Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 31 жовтня 2023, 08:50
12851
36

Перший півфіналіст. Шахтар зупинив кубкову казку Вікторії

Маріно Пушич здобув першу перемогу на чолі донецького колективу

| Оновлено 31 жовтня 2023, 08:50
12851
36
Перший півфіналіст. Шахтар зупинив кубкову казку Вікторії
ФК Шахтар Донецьк

Під завісу жовтня на передові позиції в українському футболі повернулись матчі Кубка України, у рамках якого команди вже встигли дістатись чвертьфінального етапу та готувались зробити рішучі кроки до вирішальних раундів. За умов наявності єдиного представника Першої ліги, сумської «Вікторії», під час жеребкування, дехто з уболівальників вважав, що майбутньому супернику команди відомого українського фахівця Анатолія Безсмертного дуже пощастить, якщо йому дістануться саме «сині».

У підсумку, чинний чемпіон України, донецький «Шахтар» став для колективу з півночі нашої країни чи не найбільш незручним із можливих опонентів. Хоча й самі «гірники» навряд чи були раді такому «подарунку» долі, бо відносно команд-суперниць із УПЛ у них хоча б постійно оновлюється інформація. А тут узагалі незвичний опонент та ще й на тлі важкого матчу проти «Барселони» в Лізі чемпіонів (1:2). І, звісно, не забуваємо, що новий головний тренер «гірників» Маріно Пушич робить тільки свої перші кроки на чолі команди з Донецька.

Коли ж «Вікторія» почала намагатись активно пресингувати фаворитів пари вже з перших хвилин, на мить здалось, що на «Шахтар» очікуватимуть серйозні проблеми, бо команда гостей стадіону «Лівий берег» до такої нахабності опонентів не була готовою. Але це враження доволі швидко зникло через дві прикрі помилки воротаря сумчан Дениса Шеліхова, який пропустив поміж рук два дуже схожі один на одного дальні удари від Назарини та Зубкова ще до середини першого тайму.

Відтоді весь цей багатообіцяючий антураж боротьби від команди з Першої ліги кудись зник, а «Шахтар» натомість почав відверто домінувати над суперниками, які не те, що перестали пресингувати, а й відмовились навіть від звичної для нашого чемпіонату силової боротьби. «Гірники» при цьому власну перевагу за рахунком збільшувати не квапились, створивши лише подвійний момент для Келсі та Невертона перед самою перервою, але легіонери спрямовували м’яч виключно у воротаря суперників. Той хоч не пропускав.

Подвійна заміна поперерві від сумського колективу, вочевидь, була спрямована на посилення позицій команди в атаці, але навіть із чергової спроби ротації, що відбулась за декілька хвилин після цього, реалізувати задум не вдалось. Тут радше було актуальним питання, коли «Шахтар» перенасититься тим футболом та дасть пограти з м’ячем суперникам.

Але «гірники» не квапились із кроками в цьому напрямку, і хоча й володіли ініціативою, але до суттєвих загострень рідко коли вдавались. Прагматичний стиль – не більше того, хоча Пушич постійно під час павз у грі когось висмикував із гравців до себе та давав нові настанови. Тим часом команда створила кілька поодиноких нагод зусиллями Судакова, але до третього забитого м’яча дійшла тільки під завісу основного часу, коли Георгій виклав подачу кутового з правого флангу на голову Ракіцькому на ближній стійці.

Фінальний свисток відправив до півфіналу Кубка України донецький «Шахтар», тоді як для сумської «Вікторії» турнірний шлях було достроково завершено.

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Вікторія» – «Шахтар» - 0:3

Голи: Назарина, 17, Зубков, 20, Ракіцький, 90

Попередження: Мишенко, 25, Сахно, 49, Ульянов, 81

«Вікторія»: Шеліхов – Ульянов, Сасовський, Нелін, Бичков (Зозуля, 69) – Савченко (Покотилюк, 46), Долінський – Мишенко (Чеглов, 75), Здирко (Лебеденко, 56), Байдал (Сахно, 46) – Галенко.

«Шахтар»: Різник – Азаров, Ракіцький, Бондар, Гочолеішвілі (Конопля, 67) – Назарина – Невертон (Криськів, 80), Судаков, Бондаренко, Зубков (Егіналду, 68) – Келсі (Сікан, 62).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

ВІКТОРІЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
в принципі результат очікуваний. Навряд чи хтось з решти суперників може скласти конкуренцію ШД, так що можуть вже готувати місце в клубному музеї
Swed
Будет западло если из пары Черноморец - Заря победитель выйдет на Шахтёр.  Эти три команды достойны финала.
AK.228
👍👍👍 молодці …. Відпрацювали непогано
Vbolivalnyk-Peter
Такими темпами Ракицький переплюне Тунця і Жека задушиться від заздрощів...
Alexander Киев
Кайфую коли бачу як скулять вічно 4-7 ФК Суркісята   Шахтар грає у ЛЧ, а ці беруть .і. за щоку, Шахтар грає в 1/2 кубка України, а ці беруть знову .і. за щоку   зате скулять про чемпіонство, маючи поточне 7 місце у чемпіонаті
Alexander Киев
Молодці! Браво!
Тепер чекаємо на матч дінама у Кубку
Александр Марков
Шахтар володар кубку
Footbulka
Команда сепаратистів радіє від того що виграла у першолігової. Нікчемні кроти вони і в Африці кроти
Footbulka
Не цепляйте на рахитського жовтоблакитну пов'язку, бо не заслуговує, аквафреш йому на лоба, щоб всі знали хто він є
adidas777
У кротівської ботоферми ейфорія від перемоги над першоліговою командою!  
Kovalchuk
Понятно у такого гранда выиграли
Kovalchuk
Продырявленый ты сегодня всетаки смог присесть на пятилитровую баночку оболони без смазки
Kovalchuk
Продырявленый ты сегодня успокоишся или нет
Kovalchuk
Продырявленый дыбил это будет твоё новое погоняло
Pavel_i_CO
Лугандони самі для себе календар складають? Виявляється можна переносити гру чемпіоната, щоб раніше зіграти кубковий матч?) Ще й виїзний матч зовсім не на виїзді 
Pavel_i_CO
Поздоровляю смердючих днонецьких біженців з перемогою над дуже сильним суперником
Pavel_i_CO
У жителів бамбаса сьогодні свято. На ордло вже виїхали цистерни з бояришніком для лугандонів