Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 09 жовтня 2023, 00:16
12605
31

Каноніри обійшли містян. Ман Сіті на Емірейтс мінімально програв Арсеналу

Манчестерська команда програла другий матч поспіль

| Оновлено 09 жовтня 2023, 00:16
12605
31
Каноніри обійшли містян. Ман Сіті на Емірейтс мінімально програв Арсеналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Розклади перед грою були досить простими. «Манчестер Сіті» у випадку перемоги виходив би на перше місце в таблиці, а «Арсеналу», щоб випередити «Тоттенгем», треба було перемогти з різницею в два м'ячі. Нічия ж в протистоянні робила б «шпор» одноосібним лідером АПЛ на час паузи на ігри національних збірних.

Всю гру здавалося, що саме нічиєю закінчиться матч. Команди не ризикували і старалися забити, граючи насамперед акуратно в захисті. Щоправда, з цієї картини випадав Матео Ковачич. Він мав ще в середині першого тайму отримувати червону картку за два грубих підкати (причому за перший з них – пряму), але арбітр вирішив не ламати гру, тому «Сіті» грали в повному складі саме завдяки арбітру.

Підопічні Пепа Гвардіоли виглядали активнішими і мали стовідсотковий шанс забити до перерви, але спершу Райс підстрахував Раю, винісши м'яч з лінії воріт після удару Йошко Гвардіола, а в атаці другим темпом Аке після скидки Холанда не влучив на самоті в площину з кількох метрів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Сонний перебіг гри в атаці для лондонської команди змінив Мартінеллі. Бразилець вийшов у перерві замість Троссарда і помітно загострив гру, беручи ініціативу на себе. І саме йому вдалося забити переможний гол, коли після скидки Хаверца удар з лінії штрафного дезорієнтував Едерсона через рикошет від захисника.

«Сіті» пробував зрівняти рахунок, але без надзусиль, тому більше голів у матчі не було. Олександр Зінченко відіграв у матчі 75 хвилин і запам'ятався кількома гострими передачами та кількома програними єдиноборствами Доку, після яких його й замінили.

Артета після сімох програних матчів поспіль в АПЛ Пепу Гвардіолі нарешті переміг, але на перше місце його команда не вийшла – в «Арсенала» та «Тоттенхема» по 6 перемог і 2 нічиї, але різниці м'ячів 16:6 та 18:8 саме «шпорам» дозволяють перебувати поки на вершині.

Англійська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Арсенал» – «Манчестер Сіті» – 1:0.

Мартінеллі, 86.

Жоржиньо, 11, Жезус, 90+3 - Бернарду, 23, Ковачич, 28, Едерсон, 90+3.

«Арсенал»: Рая - Вайт, Габріел, Саліба, Зінченко (Томіясу, 75) - Едегор, Жоржиньо (Парті, 75), Райс - Троссард (Мартінеллі, 46), Нкетіа (Хаверц, 75), Жезус.

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Вокер, Гвардіол, Діаш, Аке - Бернарду, Льюїс (Нунес, 68), Ковачич (Стоунз, 68) - Фоден, Холанд, Альварес (Доку, 68).

Арбітр: Майкл Олівер.

Стадіон «Емірейтс» (Лондон, Англія).

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Габріел Мартінеллі (Арсенал).
Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
Матч може і не найвидовищніший, але від того не менш цікавий. І нарешті Артета перемагає Гвардіолу в АПЛ.
Иван Качура
З перемогою, каноніри 👍 
introvert
Хоч і не надто виразна, але заслужена перемога. Приємно, що і Зінченко каші не зіпсував.
Віктор Коробка
Мансіті 2 тайм: xG-0,01, удари-1, в площіну - 0. Такого млявого МанСіті я вже давно не бачів. Арсенал - з перемогою!
adidas777
З перемогою Арсенал!  Зіна дуже добре сьогодні зіграв!
AK.228
Вболіваю за МС, але не в цьому матчі!! 
Молодці каноніри !!
Перець
В цьому сезоні Мансіті з такою грою чемпіонство не світить 
Алекс 19
На цьму етапі поразка не фатальна .десь у лютому розпочнеться справжня заруба .В цьому році буде цікаво .Може тотнхем .медісон це бог 
Pychnenko
В этом году, у Сити  два конкурента - Тотенн и Арс. У Арса хороший шанс, на пару, оттеснить Сити и захватить заветное золото. 
introvert
Холанд - претендент на ЗМ? Не смішіть мої тапки.
D.Lanskoy
Нема де Брюйне - і це вже інший МанСіті. Все ж таки КДБ то великий геній футболу. Без його геніальних пасів Халанду важче. Жаль, що Золоті м'ячі отримують такі як Халанд, а не такі як де Брюйне.
Віталій Ткачук
Арсенал з перемогою! А ці клоуни з МС можуть ще вижебрати в арабських хазяїв мільярди на трансфери). Ніколи не кажіть що Сіті топ клуб. Реал, Барса, Баварія, Мілан, Ювентус, Інтер, МЮ, Ліверпуль, Арсенал - топи. Набридне шейхам, та й все (в ПСЖ вже це розпочалося).
Maks Maks
Ох і молодці каноніри. Цей грошовий мішок мс пора відправляти на смітник історії. Всіх з перемогою!!
Владислав Антонов
Ну після треблу важко знаходити мотивацію рвати жили в кожному матчі. Втім, на фініші сезону Сіті знову розженеться так, що у конкурентів пір'я летітиме.
Swed
Вовремя Зину убрали и выпустили Хаверца.)    Ну и комбинация вышла отличная.    Скидка головой на Хаверца, а тот не завалился после столкновения а выдал пас на гол.
Viktor Tsimakouridze
вкардена перемога, як і сам гол від рікошету, як і  не використанні шанси МС