Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
836
3

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Ван Леувену треба було грати в інший футбол»

Колишній півзахисник збірної України – про те чому в Патріка ван Леувена не вийшло в «Шахтарі»

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Ван Леувену треба було грати в інший футбол»
ФК Шахтар. Патрік ван Леувен

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко поділився думкою щодо того, чому в нідерландського головного тренера Патріка ван Леувена не вийшло в донецькому «Шахтарі».

– Що думаєте про відставку Патріка ван Леувена? Чи виправдана вона?

– Мені все дуже важко коментувати, тому що я розумію філософію Патріка і бачу, що він хотів поставити футбол, який, у його розумінні, підходить зараз для всіх цих гравців. Патрік хотів покращити дисципліну та силовий футбол. Але, можливо, ван Леувен не так легко знайшов контакт з усіма гравцями. У нього не вийшло. Таке буває. Трапляються моменти, коли команда не повністю розуміє, що ще потрібно. І я думаю, що комунікація в цьому плані дуже важлива. Сподіваюсь, що новий тренер це все буде робити краще.

– Чому у ван Леувена не вийшло в «Шахтарі»?

– Я думаю, є декілька аспектів. Не можу визначити один. Я розумію, що він хотів поставити силовий футбол, вертикальний, який підходить для багатьох команд. Але «Шахтар» – це команда, яка повинна вигравати всі матчі. І коли ти граєш з такими гравцями, яким потрібен контроль м'яча, то, може, треба було трохи змінити підхід і грати в інший футбол. Але ще кажу, що ніякого каміння в город Патріка я не можу кидати, тому що розумію, що він хотів зробити. Мені здається, що він не до кінця розумів, як треба підходити до принципових гравців.

Нагадаємо, що новим головним тренером «Шахтаря» став боснієць Маріно Пушич.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
232121
Таке враження,що наші писар нічого не розуміють у футболі, мнеше того вони навіть не слідкують за іграми, просто пишуть від фонаря.... ⚽⚽⚽
Vitaly H
яка розумна людина. "МЕні здається .. .." ключова фраза спеціаліста , який знає в який футбол мав би грати тренер. тьфу.