Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2023, 18:06
12088
130

Динамо – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Вже не лідери Прем'єр-Ліги, але українське класико ніхто не скасовував

| Оновлено 03 листопада 2023, 18:06
12088
130
Динамо – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Якийсь час тому напередодні такого поєдинку ми говорили про те, що в центральному матчі туру зустрінуться два провідні клуби країни та лідери чемпіонату «Динамо» і «Шахтар». Але зараз ці команди не те, що не на перших рядках турнірної таблиці, а їх немає навіть у лідируючому тріо. Втім, якщо говорить про втрачені очки, то й кияни, і особливо гірники ще здатні до зимової перерви піднятися на саму вершину. А щодо їхнього очного протистояння, для вболівальників це українське класико чи дербі так і залишилося одним із найочікуваніших матчів першого кола. Тим більше що у складі обох клубів виступають футболісти, які складають кістяк національної збірної України.

Динамо

Хто б міг уявити наприкінці вересня – на початку жовтня, що підопічні Мірчі Луческу потраплять у складну ситуацію як в чемпіонаті країни, так і у розіграші Кубку України? Адже на той момент «Динамо» виглядало дуже непогано, багато забивало і, маючи в запасі кілька матчів, вважалося одним із головних претендентів на лідерство у Прем'єр-Лізі.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Але, на превелике розчарування для вболівальників іменитого клубу, саме це й сталося. З другого за значимістю турніру кияни вилетіли ще на стадії 1/8 фіналу, програвши землякам із «Оболоні» 0:1, а починаючи з 10-го туру чемпіонату, у трьох іграх динамівці зуміли набрати лише одне очко. На даний момент вони міцно влаштувалися на 7-му місці, відстаючи від «Кривбаса», що йде першим, на 10 очок.

Процес зміни поколінь та основного складу у «Динамо» явно затягнувся. До цього ще треба додати, що через травми не могли як слід допомогти команді ряд провідних гравців, таких як Микола Шапаренко, Денис Попов, Андрій Ярмоленко. А у грі з «Шахтарем» ще не зіграє і форвард Владислав Ванат. У попередньому турі в матчі із «Колосом» він був вилучений з поля і тепер змушений пропустити гру через дискваліфікацію.

Однак усі невдалі серії колись закінчуються і, цілком можливо, що саме в поєдинку зі своїм головним та непримиренним суперником київська команда нарешті порадує шанувальників футболу гарною грою та позитивним результатом. Тим більше, що, на відміну від гірників, «Динамо» тепер може повністю сконцентруватися лише на одному турнірі.

Шахтар

Натомість «Шахтар» зараз, як завжди, виступає відразу на трьох фронтах (на превеликий жаль, останнє слово ми раніше часто згадували лише у мирному житті, говорячи про футбол, не підозрюючи, що з минулого року воно набуло зовсім іншого змісту) – у Прем'єр-Лізі, Кубку України та Лізі чемпіонів. І, як правило, доводиться гірникам грати по два, а то й по три матчі на тиждень. Але, якщо брати в цілому, то команда поки що витримує такий графік, тож особливих провалів у неї немає.

Проте керівництво клубу вважало, що цього недостатньо і ухвалило рішення про зміну тренерського штабу. Після звільнення нідерландського фахівця Партика ван Леувена Даріо Срна з приставкою в.о. головного тренера провів лише один матч у Прем'єр-Лізі, здобувши перемогу над черкаським «ЛНЗ» з рахунком 3:0, а на гру з «Динамо» вперше у чемпіонаті України «Шахтар» виведе боснійський наставник 52-річний Маріно Пушич.

До речі, його дебют у двох інших турнірах вже відбувся. У Лізі чемпіонів гірники програли в Іспанії «Барселоні» 1:2, а у чвертьфіналі Кубка України минулого понеділка «Шахтар» прогнозовано обіграв першолігову «Вікторію» із Сумської області 3:0. В обох випадках Маріно Пушич залишився задоволеним діями своїх підопічних і наголосив на тому, що гра з «Динамо» буде дуже важливою для його команди.

Якщо у киян не зможе вийти на поле Владислав Ванат, то у гірників під питанням участь у грі Тараса Степаненка. Він не грав із «Вікторією» через пошкодження та тренувався деякий час за індивідуальною програмою.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі два найкращі клуби країни провели рівно 70 матчів. Зовсім невелика перевага у «Динамо» – 26 перемог проти 25 у «Шахтаря». Ще 19 матчів завершилися внічию. Минулого сезону у першому колі на «Арені-Львів» виграли гірники з рахунком 3:1. Голи у них забили Зубков, Мудрик та Сікан, а у киян – Ванат. У другому колі на київському стадіоні «Динамо» було зафіксовано нічию 1:1. Тут у господарів поля відзначився Андрієвський, за «Шахтар» забив Степаненко.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Дячук, Попов, Дубінчак, Бражко, Шапаренко, Буяльський, Волошин, Караваєв, Беніто

«Шахтар»: Різник, Конопля, Ракицький, Бондар, Гочолеішвілі, Назарина, Криськів, Бондаренко, Судаков, Зубков, Сікан.

Прогноз на протистояння:

Не варто говорити, наскільки важливими для обох команд є такі матчі. Навіть якщо команди знаходяться далеко одна від одної у турнірній таблиці. Тож суперники зроблять усе можливе, аби перемогти. Шанси розцінюємо приблизно порівну, тож припустимо, що гра завершиться внічию 1:1.

3 листопада, п'ятниця

«Динамо» – «Шахтар»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2
ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Опитування

Голосів 124
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 13-го туру 🏆 Української Прем'єр-ліги між командами Динамо та Шахтар, який пройде 3 листопада о 17:00 у Києві

Велика перемога Динамо

9 голосів 7.26 %

Мінімальна перемога Динамо

26 голосів 20.97 %

Нічия

28 голосів 22.58 %

Мінімальна перемога Шахтаря

36 голосів 29.03 %

Велика перемога Шахтаря

25 голосів 20.16 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 25
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Желаю как всегда. Как обычно 31 год победы Динамо.
Один клуб на всю жизнь!!!
v2341770
Нажаль, сьогоднішній матч перетворюється у рядову подію, а колись (років 5-6 тому) це була ПОДІЯ у футбольному житті країни. Сьогоднішній результат не додасть дивідентів ні переможцю, ні переможеному, адже будь-який переможець у наступному турі може з великою долею ймовірності "влетіти" умовній Ковалівці. Можливо буде цікаво поспостерігати чи є якийсь прогрес у діях команд, не більше. Такі сьогодні у нас гравці в обох командах.
FunnyCat_____
Удачи Динамо! на такой матч в любом случае и состоянии нужно выходить только с победным настроем!
DK1961
Запасной в своих бесчисленных клонах обозначает Динамо "седьмая команда". Ну так возьмем эту же "логику" - ЧЕТВЕРТАЯ команда чемпионата встречается с седьмой командой (см. таблицу). Дальше - без комментариев.
AutumnBridge
 Люблю спортивную статистику.   И теорию вероятности.   Хотя многие заморочные формулировки из неё забыл.   Но вот прогноз дело наблагодарное.   Даже синоптики со своими спутниками  регулярно ошибаются.   Какие то внезапные факторы вдруг мешают прогнозу сбыться. 
   А с вероятностью всё проще.   Она просто есть. Раз Динамо хозяин поля, то от него я буду плясать.  Шахтёр сегодня в роли прилагательного.    И вот смотрю в таблицу, а там -  П.П.Н.   У Шахтёра -  Н.П.В.  Как это поднимает вероятность победы Динамо?  А никак!   Можно монетку бросать 10 раз на орёл и не факт что в следующий раз выпадет решка.  Но это же монетка, а тут коллектив людей, скованных одной целью, связанных одной цепью.   Значит монетка тут до лампы.
 Серия без побед, вылет из всех кубков, израненное  самолюбие и куча всего другого резко повышают шансы Динамо на победу.   Как я думаю.   Ну типа:  Да йо* твою за ногу!   Когда это уже закончится? Может и сегодня.  Уже даже Эвертон обыграл Вест Хэм!   И даже поляки, которых "красные" гнали от Киева до Варшавы, под Варшавой всё таки выиграли.
 Так что 60% - победа Динамо, 20% - ничья, 15% - победа Шахтёра, 5% - форс-мажор (сами знаем какой) и перенос игры.  Повторяю, это у меня такой расклад.   И не прогноза, а вероятности.)
Алекс 19
Кто мог бы ставить с твким оболтусом ? Проиграет скажкт я пошутил или я дурак как вы могли поверить идиоту? А выиграет из мертвого сопли высосет .за 5 гривен горобца в поле загоняет 
Владислав Рейский
Болеем за самый титулованный клуб страны!
FunnyCat_____
https://kept.com.ua/9a2j/IMG_3670.jpg
готово, Тимофеюк , твой выход 
Darkness1984
Я думаю буде нічия.. можливо мінімальна перемога Шахтаря. Динамо зараз знову потрапило у якусь яму і не може звідти вибратись. Будем дивитись. 
Коменти тут як завжди.. де модератори? 
Хіба не можна якось адекватно спілкуватись між собою? 
🔱Avtoigor🔱
Сподіваюся, що Динамо сьогодні, як мінімум, не програє, бо це вже починає не аби як набридати мені і всім вболівальникам київського клубу.
Спробую спрогнозувати рахунок у матчі, а може вгадаю, як мінімум три забиті м'ячі у ворота Шахти.
Привіт всім вболівальникам Динамо⚽Київ🏆
Swed
В независимой Украине проведено 103 матча: 
 У Шахтёра -  40 побед,  а у  Динамо  -  35,  ещё 28 ничьих. 
 Набрано  очков  148 : 133.   
   РМ  135 : 120.
sania
Як би не закінчився матч можу сказати одне - гра в виконанні обох команд Лайно!!! Ні одна з команд не заслуговує навіть 3го місця. Дуже шкодую за марно втраченим часом
FunnyCat_____
Тимофеючка, у тебя 1,5 часа до матча 
maks_krot
Быстрый гол в первом тайме от шахты возможна тогда с крупным счётом выиграет шахта ,ну и красную главное не получить по глупости , конечно ещё хотелось бы Келси с первых минут и невертона!!Удачи Шахтёр !!!!
FunnyCat_____
короче мы с Лига Конференций без Динамо поспорили:
  я делаю ставку на 1X в матче ДК - Шахтер на ДК, он в такую же ставку только на Шахтер  -  эквивалент  ставки 100 баксов, кто до матча не скинет сюда скрин ставки  -  удаляется с сайта 
 Поехали!
FunnyCat_____
1х на ДК очень привлекательно смотрится  за 2.08
Алекс 19
А куда подевался титушка которых.толпами набивали автобусы рыги и высылали в киев на антимайдан с никами Лига конференций или так так я дурак ?
FunnyCat_____
забавно  оправдывается   кружок месителей глины который уже две недели не может собрать 200  на ставку