Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 23:00
6833
15

Дитяча помилка та гол-красень. Рух виграв у Чорноморця

Львів'яни пресингували майже весь матч, одесити виявили характер і майже вийшли зі складної ситуації

| Оновлено 12 листопада 2023, 23:00
6833
15
Дитяча помилка та гол-красень. Рух виграв у Чорноморця
ФК «Чорноморець»

Одеський «Чорноморець» і львівський «Рух» зустрілися у неділю, 12 листопада, у матчі 14-го туру чемпіонату України з футболу.

Роман Григорчук після гостьової поразки від «Металіста 1925» у стартовому складі своїх підопічних з «Чорноморця» зробив дві вимушені зміни: замість дискваліфікованих Путрі та Ієде на поле вийшли Гучек та Авагімян. Віталій Пономарьов після домашньої нічиї з «Оболонню» у своєму стартовому складі здійснив ротацію: замість Ледвія, Едсона, Руніча і Теслюка на поле вийшли Герета, Соломон, Таллес та Підгурський.

Гості активніше розпочали поєдинок і забили швидкий гол. Квасниця з правого краю атаки зробив передачу до штрафного майданчику і Пастух, випередивши суперника, відкрив рахунок у матчі. Гравці «Руха» не стали грати на утримання рахунку і продовжували володіти ініціативою. Активно діяв на лівому фланзі Соломон, здійснюючи рейди до штрафного майданчика. Одна з таких вилазок рухівця завершилася небезпечним ударом, але Варакута ліквідував загрозу.

ФК «Чорноморець»

У середині ж тайму «Чорноморцю» вдалося відновити рівновагу в рахунку, при чому після автоголу суперника. Дідик головою намагався скинути м’яч воротареві, зробив це надто сильно, і м’яч перелетів через голкіпера у сітку. Для Дідика це був перший «самостріл» в УПЛ (у 46-й грі), а для суперників «Чорноморця» в українських чемпіонатах – 17-й автогол.

Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки, тому небезпечних моментів не бракувало. Після удару Квасниці м’яч рикошетом від захисника пролетів поруч зі штангою. Господарі поля відповіли вилазкою Бадібанги до штрафного майданчика, але Герета зумів парирувати удар легіонера «Чорноморця».

Гравці «Руха» активніше за суперника розпочали другий тайм, на початку якого Квасниця пробив поруч з рамкою воріт. Міг забити свій перший гол з початку чемпіонату Таллес, який пробивав з-за меж штрафного і влучив у каркас воріт. Натомість атака господарів поля завершилась ще одним курйозним голом. Сич намагався вибити м’яч, але влучив у ногу Бадібанги, і «круглий» опинився у сітці воріт «жовто-чорних».

ФК «Чорноморець»

Підопічні Віталія Пономарьова не змирилися з таким розвитком подій і намагалися зрівняти рахунок. Соломон пробив поруч з рамкою воріт, а після удару Сапуги м’яч від голови Гучека влучив у його руку. В підсумку арбітр Коваленко показав «моряку» червону картку і призначив пенальті. Таллес другий раз в УПЛ пробивав з «позначки» і знову свого шансу не втратив. Варакута 3-й раз брав участь у пенальтійській дуелі і втретє її програв.

У заключні хвилини кожен із суперників намагався вирвати перемогу. Здалеку пробивав Слюбик, але м’яч пролетів поруч з дальньою штангою. В свою чергу Герета вчасно зіграв на виході, перехопивши передачу Бадібанги. І все ж «Рух» зумів забити переможний гол. Плюман дальнім ударом забив красень-гол у ворота «Чорноморця». Це його перший гол в УПЛ (у 9-й грі).

У підсумку «Чорноморець» зазнав першої домашньої поразки у цьому сезоні. Для одеського клубу це була 300-та поразка в чемпіонатах України. «Рух» збільшив два своїх клубних рекордних гостьових серіали в чемпіонатах: безнічийний – до 6-ти ігор ( 5 перемог та поразка) та гольовий – теж до 6-ти ігор (16 голів).

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Чорноморець» – «Рух» – 2:3

Гол: Дідик (29, автогол), Бадібанга (58) - Пастух (9), Таллес (71, пенальті), Плюман (87).

Попередження: Хадіда (90+2) - Квасниця (22), Руніч (90+5).

Вилучення: Гучек (69).

«Чорноморець»: Варакута, Cалюк, Єрмаков, Гучек, Брагару, Васильєв, Штогрін, Кузик, Шпорн, Бадібанга, Авагімян (Хадіда, 50).

«Рух»: Герета, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Пастух (Плюман, 66), Сапуга, Таллес (Притула, 89), Соломон, Підгурський (Карабін, 78), Квасниця (Руніч, 89).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ЧОРНОМОРЕЦЬ – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Хадіда - 5.5.

«Рух» (заміни): Плюман - 7.0, Карабін, Притула, Руніч - б/о.

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Плюман (Рух Львів).
72’
ГОЛ ! З пенальті забив Бренер Таллес (Рух Львів).
69’
Luka Gucek (Чорноморець) отримує червону картку.
58’
ГОЛ ! М'яч забив Зігі Бабангіда (Чорноморець).
29’
ГОЛ ! Автогол забив Роман Дідик (Рух Львів).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Євгеній Пастух (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 06:30 0
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wojsergivan
Не рух а судейка редкое дерьмо
mk1308
знову арбітри у грі. як грати коли кожен матч вилучення? 
і
sasha_d99
Вопрос дня: "За что опять удалили игрока Черноморца?" Что Циганык прав, Черноморец топят? 
Chicot
Цікаво,чи дивився безвісний автор цього чудового опуса матч взагалі, а момент з пенальті зокрема?Редакція,аууууу,під статтями,до речі,треба підпис ставити)))Всі ці судді куплені,і ВАР,і чмошники на газоні
CheMP
ноу комментс
Dmytro11q
От халепа. Це вже, виходить, третій поєдинок куплений у цьому турі, до компанії матчів "Полісся" - "Металіст 1925" та "Кривбас" - "Динамо". Геть знахабніли. Ні совісті, ні сорому. Нащо таке взагалі потрібно?Чи спробувати бойкотувати матчі цих команд?("Полісся", "Динамо", "Рух"). А чи вдасться?
Boris Korshun
Глядачі на стадіоні дали правильну оцінку суддівству у цьому матчі. Підорас. Підорасіна. 
Александр Белогубко
ЧО сдулся и на долго пошёл во вторую десятку --Днепру они тоже проиграют и опять нет замены при счёте 2-2 --уже с М 1925 при счёте 1-1 тоже не было замены а Штогрина и Варакуту перехвалили и Брагару не защитник а выводов нет