Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2023, 23:43
8439
182

Від супротивного. Шахтар залишив за собою двобій проти Динамо

У напруженій дуелі колектив Маріно Пушича здобув мінімальну перемогу

| Оновлено 03 листопада 2023, 23:43
8439
182
Від супротивного. Шахтар залишив за собою двобій проти Динамо
ФК Шахтар Донецьк

У поєдинку 13 туру Української-Прем'єр-ліги у Києві зустрілися «Динамо» та «Шахтар». Принципові суперники підійшли до очного протистояння на невластивих собі місцях у турнірній таблиці, на 7-й і 4-й позиціях відповідно. Кияни у попередніх трьох матчах набрали лише одне очко, і перед сьогоднішньою зустріччю тренерський штаб Мірчі Луческу зіткнувся з непростою кадровою ситуацією. У лазареті, як і раніше, перебуває Ярмоленко, відбував дискваліфікацію Ванат, не могли допомогти партнерам Буяльський, Кабаєв та Андрієвський. Донецький клуб недорахувався Артема Бондаренка. Додамо, що поєдинок у Києві став дебютом для Маріно Пушича у нашому чемпіонаті.

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Команди розпочали матч у середньому темпі. «Гірники» більше володіли м'ячем, а кияни зустрічали суперників біля центральної лінії. Гості намагалися загострювати ситуацію вертикальними передачами, але гольових моментів біля воріт «Динамо» не виникало. Незабаром кияни почали застосовувати вищий пресинг, з яким, втім, «помаранчево-чорні» холоднокровно справлялися.

Обережний футбол з концентрацією на щільну оборону вніс свої корективи: футболісти вирішили спробувати вразити ворота ударами з-за меж штрафного майданчика. Особливо це стосується динамівців. Більшість ударів киян блокували «гірники», а Дубінчак пробив у руки Різнику. Бив здалеку й Степаненко, якому не вистачило влучності. Перший по-справжньому гольовий момент господарі створили під кінець першої 30-хвилинки, коли Різник продемонстрував свою майстерність після несильного удару Беніто з відскоком від газону. Незабаром Караваєв прийняв м'яч у центрі штрафного майданчика «Шахтаря», але захисник другим торканням пробив невдало.

Вже у першому таймі тренерський штаб донецького клубу зробив вимушену заміну: Азаров не зміг продовжити гру і замість нього на поле вийшов Ракіцький. Перед перервою гості мали територіальну перевагу, але й кияни не забували відповідати своїми випадами. Удари на свій рахунок записали Караваєв і Шапаренко: в обох епізодах м'яч летів повз ціль.

«Гірники» активно розпочали другу половину зустрічі та незабаром розіграли комбінацію, яка стала результативною. Після розрізної передачі Невертона Зубков із меж штрафного майданчика точно пробив під голкіпером. Забивши гол, гості продовжили тримати контроль над м'ячем, змушуючи суперників витрачати сили на відбір.

Кияни додали руху в нападі, але загострити ситуацію у них не виходило. В основному господарі атакували через правий фланг, куди після заміни Азарова змістився Матвієнко. «Гірники» впевнено оборонялися, не дозволяючи динамівцям вийти на ударну позицію біля свого штрафного майданчика. А тренерський штаб Пушича ще більше наголосив на руйнуванні, випустивши замість Невертона Назарину.

Кияни все більшими силами йшли в атаку, і гості в контратаці мало не подвоїли перевагу. Сікан втік до воріт «Динамо», на замасі обіграв Дячука, і на удар форварда зреагував Бущан. Проблем «біло-синім» додало пошкодження Шапаренка, який не зміг продовжити гру. Кінцівка поєдинку проходила під акомпанемент атак динамівців, які намагалися вирвати нічию. І шанс для цього мали. Караваєв бив із забійної позиції у штрафному майданчику, але не влучив у ворота.

Зустріч завершилася мінімальною перемогою «Шахтаря». У наступному турі донецький клуб проведе домашній поєдинок проти «Дніпра-1», а кияни у гостях зіграють проти «Кривбаса».

Наші оцінки:

«Динамо Київ» (заміни): Супряга – б/о, Царенко – б/о, Пономаренко – б/о.

«Шахтар» (заміни): Ракіцький – 6,5, Назарина – б/о, Гочолеішвілі – б/о, Келсі – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Динамо» Київ – «Шахтар» - 0:1

Гол: Зубков, 53

Попередження: Шепелєв, 14, Дячук, 47, Шапаренко, 52, Дубінчак, 90+3 – Криськів, 16, Матвієнко, 38, Гочолеішвілі, 76, Бондар, 86

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Дячук, Попов, Тимчик – Шепелєв, Бражко – Волошин (Пономаренко, 88), Шапаренко (Царенко, 83), Караваєв – Беніто (Супряга, 83).

«Шахтар»: Різник – Азаров (Ракіцький, 34), Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Невертон (Гочолеішвілі, 72), Криськів, Судаков, Зубков (Назарина, 76) – Сікан (Келсі, 90+3).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 15 (2) – 7 (3)
Кутові: 2 – 2
Оффсайди: 0 – 1.

ДИНАМО КИЇВ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

53’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині
Футбол | 28 квітня 2024, 13:46 2
Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині

Український захисник «Евертона» грає в комп'ютерні ігри замість риболовлі

ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги
Хокей | 27 квітня 2024, 21:52 27
ЧС з хокею. Збірна України стартувала з розгромної перемоги

Україна спокійно обіграла Естонію

Коментарі 182
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Болела
Нудновато .
Але варто відзначити, що Шахтар грає в трьох турнірах майже одним складом. Тим більше Ліга Чемпіонів. Хочеш не хочеш, а підсідаєш. Шахтар зробив рівно стільки, скільки було потрібно. Але гра більше нічийна. По гольовим навіть - два в Караваєва в різних таймах і гольовий у Зубкова+ вихід один в один Сікана. Шахтар один з двох реалізував.
А так +/- рівно. Хоча Динамо ускладнює собі життя в турнірці.
mayakovskiy1
Дві мертві команди, але в Шахти хоча б були якісь непогані граці типу Невертона в Динамо ж просто жах.
Середина таблиці УПЛ це рівень ДК
sania
Не розумію такого захвату фанів Шахтаря. Скажіть ще що вам гра сподобалась
Злий Глобинець
Усіх з перемогою! Хоч і здобутою в економ-режимі. але такі реалії. Попереду ключовий матч з Барселоною, в якому Шахтарю вкрай важливо зачепитися за очки, щоб гарантувати євровесну.
VitosKH
Шахтёр поберег ноги перед Барсой,сохранил сердце деда и не стал громить ФК Дно.С Победой!
Перець
Пишу конкретно Луческу ехай на куй
Bulba_sumkin
Ребят, а где шпрот??? Он там с 7 утра про пососаки кричал, и слился к вечеру))) Шпрот, тупая скотина, ты где? Когда проспоренную штуку баксов отдашь? Или в вашем дырнамовском гейкружке не принято долго отдавать??))) 
Николай Сидоренко
Будь у Шахтера лучше ситуация в таблице,то был бы однозначно разгром,ну а так осторожная победа на классе и силы на Барсу приберегли
Фк Дружба Деменки
Геть Луческу з Динамо Київ 
maks_krot
Всех болельщиков Шахтера с победой!!!Игра была очень плохая,начали играть только  во втором тайме, ну после гола ,и после замен опять остановились играли уже на удержание !!У Сикана опять шанс ,он не забил ,Келси такие забивает спокойно, Степа как  всегда на уровне отыграл ,рак молодец ну и Невертон понравился хоть ещё и сырой крыськив начал немного тормозить как и Бондаренко !!! !!Движемся дальше к очередному чемпионству ,ну и удачи Шахтёру в лиге чемпионов !!!!!
Kamon
Есть хорошая новость, что в следующем сезоне Динамо не будет позориться в еврокубках 
TarasTaras94
Динамо відверто кажучи грали цікавіше і більше володіло ініціативою, але Шахтар ефективніше і добре пребудувався у другому таймі. Але я б на місці вболівальників Шахтаря не супер радів бо не Шахтар виною, що гравці столичних по воротах попасти не можуть і це при тому, що Моментів було більше у киян та не було трьох основних гравців атаки та лідерів. Проте, що-що, а глибина складу куди цікавіша у Шахтаря
VitosKH
Одно ОЧКО за четыре игры тоже успех.🤣 
Alexander Киев
У ФК ОПЗЖ Суркіс - були сьогодні досить гарні шанси, щоб не програти. Варто було просто перенести матч
Alexander Киев
БРАВО ШАХТАР! БРАВО ЧЕМПІОН
AK.228
З Перемогою, Шахтар!!!👍👍💪💪
avk2307
Ничейную игру проиграли. Обидно. Надо свои забивать. А Зубков , который не мог в створ попасть один раз ударил и попал.
Луческу в отставку.
Так и хотел, только результат другой прогнозировал
AK.228
Ааа, і цей як його… АВК, що скулив весь день що дінамо не програє а виграє😂
kriogen1973333
Шахтер с победой!Дырке дырка!!!