Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 жовтня 2023, 22:11
10996
10

Мальта – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Очікуємо на перемогу підопічних Сергія Реброва

| Оновлено 17 жовтня 2023, 22:11
10996
10
Мальта – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
УАФ

17 жовтня національна збірна України проведе передостанній двобій у рамках відбору на Євро-2024. Суперником команди Сергія Реброва буде збірна Мальти.

Мальта

Очевидний аутсайдер нашої групи виявився таким не лише на «папері», а й у реальності. Після шести турів в активі острівної збірної – нуль очок, лише один забитий м'яч і одразу 15 пропущених. Мальтійці з першого ж ігрового дня міцно застовпили за собою статус андердога, і за два тури до фінішу відбіркової єврокампанії «забезпечили» собі останнє місце в таблиці.

У плюси підопічних італійського фахівця Марколіні, який очолює збірну Мальти, можна зарахувати, хіба що, уміння гідно програвати. За шість турів було лише дві великі поразки – по 0:4 від англійців та італійців. А ось проти збірних Північної Македонії та України мальтійці боролися не по-дитячому: мінімальні поразки (1:2 та 0:1 відповідно).

Для команди Сергія Реброва перша дуель проти збірної Мальти вийшла дуже складною і трудомісткою. Незважаючи на ініціативу та створені моменти з нашого боку, мальтійці не лише дуже вміло оборонялися, а й самі створювали небезпеку біля чужих воріт.

Перемогу українцям вдалося вирвати лише в середині другого тайму, коли на 72-й хвилині Циганков реалізував пенальті. Двадцятьма хвилинами раніше аналогічну спробу не зумів матеріалізувати у забитий м'яч Ярмоленко (поцілив у поперечину).

Україна

Обох пенальтистів збірної України з першого матчу проти Мальти у поєдинку у відповідь не буде. І Ярмоленко, і Циганков травмовані, і в жовтневому ігровому циклі збірній України вони не помічники.

Через травму не потрапить у заявку на гру і центрбек Кривцов. А ось Маліновський не зможе зіграти проти мальтійців з іншої причини: через «зайву» жовту картку, отриману у грі проти Північної Македонії.

Гра проти македонців для збірної України вийшла непростою й енерговитратною, тому завдання номер один для тренерського штабу «синьо-жовтих» напередодні вояжу на Мальту – зробити все можливе, щоб футболісти встигли відновитися і фізично, і морально.

Незважаючи на статус явного аутсайдера групи, збірна Мальти становить певну небезпеку (доведено хоча б першим поєдинком між суперниками), і недооцінювати її в жодному разі не можна.

Тим більше, що збірна України продовжує боротися з Італією за друге місце у групі. І для того, щоб «синьо-жовті» залишалися у грі до останнього туру, їм кров із носа потрібно здобувати три очки у грі проти команди Марколіні.

Історія протистоянь

Цей матч стане для суперників лише другим офіційним. Перший цьогорічного літа закінчився мінімальною перемогою «синьо-жовтих» 1:0. Єдиний м'яч на рахунку Циганкова, який реалізував пенальті.

Однак був ще один поєдинок між цими опонентами, зіграний влітку 2017-го, і який мав статус товариського. Тоді сенсаційну перемогу здобули мальтійці, і та гра довго була плямою на репутації тодішнього наставника збірної України Андрія Шевченка. Але через перевищення ліміту на заміни обома командами, той матч не внесено до реєстру ФІФА.

Прогноз

Сергій Ребров після матчу з Північною Македонією зазначив, що у наступному поєдинку дасть змогу проявити себе новим гравцям. Однак, мабуть, якщо ротація і буде проведена, вона матиме точковий характер.

Не виключено, що й Мікеле Марколіні зробить деякі кадрові перестановки після матчу з італійцями. Проте, припустимо, що, незважаючи на певні складності гри збірної України у другому поєдинку «спарки», наші футболісти здобудуть перемогу. Вона для них просто важливіша.

Крім того, клас нашої команди помітно вищий. Тому рекомендуємо ставити на виграш «синьо-жовтих». Орієнтовно – у два м'ячі.

Орієнтовні склади:

Мальта: Бонелло, Аттар, Апап, Пепе, Мускат, Камензулі, Нвоко, Крістенсен, Гіллом'є, Пайбер, Сатаріано

Україна: Трубін, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Піхальонок, Зінченко, Судаков, Мудрик, Зубков, Довбик.

17 жовтня, вівторок

Мальта – Україна
Та-Калі. Національний стадіон. 21:45
Прямая ТБ-трансляція – Суспільне
МАЛЬТА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Мортен Крог (Данія)
Прогноз Sport.ua – 0:2

Опитування

Голосів 131
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу кваліфікації 🏆 Євро-2024 між збірними Мальти та України, що пройде 17 жовтня о 21:45

Велика перемога Мальти

7 голосів 5.34 %

Мінімальна перемога Мальти

6 голосів 4.58 %

Нічия

8 голосів 6.11 %

Мінімальна перемога України

65 голосів 49.62 %

Велика перемога України

45 голосів 34.35 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
головне щоб психологічно готові були вигравати, а то позорняк був у першій грі коли "сушили" гру з мальтійцями при 1-0
ВАЛ
Вперед Україна до ПЕРЕМОГИ.!!!🇺🇦💙💛
Swed
Раз большинство уверено в победе Украины, значит все дружно будем пялиться на игру Англия - Италия.    Вот бы там  0:0,  хотя бы.
Remark
ТБ 2.5 в матчі. І це скоріш прогноз, чим ставка. Мутний матч. 
Kovalchuk
Продырявленый ты себя в Ностродамусы записал 
AK.228
Гравці Шахтаря повинні «пархати» на полі після гарної новини про звільнення патріка))