Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 15 жовтня 2023, 00:59
1347
0

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Такі перемоги дають емоції та натхнення нашим захисникам»

Екс-гравець збірної України назвав кращих футболістів гри в Празі

| Оновлено 15 жовтня 2023, 00:59
1347
0
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Такі перемоги дають емоції та натхнення нашим захисникам»
УАФ. Артем Федецький

Колишній захисник збірної України Артем Федецький в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував гру збірної України в матчі проти Північної Македонії в рамках відбору до Євро-2024, який завершився перемогою українців – 2:0.

– Артеме, як вам гра збірної України в матчі з Північною Македонією?

– Мандраж, звичайно, був, але хлопці молодці. Вся команда грала на результат, гравці показували свої найкращі якості. Особливо мені сподобався другий тайм. Хлопці намагались максимально виконувати установку головного тренера.

– Чому така нервова гра вийшла?

– Суперник так само готувався до гри, і попередні матчі македонців показали, що гра буде непростою. Я б не сказав, що матч був нервовим. Він тримав в напрузі до другого забитого м’яча.

– Анатолій Трубін «Лев матчу». Закономірно?

– Однозначно. Анатолій стрімко розвивається, перейшов до іншого чемпіонату, гарно себе проявляє. В цьому матчі зробив все, що має робити воротар – взяв свої м’ячі, зіграв на нуль, все чітко, все вчасно. Гравець матчу.

– Чия гра ще вам сподобалась?

– Судаков намагається кожну гру діяти конструктивно, допомогає в захисті та організовує контратаки, виконує шалений обсяг роботи. Він грає вже на високому рівні, й недарма з'явились чутки про клуби з топ-чемпіонатів, які цікавляться цим футболістом.

– Зв’язку Миколенко – Мудрик на лівому фланзі як оцінюєте в цій грі?

– Миколенко грає максимально надійно в захисті, активно допомагає в атаці. Вони обидва грають в найсильнішому чемпіонаті. Мудрик бере ініціативу на себе. Такі гравці, як Мудрик, Ярмоленко, Циганков, повинні загострювати та тримати суперника в напрузі. Гра без взаємодії з партнерами має бути в міру, але знову ж таки, вони грають на тих позиціях, де необхідно постійно загострювати і йти вперед.

– Чи відчувалась по ходу гри відсутність Андрія Ярмоленка та Віктора Циганкова?

– Зараз ніхто вже, мабуть, не буде розбирати, хто був на полі, а кого не було. Перед грою було розуміння, що тренер знайде заміну цим гравцям. Це збірна України. У нас шикарний склад, але в першу чергу збірна завжди славилась колективом, не залежно від прізвищ. Ребров обрав правильну тактику на гру, футболісти почули його та зробили результат. Малюнок в загальному чіткий, все вдавалось.

– Гол Караваєва - найемоційніший момент матчу?

– Гол Олександра – вищий пілотаж. Тут важливо відзначити Яремчука, який здорово виривався на швидкості, віддав вчасно м’яч на фланг, а Кара підняв голову, оцінив, в якій позиції знаходиться голкіпер і пробив. Це майстерність. Зіграв шикарно. Несподіваний гол. Ідеальне рішення Караваєва.

– Які подальші турнірні перспективи у збірної України?

– Рухаємось далі, попереду Мальта. Важко буде психологічно. Емоційно перемога над Македонією додасть команді імпульсу. Треба спокійно готуватись до кожної гри. Хлопці чудово розуміють ситуацію в турнірній таблиці. Попереду відновлення й підготовка до Мальти.

Такі перемоги, як сьогодні, дають емоції та натхнення нашим захисникам. Я вже зв’язувався з хлопцями, які знаходяться на нульових рубежах, вони знайшли момент, подивились гру і поділились зі мною емоціями, які неможливо описати. Тому, думаю, наші гравці це розуміють і готуються до кожної гри відповідально.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 25
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Дніпро-1 – Динамо – 1:2. Шалена розв'язка з вилученням. Відео голів і огляд
Футбол | 27 квітня 2024, 16:45 0
Дніпро-1 – Динамо – 1:2. Шалена розв'язка з вилученням. Відео голів і огляд

Дивіться відеоогляд матчу 26-го туру УПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.