Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 20:20
2459
10

Летючий Пасіч. ЛНЗ вирвав перемогу над Зорею

Луганський колектив у змішаному тренерському складі провалив чергову гру

| Оновлено 12 листопада 2023, 20:20
2459
10
Летючий Пасіч. ЛНЗ вирвав перемогу над Зорею
УПЛ

Неділя в рамках чотирнадцятого туру української Прем’єр-ліги вийшла по-справжньому насиченою протистояннями найвищого ґатунку, і точно луганська «Зоря» зразка минулого сезону хотіла б узяти участь у матчах із гучними афішами. Однак наразі третій за рангом минулорічної кампанії колектив у нашій країні посідав місце на протилежному боці турнірної таблиці, тож у нього була своя боротьба.

Команда ще Валерія Кривенцова посеред тижня з тріском провалилась у матчі Ліги конференцій УЄФА проти ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів (1:3), після чого керманич написав заяву про відставку та залишив команду. Довелось спортивному директору «мужиків» Юрію Ковалю взяти на себе відповідальність за керування колективом під час останньої гри перед початком міжнародної паузи, яку «Зоря» проводила на полі львівського стадіону «СКІФ» проти черкаського ЛНЗ. Новачки поточного розіграшу свого часу також пройшли зміну тренера, але тільки одну, на відміну від опонентів, тож їм було, що розповісти про якісні зміни під керівництвом Олега Дулуба.

І гості в підсумку дійсно провели цю зустріч на якісно вищому рівні за суперників. «Зоря» на початку гри змарнувала момент з ударом Мічіна та у відповідь отримала одразу результативний постріл головою від Пасіча на завершення подачі Шестакова з правого флангу контратаки. А далі все було дуже схоже на події нещодавнього єврокубкового протистояння – луганці, начебто, зброю не складають, але й під час наступальних дій не мають значного успіху.

Суперники натомість на плечах одного лишень Пасіча створюють можливість для подвоєння переваги за рахунком, але Геннадій дальнім ударом влучив тоді в правий каркас воріт. Ще був момент із виходом віч-на-віч із воротарем під гострим кутом від Хобленка, який той завершив ударом точно в суперника. За всім цим ініціативи від «Зорі» не було помітно, її фланги захисту не витримували критики, і все чіткішим ставало передчуття другого гола ЛНЗ.

Але ми якось перейшли до другої половини в постійній боротьбі, потім якось подолали більшу її частину взагалі без моментів, а з одними лишень ротаціями від тренерських штабів. І зрештою опинились перед заключною фазою протистояння, яку відкрив несподіваний удар Алефіренка з відскоку під праву стійку.

Тоді тривала 88 хвилина – якщо гол в матчі УПЛ відбувається приблизно в такий час, то всі вже звично схиляються до думки, що підсумковий рахунок було встановлено. Але не цього разу. ЛНЗ за мить провів наступ через правий фланг, який завершився навісом від Тищенка на дальню стійку, де звичним королем повітря був Пасіч. Тільки залишається дивуватись тому, як Геннадій не закрив цю гру раніше.

У наступний матч в УПЛ луганська «Зоря» проведе аж на початку грудня, удома проти львівського «Руха», тоді як черкаський ЛНЗ трохи раніше гостюватиме в полтавської «Ворскли».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Горбач – 6,0, Волошин – 6,0, Мишньов – 6,0, Жан Клод – 6,0, Чурко – б/о.

ЛНЗ (заміни): Насонов – 6,0, Банада – б/о, Савін – б/о, Тищенко – б/о, Прядун – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Зоря» – ЛНЗ - 1:2

Голи: Алефіренко, 88 – Г. Пасіч, 7, 89

Попередження: Насонов, 74 – Снурніцин, 63, Дришлюк, 64, Жан Клод, 76, Горбач, 90+2

«Зоря»: Турбаєвський – Снурніцин, Батагов, Джордан, Данченко (Горбач, 46) – Дришлюк (Жан Клод, 67) – Алефіренко, Мічін (Волошин, 56, Чурко, 79), Нагнойний (Мишньов, 56), Кирюханцев – Антюх.

ЛНЗ: Пеньков – Норенков, Ковальов, Рибалка (Банада, 81), Селін (Насонов, 56), Стасюк – Бойко, Олійник (Прядун, 87) – Г. Пасіч, Хобленко (Савін, 81), С. Шестаков (Тищенко, 82).

Арбітр: Софія Причина (Львівська обл.).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Удари (у площину): 7 (3) – 17 (6)
Кутові: 6 – 6
Офсайди: 1 – 3.

ЗОРЯ - ЛНЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Геннадій Пасіч (ЛНЗ Черкаси).
88’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Зоря).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Геннадій Пасіч (ЛНЗ Черкаси).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexander Киев
Це фіаско. Саме цікаве те, що склад у Зорі досить не поганий, для УПЛ - це ТОП 5. 
dadlismit
Кривенцову даже нормально времени не дали для стабилизации игры и результатов, хотя в последних матчах Заря выглядела неплохо, просто не фартило. Сегодняшнее же поражение абсолютно по делу. Дальше полный туман, увы ... 
Віктор Коробка
Все рано чи пізно приходить до логічного закінчення. Спочатку не втримали Вернидуба. Потім - Скрипника. Кожні пів-року будували нову команду з-за відтоку лідерів. Постійно брали в аренду гравців (в основному з Динамо), які гарно себе проявляли - і верталися в свій клуб. Чорноморець відійшов від цієї практики - підсумок видно неозброєним оком. Багато хто галасує, що Зарю розвалив Ахметов, переманивши ван Леувена. Це всього лише маленький епізод падіння клубу. Не такий вже й крутий тренер, той Леувен, щоб його втрата розвалила те, що вже давно розвалюють. А от звільнення Кривенцова може дійсно поставити на команді хрест. Бо не такий вже він був поганий, почав налагоджувати гру після Лалатовича, в ЛК Зорі давали набагато меньше шансів, чим вона має. Але комусь стало невтерпі - і от маємо те, що маємо. Звичайно, ще жевріє надія, що прийде ще тренер рівня хоча б ван Леувена, і все налагодить, але дуже ця надія маленька.
antt
Цікава кінцівка вийшла. Тільки заново почав дивитися матч як на 88 хвилині зоря зрівняла. Не встигли показати повтори голу (не показавши навіть розіграш з центру), як навіс і гол під поперечину. От це вся характеристика захисту зорі. Вони розслабилися після голу на 88- ій, то як вони можуть грати протягом всієї  гри. А з Маккабі - ці гравці що відзначилися просто було помітно бігали поміж захисту зорі в гольових моментах як миші в хаті де нікого немає.  
AutumnBridge
Один Пасич мог покер сделать.   Носился так, что малАя Причина еле успевала за ним.)    Но в общем дебют в УПЛ для Софии получился не очень трудным.
Sunrise
С Кривенцовым проигрывали не по игре, теперь проиграли по делу. Лучше ли так? Возможно, хоть справедливее.
Но хотелось бы побед. А пока оборона на дне, то только мечтать. 
AleksDnipro
Зоря мабуть все. Клуб справді близький до вильоту, а там і розформування попереду. Поки вболівальники Зорі, той самий Sunrise і сивий дід, минулого сезону відстоювали Шахтар, говорячи який "поганий" Дніпро-1, мов скуповує судей.
Цей же Шахтар знищив їхній же клуб, забравши головного тренера і не заплативши жодних грошей за компенсацію. Отак воно буває.
KvlaD
Заря дно, надеюсь проиграют оставшиеся матчи в ЛК, чтобы больше не позориться в евровесне.