Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 жовтня 2023, 12:43
1689
0

Василь КОБІН: «Тепер важливо не закидати шапками Мальту»

Колишній захисник збірної – про гру українців проти Північної Македонії 

| Оновлено 15 жовтня 2023, 12:43
1689
0
Василь КОБІН: «Тепер важливо не закидати шапками Мальту»
Олександр Приходько. Василь Кобін

14 жовтня в Празі національна збірна України з футболу взяла гору в черговому поєдинку відбору на Євро-2024 – над північномакедонцями – 2:0.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Василь Кобін розповів, хто зробив найвагоміший внесок в перемогу в столиці Чехії:

– Від протистояння залишилося подвійне враження. Потужна гра українців в першому таймі й дещо змазаний малюнок після перерви. Схоже, результат поєдинку таки тиснув на наших хлопців. Але в скрутні хвилини вистояли, потім вирівняли гру й на мою думку, заслужили на перемогу.

– Стартовий склад збірної України був для вас очікуваним?
– Не зовсім. Я все ж, думав, що пост №1 довірять Бущану, але тренерський штаб віддав перевагу Трубіну. І не прогадав. Воротар «Бенфіки» в кількох епізодах виручив.

– В тактиці ви помітили якісь заготовки від керманича нашої збірної Сергія Реброва?
– Так. Сьогодні рідко підключався до наступу лівий захисник Миколенко. Думаю, це було зроблено спеціально, аби в Мудрика було більше простору обігрувати сам-на-сам свого опікуна. Це йому часто вдавалося. Мудрик був одним з кращих на полі.

– Проте знову не використав кілька гольових моментів, діючи в завершальній стадії надто прямолінійно.
– Все ж, давайте зробимо поправку на вік Михайла. Повірте, він дуже хотів забити. Сьогодні не вдалося. Ось коли збагатиться досвідом, то опинившись на ударній позиції, обов'язково матиме можливість зіграти вишукано.

– В другому таймі, справді, були відрізки, коли гості диктували умови. Чи не виникли побоювання за підсумковий рахунок?
– Ні, бо відчувалося, що гра все ж, під нашим контролем. До того ж, ефективно спрацював тренерський штаб на чолі з Ребровим: всі заміни були вчасними й принесли користь.

– Але погодьтеся, всі полегшено зітхнули лише після диво-голу Караваєва в компенсований час.
– От саме оцей досвід Караваєва я мав на увазі, коли говорив про те, чому Мудрик не забиває. Київський динамівець вразив виконавчою майстерністю, застукавши зненацька воротаря гостей «пострілом» здалеку.

– І все ж, те, що в другому таймі наші віддали ініціативу, може бути викликаним проблемами з фізичними кондиціями?
– Не думаю, тут, швидше, психологія. Але добре, що обійшлося й було здобуто цінні три очки.

– На післяматчевій прес-конференції Сергій Ребров зазначав, що газон стадіону в Празі був важким й тому багато залежатиме від того, як його підопічні відновляться перед наступним іспитом – на Мальті.
– Ми будемо з нею в рівних умовах, адже вони грали з італійцями. Як на мене, то проблем з відновленням взагалі не повинно бути. Важливіше, аби українці не вирішили, що Мальта – слабкіша й не вийшли на футбольне поле з шапкозакидацьким настроєм. Отоді можна чекати біди. Проте сподіваюся, що до цього не дійде й мотивація буде максимальною.

Раніше колишній захисник збірної України Артем Федецький прокоментував гру збірної України в матчі проти Північної Македонії.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.