Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було перенесено із 13:00 на 13:40 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 листопада 2023, 04:37
6426
17

ШОВКОВСЬКИЙ: «Порушення Бескоровайного заслуговувало на червону картку»

Наставник «Динамо» Київ – про перемогу над «Кривбасом»

| Оновлено 13 листопада 2023, 04:37
6426
17
ШОВКОВСЬКИЙ: «Порушення Бескоровайного заслуговувало на червону картку»
ФК Динамо Київ. Олександр Шовковський

Головний тренер «Динамо» Київ Олександр Шовковський прокоментував перемогу 2:0 над «Кривбасом» у 14-му турі УПЛ:

— Нам було непросто сьогодні. Ми потрапили в таку ситуацію, що останнім часом не могли здобути такі потрібні нам очки. У результаті, наш головний тренер прийняв рішення подати у відставку, а мені доручили керувати командою.

Протягом останніх днів ми насамперед спробували емоційно вивести хлопців на правильний емоційний рівень. А вже потім прагнули дати їм новий сплеск бажання грати футбол і грати так, як ми це бачимо

Щось нам сьогодні із задуманого вдалося, щось — ні. Були помилки. Десь і пощастило. Але загалом вважаю, це заслужена перемога.

Я добре знаю Юрія Миколайовича Вернидуба (головний тренер «Кривбаса», — прим.ред.). Усі його команди грають агресивно, злагоджено, в атакувальний футбол. При цьому «Кривбас» заслужено йшов на першому місці в цьому чемпіонаті. Думаю й надалі ця команда демонструватиме потужну гру.

Ми розуміли все це і не мали права навіть думки допустити про те, щоб програти «Кривбасу» в бажанні, мотивації, самовіддачі. Це ті компоненти сучасного футболу, які зрівнюють команди. Ну а крім цього, зіграли свою роль наші тактичні напрацювання.

— Як би ви оцінили рішення арбітра про вилучення Бескоровайного?
— Наскільки я розумію, у нас є органи, які відповідають за ці питання. Епізод, звісно, цікавий з точки зору трактування. На наш погляд, це було порушення, яке заслуговувало на червону картку, на погляд представників «Кривбаса», можливо, все інакше. Моменти трактують судді. Але те, що Ванат був попереду і в нього була перевага — це, на мій погляд, мало вирішальну роль у тому епізоді. Тим паче, на матчі працювала система VAR, яка могла допомогти, якби була така необхідність.

— Ви вважаєте нормальним вбивати інтригу в такому матчі вже в самому його дебюті?
— Я вважаю, що суддя має думати не про інтригу, а про порушення правил: якщо воно є, він має його фіксувати й ухвалювати рішення щодо необхідності показати картку. Усе просто.

— Що вам вдалося змінити в команді зсередини. І яка ваша мета на посаді виконувача обов’язків головного тренера «Динамо»?
— Перше питання не до мене, а до хлопців — тільки вони найкраще знають, як вони сприймають те, що ми їм доносимо. Так, ситуація у нас у чемпіонаті, як і раніше, непроста, але завдання, які були поставлені перед клубом, незмінні.

— Завоювання чемпіонства?
— Так.

— Чому в заявці на сьогоднішній матч не було Шапаренка?
— На жаль, він отримав ушкодження і зараз відновлюється. Сподіваюся, найближчим часом він зможе приступити до індивідуальних тренувань.

Нагадаємо, після матчу з «Кривбасом» Шовковський відмовився давати флеш-інтерв'ю.

Події матчу

27’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Караваєв (Динамо Київ).
12’
Данило Бескоровайний (Кривбас) отримує червону картку.
8’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олексій Коваль
При всієї моєї повазі до СаШо, не було там нічого, окрім того що Ванат заплутався в ногах
didora
Не треба молоти язиком. Все сказав по ділу. Причому тут інтрига, якщо було порушення. Виходить, якщо всі знатимуть, що треба зберігати інтригу до кінця матчу, то будуть порушувати правила. Все рвіно ж не судитимуть. Брєд якийсь журналюги. І вміють же гади задавати запитання, як мєнти на допиті.
AK.228
СаШо прости, але ти гониш
valerafan1
Фанати Шахтаря, якіж ви тільки негідники. Фол стовідсотковий. Ванат на швидкості і дотик до ноги призвів до падіння. Даже той хто не грав в футбол, а тільки займався бігом дасть коментар, що маленького дотика достатньо щоб втратити рівновагу. І це на повторах дуже чітко видно. Окремої уваги заслуговує коментар віце-президента Кривбасу пана Гагаріна. Він спочатку дуже слушно закликає всіх до об"єднання, а потім звинувачує в провокативній формі  суддів, футболістів Динамо в нечесній грі. Хочеться запитати у нього: Де ваша совість?
Болела
Питання про інтригу мабуть Гагарін поставив. Дуже професійно.
yuretc
Закрийте свої вонючі роти, ви сліпі кроти - Ванат зацепився за свою ногу тому що нога була пібита ззаду, та ще й на швидкості. Які ви жалюгідні - гидко за те, що вподобаєтесь кацапським пропагандонам - ті теж завжди видають дику нісенитницю. Розберіть відео на кадри і захлопніть своє брехливе рило.
Dmytro11q
Звичайна справа. Звісно, з точки зору Динамо там було порушення, звісно червона картка заслуженна. Нічим не здивував. От тільки усі бачили, вся країна бачила, що фолу там не було. Арбітр виявився прожним й зробив результат. Чи бракує чогось, аби відверто сказати, що суддя зробив для динамо результат. 
shakhtarforewer
Та ти що, іншого коментаря й не чекав)
prorok
А почему из интервью удалили фразу Ванат сам подскользнулся у него нога поехала а потом было касание капитаном ФК КРИВБАС. А это Дынамо киев от шкурки инфу дал . Сайт спорт уа  вы хоть объективную информацию у себя публикуйте . Дынамо от шкурки. Вам инфу поставляет круто. . 
CheMP
ооо,верный последыш шубной философии