Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 жовтня 2023, 13:12
17183
106

Проблеми з аутсайдером. Збірна України здобула непросту перемогу на Мальті

Українці здобули вольову перемогу

| Оновлено 18 жовтня 2023, 13:12
17183
106
Проблеми з аутсайдером. Збірна України здобула непросту перемогу на Мальті
facebook.com/mfa1900

Збірна України провела черговий двобій відбірного турніру Євро-2024. Суперником «синьо-жовтих» стала Мальта. Зустріч завершилася перемогою нашої команди із рахунком 3:1.

Як завжди, швидко промайнула перед очима жовтнева міжнародна пауза, але її вага для виступів збірної України в кваліфікації до чемпіонату Європи-2024 була значною. Здавалося б, суперники рівня Північної Македонії та Мальти навряд чи можуть забезпечити належну увагу до себе з боку наших уболівальників, однак коли йшлось про поки що заочну боротьбу проти Італії, то градус напруги стрімко зростав.

І саме тоді, коли «Скуадра Адзурра» на легендарному «Вемблі» проводила головний матч звітного ігрового дня, «синьо-жовті» мали на полі більш скромного стадіону «Дженералі» в Та-Калі грати проти «острів’ян», які до цього взагалі не здобували жодного залікового балу. Звичайно, це робило нас фаворитами перед стартовим свистком, але розслаблятись було зарано.

Та й початок першого тайму довів, що навіть остання команда в групі може неабияк посмикати нас за нерви. Хоча в цьому випадку ми радше мали говорити про не просто поганий, а дуже поганий старт матчу від колективу Реброва. До певного часу нам не вдавалось зробити взагалі нічого. Навіть банально вивести м’яч із власної половини поля.

А потім, на 12 хвилині, Нвоко передачею поміж двох центральних захисників вивів на побачення з Трубіним Пола Мбонга, а той спокійно переграв воротаря з межі штрафного майданчика. Нашому здивуванню від такого перебігу подій не було межі, а тим часом у Лондоні Італія вийшла вперед у рахунку.

І геть не одразу «синьо-жовті» змогли перевести гру на чужу половину поля на тлі такого невдалого старту. Постійно шукали Мудрика знову, але в нього знову ж таки нічого не виходило. Дальніх пострілів цього разу також майже не було, тож як доставляти м’ячі до чужого штрафного – це залишалось відкритим питанням. Аж допоки Судаков на лівому куті чужих володінь не наважився на простріл на дальню стійку, де з наших футболістів узагалі нікого не було, але для завершення в дотик вистачило й підкату від Камензулі.

Трохи відлягло. А вже за кілька хвилин суперники зробили нам черговий подарунок у вигляді фолу Джозефа Мбонга на правому фланзі штрафного проти Мудрика, потреби в чому взагалі жодної не було. Довбик, не без нервів, але пробив із пенальті під воротарем трохи лівіше від центру воріт. І якби не влучання в поперечину від Гійом'є наостанок у першому таймі, то можна було б навіть подумати, що всі негаразди залишились позаду.

Але в нас ще був попереду обов’язковий перегляд другого тайму, за ходом якого теж виникало чимало запитань саме до команди Реброва. Із суперниками все було зрозуміло – вони давали максимум на втіху власним уболівальникам, і через це їх можна виключно привітати. Ми ж почали із спроби стабілізувати захист шляхом появи на заміну Олександра Сватка.

Стабілізували в підсумку настільки, що й в атаці тривалий час не могли нічого показати, що було разючою відмінністю від подій першої половини гри. І постійно наші захисники при цьому не догравали до переможного для себе завершення епізоди перед штрафним, що створювало додаткову напругу для й без того складного протистояння. У підсумку дійшло до того, що окрім епізодів із вибуховою швидкістю Мудрика нам узагалі нічого було протиставити опонентам.

Михайло, до речі, таки забив у цій грі. Красивим дальнім ударом на 85 хвилині влучив у правий кут чужих воріт, і тільки завдяки цьому в матчі вдалось остаточно поставити крапку. Але скільки нервів витрачено задарма? Італійці натомість програли на «Вемблі», тож тепер точно все виключно в наших руках.

У наступному матчі збірна України зіграє номінально домашній матч проти Італії, а Мальта поїде в гості до Англії.

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Мальта – Україна – 1:3

П.Мбонг (13) – Камендзулі (38, автогол), Довбик (43, пенальті), Мудрик (85)

Пізані (93) – Матвієнко (31), Зубков (93)

Мальта: Бонелло, Камендзулі, Ж.Борг, Пепе, С.Борг, Д.Мбонг (Аттард, 79), Н.Мускат (Крістенсен, 68), Янкам (Пізані (88), Гійом'є, П.Мбонг (Монтебелло, 87), Нвоко (Сатаріано, 68)

Україна: Трубін, Миколенко, Матвієнко (Сваток, 46), Забарний, Караваєв (Зубков, 76), Сидорчук, Зінченко (Піхальонок, 87), Мудрик, Судаков (Назарина, 67), Ванат (Конопля, 67), Довбик

Арбітр: Мортен Крог (Данія)

Національний стадіон (Та-Калі, Мальта)

МАЛЬТА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (УКРАЇНА).
43’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
38’
ГОЛ ! Автогол забив Райан Камензулі (Мальта).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Пол Мбонг (Мальта).
Оцініть матеріал
(149)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Коментарі 106
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romprest
Лев матчу Камензулі (о, Боже, хто це такий?). Мальта (!!!) стільки моментів мала. Ну ок, Трубін помилився (все одно дякую за попередній матч). Навіть не треба черговий раз про Матвієнка - просто стабільно (з Македонією був якийсь виняток). Що в першому таймі було із Зінченком? Ваната думаю не лише я не бачив, Караваєва закрили наглухо. Правий фланг був відсутній! Навіть Судаков не був на себе подібним. Мудрик - стукав об стіну, стукав і таки розвалив її.
sahka1981
З перемогою! Вимучили трішки правда цю гру. Добре що Мудрик забив дебютний (доволі гарний) гол за збірну (кому ж як не Мальті)))), і добре для збірної в цілому, нарешті можливо почне помічати партнерів. А гра так собі звісно.
Gagik
будем надеятся что македония потаскает Италию перед нашей игрой и нам будет полегче... а если еще и очки отберет то вообще супер
fifa2020
Проблеми з аутсайдером? Всі сліпі були? Проблеми не з аутсайдером, а з його полем! Мальтійці штучно погіршили стан поля - заливши водою, калюжі цілий матч стояли, мяч не ходив нормально, за таке потрібно давати технарь і до побачення! Чого ми мовчимо? Макаронники простимулювали тих дніщ відібрати в нас очки любою ціною!
PUMA
С победой всех.Но игра конечно полный капец
FunnyCat_____
главное 6 очков в этих двух играх
едем дальше!
Болела
Результат є. Це головне .
Можна хейтити Мудрика.Часом є за що.  Але два матчі уся гострота з його флангу. 
Крім Мудрика і Судакова в останню третину майже ніхто мʼяч не доставлял.
Ванат не фланговий гравець, очевидно що там йому не зручно. 
Перемога не пахне. Забираємо свої обовʼязкові 6 у двох матчах і виходимо на вирішальну битву.
Що там придумає Ребров . Будем дивитись.
Viktor Shuper
6 очок є, але щось навіть в нічию проти італійців важко повірити. тим більше після 3:1 Англія - Італія. нам би з італійцями хоч нічийку - це вже буде нереальне щастя
🔱Avtoigor🔱
Навіть при такому рахунку, настрій запаганили своє "грою".
Немає чому радіти, гра жахлива, не було командної гри зовсім.
Це з Мальтою так! Жах!
Всім мирного неба і спокійної ночі.
adidas777
За сьогоднішньою грою ми не тільки проти Італії, ми проти збірної калібру Шотландії не мали б шансів.
Не бачу жодного позитивного моменту із сьогоднішньої гри, для оптимізму на майбутній вирішальний матч! Мудрик з такою грою як сьогодні, стає "левом матчу"  Більше сказати нічого... У грі де він сто разів перетягував ковдру на себе і не бачив нікого, окрім себе коханого. Сто разів втрачав м'яч, а на сто перший забив...І йому співають дифірамби... Про захист і центр поля говорити не буду! Зінченко та Матиєнко зараз просто мертві! Особливо Матвієнко.
Сьогоднішня гра збірної, це просто жах!
Pavel_i_CO
Всіх з перемогою і вболіваємо за Північну Македонію в матчі з Італією. 
ZANREGENT1993
Три очка есть а игры нет. это песец
Remark
Після перерви Матвієнко забрали скаути МС, щоб підписати з ним довічний контракт! Інфа 100%.
По грі, то таке, її в принципі і не було, і чомусь мені здається, що Мальта дог катнула.
Але 3 очка не пахнуть, гра забувається, результат залишається!
З перемогою, Україна! Чекаємо та вболіваємо за Македонців проти макаранників.
ЖОРА Жора124
З перемогою!!!))) 
BallsToTheWall
Две победы подряд и Мудрик девственности лишился.
 Это фантастика.   Ещё и королевичи помогли - тоже 3:1.
Осталась фигня.  Обыграть Италию 2:0.  Сборной Лобановского (СССР) это удавалось.
Макс Максов
З Італією таких подарунків не буде і помилок таких, вона не пробачатиме... Але гра забувається, а результат на табло!
Sunrise
Типичная вторая игра нашей сборной. Уставшие, никакой интенсивности. Мальта же настроилась как следует, но силенок на весь матч у них тоже нет.
С Италией у нас игра одна, в отличии от аппенинцев. Думаю Италия таки вымучит ничейку, но надежда конечно есть. 
gvs58
Про матч нічого не буду писати. Тут всі вже все сказали. Одне питання залишилося: "Хто автор статті? Чому не підписався?" На мою думку, аналіз матчу СУПЕР! Професійно і правдиво! Автору респект! І будемо очікувати ЧУДА. Таке в спорті буває! Слава Україні! Та "прухи" збірній. Вона не погана, але... ми не Італія. І, всеж таки, НАДІЯ Є!!!
Олег Цюцяк
Прохід через спаринг з Італією з розряду фантастики.
 Реальніше виглядає прохід через ЛК після вчорашнього туру.
Шотландія і Серби практично гарантували собі прохід з групи,тому місце для нас звільнилося.
Група вимальовується така: Україна,Боснія,Фінляндія і Ізраїль (тут ще питання).
У двох з цих команд простіше буде виграти ніж у Італії.