючись по рингу й так раунд за раундом.