Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було перенесено із 13:00 на 13:40 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2023, 20:04
17473
245

Гол і вилучення на самому початку матчу. Динамо перемогло Кривбас

Шовковський знову здобув перемогу в першому поєдинку на посаді в.о. головного тренера

| Оновлено 12 листопада 2023, 20:04
17473
245
Гол і вилучення на самому початку матчу. Динамо перемогло Кривбас
ФК «Кривбас» ​

Криворізький клуб перед 14-м туром очолював турнірну таблицю УПЛ. Підопічні Юрія Вернидуба мали безпрограшну серію з чотирьох матчів. Минулого понеділка криворіжці зустрічалися зі своїм найближчим переслідувачем, житомирським «Поліссям». Поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1. Порівняно з тим матчем головний тренер здійснив дві зміни у стартовому складі. У півзахисті замість Дебелка вийшов Приходько. Позицію нападника обійняв По, Кожушко залишився у запасі.

Київський клуб провів вкрай невдалий відрізок чемпіонату: у чотирьох матчах «біло-сині» набрали лише одне очко. Команда застрягла у середині турнірної таблиці. Минулого туру «Динамо» програло «Шахтарю». Після цього поєдинку звільнився головний тренер Мірча Луческу. На матч проти «Кривбаса» київська команда вийшла під керівництвом Олександра Шовковського, якого вдруге призначили виконувачем обов’язків головного тренера. В основному складі «Динамо» порівняно з матчем попереднього туру сталося дві зміни: Ванат відбув дискваліфікацію та повернувся на позицію форварда. У центрі півзахисту з перших хвилин діяв Царенко. Поза складом залишилися Шапаренко та Волошин.

Початок матчу був дуже спокійним. Команди не поспішали йти в атаку. Невеликою перевагою володів «Кривбас». Але так тривало зовсім недовго. Протягом чотирьох хвилин все перевернулося. На 8-й хвилині господарі намагалися організувати атаку, але «обрізалися» в центрі поля. Тимчик отримав м’яч на правому фланзі та виконав простріл вздовж лінії штрафного майданчика. Гравець «Кривбаса» намагався перехопити передачу, але від його ніг м’яч відлетів до Ваната. Форвард «Динамо» приблизно з 15 метрів поцілив у правий від себе кут воріт.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

На 12-й хвилині криворізька команда залишися у меншості. Бескоровайний боровся з Ванатом, який наближався до воріт. У цій боротьбі нападник впав на лінії півкола штрафного майданчика. Арбітр без сумнівів вилучив капітана «Кривбаса». Здається, навіть VAR не переглядав повтор моменту (з трансляції не було повністю зрозуміло). Але вилучення все ж викликає питання.

ФК «Кривбас» ​

Після цього перевагою володіли кияни. На 27-й хвилині вони подвоїли свою перевагу. І знову мала місце помилка гравця «Кривбаса». Після закидання від центра поля в напрямку штрафного майданчика Рябов ніби виграв забіг у Караваєва та був перший на м'ячі, але не зміг ані заволодіти ним, ані вибити. Караваєв оббіг Рябова, забрав м'яч, увійшов до штрафного майданчика та сильно пробив у ближній кут воріт.

У другій половині таймі «Кривбасу» вдалося перевести гру на половину поля «Динамо». Але кияни не підпускали господарів близько до воріт. Підопічні Вернидуба намагалися бити здалеку, удари блокувалися. На останній хвилині тайму криворіжці створили свій єдиний гольовий момент у першому таймі. Дібанго класно обробив м'яч після дальньої передачі з центру поля та прострілив вздовж воріт, По не встигнув замкнути передачу. Залишалося лише підставити ногу та переправити м’яч у порожні ворота.

Другий тайм був не настільки насичений подіями, як перша половина зустрічі. Розпочався він одразу з трьох небезпечних моментів біля воріт «Кривбаса». Нагоди для взяття воріт мали Кабаєв, Бражко та Ванат. Однак жодному з них не вдалося відзначитися точним ударом. Поступово господарі попри чисельну меншість змогли заволодіти ініціативою. Вони намагалися змінити рахунок, чимало атакували, але майже не били по воротах. Динамівці відповідали контратаками, які були доволі небезпечними. Наприклад, на 70-й хвилині Кліщук врятував команду після удару Караваєва з меж штрафного майданчика. На останній компенсованій хвилині потужного удару завдав Кабаєв – знову голкіпер відбив м’яч. «Кривбас» у другому таймі мав один гольовий момент. На 78-й хвилині господарі розіграли кутовий. Пішов навіс у центр штрафного майданчика, Стецьков головою пробив у дальній кут, але Бущан врятував «Динамо».

ФК «Кривбас» ​

У підсумку кияни здобули перемогу. «Динамо» перервало свою безвиграшну серію, яка складалася з чотирьох матчів. У «Кривбаса» завершилася серія без поразок, яка тривала аналогічну кількість поєдинків. Однак матч міг скластися зовсім інакше, якби не вилучення вже на самому початку.

До речі, попереднього разу команди зустрічалися у травні цього року. Цікаво, що перед тим поєдинком Шовковського також було призначено виконувачем обов’язків головного тренера. Той матч «Динамо» виграло з рахунком 1:0.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Кривбас» «Динамо» – 0:2

Голи: Ванат (8), Караваєв (27).

Попередження: Андрієвський (90).

Вилучення: Бескоровайний (12).

«Кривбас»: Кліщук, Понєдєльнік, Стецьков, Бескоровайний, Дібанго, Кузик (Прінс, 86), Бізімана, Приходько (Рябов, 18), Задерака (Вакулко, 74), Іліч, По (Кожушко, 46).

«Динамо»: Бущан, Попов, Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 80), Ванат (Супряга, 88), Караваєв (Малиш, 90+1), Тимчик, Дячук, Царенко (Буяльський, 80), Дубінчак, Беніто (Кабаєв, 46).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

КРИВБАС – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

«Кривбас» (заміни): Рябов - 5.0, Кожушко - 6.0, Вакулко - б/о, Прінс - б/о.

«Динамо» (заміни): Кабаєв - 6.5, Андрієвський, Буяльський, Супряга, Малиш - б/о.

Події матчу

27’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Караваєв (Динамо Київ).
12’
Данило Бескоровайний (Кривбас) отримує червону картку.
8’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(130)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Джерело: У Карпат буде солідний трансферний бюджет в УПЛ
Футбол | 30 квітня 2024, 12:24 7
Джерело: У Карпат буде солідний трансферний бюджет в УПЛ

Львівський клуб зможе купувати гравців навіть за 1 мільйон доларів

Коментарі 245
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bolelschik
Если б была зеркальная ситуация, то те, кто сейчас против, были бы за удаление
serhiy
Дніпро - 1 - не підведи !!! Зроби мій день ще кращим !
Перець
Нарешті на пресконференції не буде ниття про переїзди,втрату ключових гравців ... 
😸
Нічого не сподіваного, як я і казав. Гра лідерів
Roman serhi
А шо там Кривбасс уже не чемпион?😂😂😂
Болела
За великим рахунком, захист Кривбасу все собі сам привіз. 
Игорь Петров
Кто- то тут рассказывал о великом тренере Вернидубе и легендарном кривбассе, смешные люди.
bossi
Ну що зробиш якщо захисник Кривбасу був позаду  Ваната.Захисник повинен бути попереду нападника да ще і ногами розмахувати почав.Ось червоне світло і загорілось...
DK1961
Удаление за фол последней надежды не удаление? Ну кроты видят только то, что ХОТЯТ видеть. Или - если не хотят - НЕ ВИДЯТ. На то они и кроты - слепые и глухие (в смысле зачем СО СТЕНКОЙ спорить, если она глухая?).
Злий Глобинець
А чому тільки фанів Динамо з перемогою? Фани Шахтаря теж зовсім не проти такого результату. Може деякі боти будуть незадоволені, але то таке...
Kovalchuk
Ты тоже счастлив от приседания на баночку без смазки
Istm
Незрозуміле вилучення, яке насправді не на користь динамо. Рахунок було відкрито до вилучення. Сьогодні кривбас програв по ділу, гра у нього не йшла. Що казати. якщо динамо вперше за багато матчів не пропустило.
roman75zpr
Игру не видел, зашёл глянуть отзывы по игре в  комментариях... А тут.. традиционная грызня... От взаимного уважения, как после победы над Барсой и след простыл... Вот это болельщики!
SportsMan
Кривбасс - Шахтер 3:3
Кривбасс - Динамо 0:2
Шахтер - чемпион недоделанный, ха-ха
avk2307
Динамо з Перемогою!!!!
Як і у випадку з зміною тренера в Шахтарі спрацювала зміна тренера в Динамо.
Беземоційного в останній час Луческу змінив молодший Шовковський, який здається за гру і не присів і весь час підказував гравцям своєї команди.
Боти четвертої команди трохи тупуваті і не задоволені перемогою Динамо, але справжні вболівальники Шахтаря то розуміють , що це плюс для них.
Чекаємо перемогу Дніпра (думаю буде 2-1на користь Дніпра) і загострення боротьби за Чемпіонство...
😸
Сьгодні кроти по єбальнічку вигрібуть від Дніпро1))
FunnyCat_____
Скулёж ржавых про судейство через 3..2..1
Удачи Днепру вечером !!!
serhiy
Вітаю усіх вболівальників Динамо з перемогою !!!
DK1961
Повысыпали подземные на ветку (или клоны выливают свое на вентилятор). Кроты - настоятельно рекомендую успокоиться, поберегиТЕСЬ т.к. вас ждет днепровское порно скоро (НАД вами). А к нему надо хорошо подготовиться...
bolelschik
Не обижайтесь на кротов - у них слепая любовь